0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Grilujte jako profesionál!

AD
Grilujte jako profesionál!
sdílet:

Léto bez grilování je jako cupcake bez krému. Tato úprava jídla zkrátka k teplému počasí neodmyslitelně patří...

Ať už upřednostňujete čerstvé nebo naložené maso, různé párečky, klobásy, či zeleninu, základem pro skvělý gastronomický zážitek je kvalitní gril. Netahejte se s těžkým nákladem. Díky snadné manipulaci si s grilem Tenneker TC-Barrel sestavíte venkovní designovou kuchyň během chvilky.

gril

Mějte jídlo pod kontrolou

Pojízdný grilovací vozík Tenneker TC-Barrel umožňuje rychlou a komfortní přípravu oblíbených pochoutek. Teploměr na poklopu vozíku poskytuje možnost neustálé kontroly nad teplotou připravovaných pokrmů. Domácí šéfkuchaři ocení jak snadnou regulaci přívodu vzduchu, tak i třídílný grilovací rošt z vysoce kvalitní litiny a pochromovaný tepelný rošt. Grilovací plocha tak nabízí dostatek místa pro téměř dvacet steaků. Tím s přehledem nasytíte i početnější skupinu hostů.

Využijte kouzlo přírody

Znalci ocení typickou kouřovou chuť, která vzniká pouze na žáru z pravého dřevěného uhlí. Vynikne zejména u pečených klobás, grilované zelenině nebo rybě. Ideální variantou je maso ochucené bylinkami jako tymián, rozmarýn či bazalka. Bylinky ve žhnoucím uhlí dodají masu mimořádnou příchuť. Pro dosažení výraznějšího aroma bylinky před grilováním namočte ve vodě, poté tak rychle neshoří. Pro správné aroma je třeba použít kvalitní bylinky. Ty si vypěstujete i díky organickému substrátu značky FloraSelf, který podporuje zdravý růst kořenů a rostlin. K zakoupení je ve všech prodejnách Hornbachbalení 10 l za 75 korun.

Buďte nároční

Chtějte kvalitní vybavení, které něco vydrží. Precizní zpracování ohniště a poklopu ze silnovrstvé oceli ošetřené žáruvzdorným lakem a desetiletá záruka jsou dobrou volbou. Spodní polička a odkládací plocha na čelní straně grilu vám usnadní přípravu jídla a budete mít vše potřebné po ruce. Při úklidu po grilování zase oceníte vyjímatelnou misku na popel. Všemi těmito vychytávkami se může pochlubit gril Tenneker TC-Barrel o velikosti 69x45 cm, který koupíte Hornbachu za 4 690 korun. Tenneker nabízí i široké příslušenství. Navíc vám zde vždy rádi poradí.

Vyvarujte se začátečnických chyb

Chystáte se grilovat poprvé? Stačí pár triků a bude z vás profesionál. Grily na dřevěné uhlí jsou ideální pro malé a středně velké pokrmy – steaky, žebírka, ryby, zeleninu. Uhlí musí být pořádně rozžhavené. Až zbělá, můžete se pustit do grilování. Po dvou hodinách je nutné znovu zatopit. Samotný žár z uhlí upravíte množstvím paliva a přívodem vzduchu. Zásadní pravidlo pro optimální dobu pečení masa zní: na centimetr tloušťky 1 až 2 minuty na grilu z každé strany. Klobásky jsou pro konzumaci hotové zhruba po 5 minutách.

Okouzlete originálním receptem

Překvapte přátele či rodinu zajímavým pokrmem. Jeden takový jsme pro vás připravili.

Kuřecí prsa s citrónem a oreganem

Budete potřebovat:

  • 1 lžíce sušeného oregana
  • 4 lžíce olivového oleje
  • 1 lžíce najemno nasekaného česneku
  • 2 lžičky mleté papriky
  • 1,5 lžičky hrubé mořské soli
  • 0,5 lžičky čerstvě namletého pepře
  • Šťáva a kůra ze 2 bio citrónů

Příprava:

Přísady na marinádu smíchejte dohromady a potřete jimi kuřecí filety. Maso dejte na několik hodin do chladu, aby natáhlo marinádu. Poté dejte filety na 10 – 14 minut na gril na přímý žár (150 – 175°C) a průběžně jednou obraťte.

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč