Co vznikne, když své umění propojí francouzský a český šéfkuchař? To můžete od 29. září do 1. října ochutnat v pražském podniku Grand Cru Restaurant & Bar, do kterého zavítá celosvětově uznávaný šéfkuchař Hervé Courtot. Společně s šéfkuchařem restaurace Janem Punčochářem připraví osmichodové menu inspirované kuchyní Japonska. Najdete v něm nevídané lahůdky jako třeba svatojakubské mušle s vanilkou či exoticky znějící kuře s hijikie.
„Těší mě, že mohu v České republice spolupracovat právě s Janem Punčochářem. Do svého pojetí moderní gastronomie dává srdce, což je podle mě atribut, který odlišuje skvělé kuchaře od těch průměrných,“ vysvětluje Hervé Courtot, který působí v čele věhlasné dubajské restaurace Nobu. Jeho jídla v minulosti ochutnali například herec Robert de Niro či tenista Roger Federer. V restauraci Grand Cru budete tedy od 29. září do 1. října v nejlepší společnosti!
Tip redakce: Zamilovali jsme si dokonale ochucený špenátový salát s křupavými krevetkami a ústřice v teplé lanýžové omáčce.