0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kam vyrazit na svatomartinské menu

Kam vyrazit na svatomartinské menu
sdílet:
Až budete labužnicky koštovat a hodnotit, zda se letošní svatomartinské víno povedlo, ochutnejte k němu také něco ze svatomartinského menu.

Na lahůdky s husou můžete 11. listopadu vyrazit do mnoha restaurací a podniků v celé České republice. Nabídnou vám pokrmy z husy v tradičním i moderním pojetí, chutě přímočaré i rafinované. Přinášíme vám výběr z brněnských a pražských podniků, kde si dnes můžete vychutnat svatomartinskou husu.

Brno



Brabander, Joštova 4, Brno
– Sofistikované husí menu zakončete sladkým přesňákem se švestkovým povidlím a zakysanou smetanou.
Hansen, Komenského náměstí 8, Brno
– Ochutnejte jejich skvělou husí paštiku s omáčkou z lesních plodů.
La Bouchée, Údolní 33, Brno
– Mimo jiné připraví husí consommé podávané s konfitovanými žaludky a taštičkou plněnou kořenovou zeleninou.
Noem Arch, Cimburkova 9, Brno
– Co takhle dát si medovou husičku s jihočeskými drbáky a žemlovými knedlíčky se sušeným ovocem?

Praha



Fluidum, Lucemburská 1497, Praha 3
– Tradiční staročeská jídla doplní mladými víny od autentistů.
Bio Zahrada, Belgická 33, Praha 2
– Nabídne neobvyklé kiške s pohankou a husími škvarky nebo husí stehno v šouletu.
Benada, Tylovo náměstí 15/3, Praha 2
– Vyzkoušejte husí roládu plněnou kaštanovou nádivkou podávanou s dýňovým zelím a chlupatými knedlíky.
restaurace Vltava hotelu President, nám. Curieových 100, Praha 1
– Kromě konfitovaného husího stehýnka můžete ochutnat také pečené filátko ze pstruha v mandlové omáčce, které šéfkuchař připraví přímo před vašima očima.

Pokud nejste z Brna nebo Prahy, určitě ve svém městě nebo blízkém okolí najdete restaurace, které labužnické husí hody do své dnešní nebo víkendové nabídky také zařadily.
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit