0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gastronomický festival Foodparade v zahradách Troji

jídlo na talíři
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Oblíbený festival jídla a pití se blíží. Tentokrát rychleji a výrazněji než kdy dřív. Festival Foodparade nabídne foie gras, steaky, české buchty, thajské kari a mnohem víc.  O víkendu 6. a 7. září se v zahradách zámku v Praze–Troji uskuteční již 4. ročník gastronomického festivalu Foodparade.

Letos jeho návštěvníci ochutnají menu dvaceti restaurací z Prahy a okolí a těšit se mohou i na nabídku pětadvaceti farmářských stánků a stánků s delikatesami. Stejně jako minulý rok nebudou chybět restaurace U Modré kachničky nebo Občanská plovárna, nově se představí třeba projekt Česká buchta, jehož specialitou jsou české sladkosti, např. frgály nebo boží milosti. 

Pokud se plánujete zúčastnit, své chuťové buňky připravte na kachní foie gras, thajské kari, suši, steaky, bio telecí, burgery s domácími hranolky, paštiky, palačinky a mnohem víc. Zážitky budete moct zapít portugalským, italským nebo francouzským vínem. My jsme se s redakcí zúčastnili i minulý rok, můj vlastní zážitek si můžete přečíst v článku tady.

koláč s hruškami

Soutěž pro návštěvníky o ceny v hodnotě 50 000 Kč

Letošní ročník soutěže I Love Food, kterou pořádá kuchařská škola Chefparade, vyvrcholí finálním kolem právě na festivalu Foodparade. Soutěžním tématem jsou houby. I když se letos už nemůžete přihlásit, přijďte do Troji povzbudit finalisty a prozkoumat vítězný recept. Třeba se vám inspirace bude hodit příští rok.

Cena vstupenky pro dospělého je 300 Kč v předprodeji a 350 Kč na místě (obě vstupenky obsahují 200 Kč ke konzumaci). Děti nenechávejte doma, vstupné mají zdarma a na místě je pro ně připraven dětský koutek s bohatým programem. Více info zde.

Tip redakce: Zaregistrovali jste nový snímek Láska na kari, který bude u nás mít premiéru 4. září? Číst jste o něm mohli zde. V rámci festivalu budou k dispozici degustační menu receptů z filmu. Hm, už víte, kde nás potkáte!

Autor: nikita.rybova

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit