Léto bez grilování je jako cupcake bez krému. Tato úprava jídla zkrátka k teplému počasí neodmyslitelně patří...
Ať už upřednostňujete čerstvé nebo naložené maso, různé párečky, klobásy, či zeleninu, základem pro skvělý gastronomický zážitek je kvalitní gril. Netahejte se s těžkým nákladem. Díky snadné manipulaci si s grilem Tenneker TC-Barrel sestavíte venkovní designovou kuchyň během chvilky.
Mějte jídlo pod kontrolou
Pojízdný grilovací vozík Tenneker TC-Barrel umožňuje rychlou a komfortní přípravu oblíbených pochoutek. Teploměr na poklopu vozíku poskytuje možnost neustálé kontroly nad teplotou připravovaných pokrmů. Domácí šéfkuchaři ocení jak snadnou regulaci přívodu vzduchu, tak i třídílný grilovací rošt z vysoce kvalitní litiny a pochromovaný tepelný rošt. Grilovací plocha tak nabízí dostatek místa pro téměř dvacet steaků. Tím s přehledem nasytíte i početnější skupinu hostů.
Využijte kouzlo přírody
Znalci ocení typickou kouřovou chuť, která vzniká pouze na žáru z pravého dřevěného uhlí. Vynikne zejména u pečených klobás, grilované zelenině nebo rybě. Ideální variantou je maso ochucené bylinkami jako tymián, rozmarýn či bazalka. Bylinky ve žhnoucím uhlí dodají masu mimořádnou příchuť. Pro dosažení výraznějšího aroma bylinky před grilováním namočte ve vodě, poté tak rychle neshoří. Pro správné aroma je třeba použít kvalitní bylinky. Ty si vypěstujete i díky organickému substrátu značky FloraSelf, který podporuje zdravý růst kořenů a rostlin. K zakoupení je ve všech prodejnách Hornbach v balení 10 l za 75 korun.
Buďte nároční
Chtějte kvalitní vybavení, které něco vydrží. Precizní zpracování ohniště a poklopu ze silnovrstvé oceli ošetřené žáruvzdorným lakem a desetiletá záruka jsou dobrou volbou. Spodní polička a odkládací plocha na čelní straně grilu vám usnadní přípravu jídla a budete mít vše potřebné po ruce. Při úklidu po grilování zase oceníte vyjímatelnou misku na popel. Všemi těmito vychytávkami se může pochlubit gril Tenneker TC-Barrel o velikosti 69x45 cm, který koupíte v Hornbachu za 4 690 korun. Tenneker nabízí i široké příslušenství. Navíc vám zde vždy rádi poradí.
Vyvarujte se začátečnických chyb
Chystáte se grilovat poprvé? Stačí pár triků a bude z vás profesionál. Grily na dřevěné uhlí jsou ideální pro malé a středně velké pokrmy – steaky, žebírka, ryby, zeleninu. Uhlí musí být pořádně rozžhavené. Až zbělá, můžete se pustit do grilování. Po dvou hodinách je nutné znovu zatopit. Samotný žár z uhlí upravíte množstvím paliva a přívodem vzduchu. Zásadní pravidlo pro optimální dobu pečení masa zní: na centimetr tloušťky 1 až 2 minuty na grilu z každé strany. Klobásky jsou pro konzumaci hotové zhruba po 5 minutách.
Okouzlete originálním receptem
Překvapte přátele či rodinu zajímavým pokrmem. Jeden takový jsme pro vás připravili.
Kuřecí prsa s citrónem a oreganem
Budete potřebovat:
- 1 lžíce sušeného oregana
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce najemno nasekaného česneku
- 2 lžičky mleté papriky
- 1,5 lžičky hrubé mořské soli
- 0,5 lžičky čerstvě namletého pepře
- Šťáva a kůra ze 2 bio citrónů
Příprava:
Přísady na marinádu smíchejte dohromady a potřete jimi kuřecí filety. Maso dejte na několik hodin do chladu, aby natáhlo marinádu. Poté dejte filety na 10 – 14 minut na gril na přímý žár (150 – 175°C) a průběžně jednou obraťte.