0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gastronomický festival Foodparade v zahradách Troji

jídlo na talíři
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Oblíbený festival jídla a pití se blíží. Tentokrát rychleji a výrazněji než kdy dřív. Festival Foodparade nabídne foie gras, steaky, české buchty, thajské kari a mnohem víc.  O víkendu 6. a 7. září se v zahradách zámku v Praze–Troji uskuteční již 4. ročník gastronomického festivalu Foodparade.

Letos jeho návštěvníci ochutnají menu dvaceti restaurací z Prahy a okolí a těšit se mohou i na nabídku pětadvaceti farmářských stánků a stánků s delikatesami. Stejně jako minulý rok nebudou chybět restaurace U Modré kachničky nebo Občanská plovárna, nově se představí třeba projekt Česká buchta, jehož specialitou jsou české sladkosti, např. frgály nebo boží milosti. 

Pokud se plánujete zúčastnit, své chuťové buňky připravte na kachní foie gras, thajské kari, suši, steaky, bio telecí, burgery s domácími hranolky, paštiky, palačinky a mnohem víc. Zážitky budete moct zapít portugalským, italským nebo francouzským vínem. My jsme se s redakcí zúčastnili i minulý rok, můj vlastní zážitek si můžete přečíst v článku tady.

koláč s hruškami

Soutěž pro návštěvníky o ceny v hodnotě 50 000 Kč

Letošní ročník soutěže I Love Food, kterou pořádá kuchařská škola Chefparade, vyvrcholí finálním kolem právě na festivalu Foodparade. Soutěžním tématem jsou houby. I když se letos už nemůžete přihlásit, přijďte do Troji povzbudit finalisty a prozkoumat vítězný recept. Třeba se vám inspirace bude hodit příští rok.

Cena vstupenky pro dospělého je 300 Kč v předprodeji a 350 Kč na místě (obě vstupenky obsahují 200 Kč ke konzumaci). Děti nenechávejte doma, vstupné mají zdarma a na místě je pro ně připraven dětský koutek s bohatým programem. Více info zde.

Tip redakce: Zaregistrovali jste nový snímek Láska na kari, který bude u nás mít premiéru 4. září? Číst jste o něm mohli zde. V rámci festivalu budou k dispozici degustační menu receptů z filmu. Hm, už víte, kde nás potkáte!

Autor: nikita.rybova

Apetit magazín

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší
  • Suroviny

Kakao v kuchyni: Víme, jak vybrat to nejlepší

Když se před pěti sty lety  španělský dobyvatel Hernán Cortés vracel ze střední Ameriky, jedněmi z prvních suvenýrů, které s sebou do Evropy přivezl, byly kakaové boby. Jejich využití odkoukal od Aztéků. Ti kakao zpracovávali na...
Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč