0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kurz belgické kuchyně se blíží!

Krevety
ZDROJ: Burda International CZ
sdílet:

Známe výherce soutěže Stelly Artois a školy vaření Chefparade o kurz belgické kuchyně.  Již příští víkend, tedy 13.–14. října, čeká všechny příznivce objevování mezinárodních chutí velká událost. Školu vaření Chefparade navštíví belgický šéfkuchař Sébastien Hayot a zasvětí účastníky kurzu do tajů belgické kuchyně. O dvě místa na kurzu jste v průběhu září soutěžili se Stellou Artois.

Je na co se těšit! Účastníci kurzu, který Sébastien Hayot povede v angličtině, se nejen naučí připravit zajímavá belgická jídla, ale budou moci po celou dobu ochutnávat přímo na místě čepovanou Stellu Artois.

A jaké menu čeká na výherce?

Šéfkuchař Sébastien Hayot z Bruselu připravil speciálně pro tyto kurzy čtyřchodové menu. Místo klasiky, jíž jsou belgické hranolky či vafle, ale bude postavené na méně známých specialitách. Pod Sébastienovým vedením si uvaříte krevety na rajčatech, mušle na belgickém ležáku Stella Artois s křupavou zeleninou nebo vol-au-vent z listového těsta. Jako dezert se naučíte připravit pain perdu au speculoos.

Bude Sébastienovo menu s plody moře ladit s chutí výherce zářijové soutěže, který nejzajímavěji odpověděl na otázku „K čemu byste si dali Stellu Artois, aby to pro vás byl opravdový gurmánský zážitek?“? Určitě! Vítězkou se stala paní Vendula Marešová s následující odpovědí: „Myslím, že jemná hořkost a lehká kořenitost Stella Artois by skvěle doplnila a zároveň nepřebila chuť pošírovaného humra s petrželkovým máslem a sladkými bramborami. To by byl koncert pro mé chuťové pohárky. Přítel, s kterým bych vyrazila na kuchařský workshop, by asi dal přednost jehněčí kýtě na rozmarýnu s celerovým pyré. Oba bychom se určitě shodli na kombinaci Stelly a čokoládového cheesecaku.“

Na druhém a třetím místě se pak umístili Pavel Motka a Vendula Svobodová, kteří vyhráli speciální chladicí nádobu – Ice Bucket.

Všem výhercům gratulujeme a přejeme jim mnoho dalších labužnických zážitků se Stellou Artois.

Pokud jste nezvítězili, přesto vás belgická kuchyně láká, můžete se přihlásit na listopadové kurzy, které už v češtině povedou zkušení šéfkuchaři ze školy vaření Chefparade

Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit