0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Gastronomický festival představí chutě Latinské Ameriky

Gastronomický festival představí chutě Latinské Ameriky
sdílet:
Napadlo by vás, že zelené papriky plněné mletým masem zalité omáčkou z vlašských ořechů mohou být mexickou specialitou? A víte, co je to ceviche či ají? Své kulinářské obzory si budete moci rozšířit během gastronomického festivalu, který v hotelu President bude probíhat od 28. dubna do 6. května. Národní pokrmy Argentiny, Brazílie, Chile, Kostariky, Kuby, Mexika, Uruguaye, Venezuely a Peru připraví zástupci diplomatických misí, které působí v České republice.

Vařit v restauraci Vltava pražského hotelu President budou profesionální šéfkuchaři i zaměstnanci velvyslanectví – sekretářky, manželé velvyslankyň i hostující kuchaři. Každé zemi Latinské Ameriky je vyhrazen jeden den. Festival začne 28. dubna argentinskými pokrmy a završí jej 6. května peruánská kuchyně.

Menu budou složená ze tří pokrmů (předkrm, hlavní jídlo a dezert) a půjde o tradičních speciality i netypické pokrmy. „Chceme upozornit na to, jak je jídlo pro kulturu každé země důležité. Naším cílem je vytvořit most mezi Latinskou Amerikou a Českou republikou,“ řekla brazilská velvyslankyně Leda Lucia Martinsová Camargová.

Plněné papriky, pisco i kultura

Jestli si myslíte, že mexická kuchyně je jen o chilli a fazolích, na festivalu Latinské Ameriky vás vyvedou z omylu, třeba již zmíněnou zelenou paprikou plněnou mletým masem, ořechy, rozinkami a mandlemi. Brazílie zase představí zejména rybí pokrmy. „Bude to zelená polévka a jako hlavní chod ryba na brazilský způsob. Jako dezert se bude servírovat sladký kokos, který představuje tradiční kořeny gastronomie,“ řekl šéfkuchař brazilské ambasády Elias Couto. Podle něj se bude vařit z českých surovin. „Využijeme ingredience, které jsou na místním trhu. Dáme do toho ale náš vlastní způsob vaření,“ upřesnil.

Gastronomický festival proběhne jako doprovodná akce summitu šéfů diplomacií Evropské unie a 21 latinskoame­rických zemí, které jsou sdruženy v neformální Skupině Rio. Kromě národních kuchyní se v Praze představí také výtvarné umění a plánují se další kulturní akce.

Jednotlivé večery, ceny i menu najdete v našem kalendáři akcí.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč