0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dančí hřbet s pyré z černého kořene a omáčkou z divokého koření

Dančí hřbet s pyré z černého kořene a omáčkou z divokého koření
sdílet:
Podzim a zvěřina patří k sobě. O svůj recept na dančí hřbet se s námi podělil šéfkuchař RISTORANTE DI CARLO PITKOVICE, Jan Suchomel.

Ingredience (pro 4 osoby):

  • 600 g dančího hřbetu, očištěného
  • 150 g pancetty
  • 12 ks brambory Grenaille
  • 0,5 kg dýně Hokkaido
  • šalvěj, sůl,pepř, olivový olej

 

OMÁČKA Z DIVOKÉHO KOŘENÍ

  • 100 g cibule
  • bobkový list, černý pepř celý, nové koření celé  
  •  200 ml demi glace
  • 10 g másla

 

PYRÉ Z ČERNÉHO KOŘENE

  • 300 g černého kořene 
  • 50 g másla
  • 20 ml olivového oleje
  • sůl, pepř, kapka bílého vinného octa

 

Příprava jídla:

1 Dančí hřbet osolíme, opepříme, zabalíme do pancetty a zprudka orestujeme ze všech stran do zlatova. Vložíme do předehřáté trouby na 180°C cca na 8 minut, vyndáme a necháme odpočívat 10 minut. Ohřejeme 1-2 minuty v troubě, nakrájíme na 12 kusů a můžeme servírovat.

2 Brambory umyjeme, rozpůlíme, osolíme, zakápneme trochou oleje (můžeme přidat i čerstvé bylinky jako je rozmarým či tymián) a pečeme při 180°C 20 minut.

3 Dýni omyjeme, rozpůlíme, vyndáme semínka (dobře to jde lžící), nakrájíme na kousky (přibližně 1x3 cm), osolíme, opepříme, přidáme nasekanou šalvěj, olivový olej, promícháme a dáme do trouby na 220°C 7-10 minut.

4 Na omáčku zpěníme cibuli na másle, přidáme divoké koření, demi glace a necháme 5 minut probublávat. Poté odstavíme a necháme ještě koření louhovat, dle intenzity a vaší chutě. Pak scedíme a dochutíme solí, pepřem.

5 Černý kořen očistíme, překrájíme na 1cm kolečka, vložíme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byl kořen ponořený, osolíme a necháme vařit do změknutí. Vývar z kořene přecedíme do misky a případně použijeme k naředění pyré. K uvařenému černému kořeni přidáme máslo, olivový olej, kapku vinného octa a rozmixujeme.

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč