0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kurz belgické kuchyně se blíží!

Krevety
ZDROJ: Burda International CZ
sdílet:

Známe výherce soutěže Stelly Artois a školy vaření Chefparade o kurz belgické kuchyně.  Již příští víkend, tedy 13.–14. října, čeká všechny příznivce objevování mezinárodních chutí velká událost. Školu vaření Chefparade navštíví belgický šéfkuchař Sébastien Hayot a zasvětí účastníky kurzu do tajů belgické kuchyně. O dvě místa na kurzu jste v průběhu září soutěžili se Stellou Artois.

Je na co se těšit! Účastníci kurzu, který Sébastien Hayot povede v angličtině, se nejen naučí připravit zajímavá belgická jídla, ale budou moci po celou dobu ochutnávat přímo na místě čepovanou Stellu Artois.

A jaké menu čeká na výherce?

Šéfkuchař Sébastien Hayot z Bruselu připravil speciálně pro tyto kurzy čtyřchodové menu. Místo klasiky, jíž jsou belgické hranolky či vafle, ale bude postavené na méně známých specialitách. Pod Sébastienovým vedením si uvaříte krevety na rajčatech, mušle na belgickém ležáku Stella Artois s křupavou zeleninou nebo vol-au-vent z listového těsta. Jako dezert se naučíte připravit pain perdu au speculoos.

Bude Sébastienovo menu s plody moře ladit s chutí výherce zářijové soutěže, který nejzajímavěji odpověděl na otázku „K čemu byste si dali Stellu Artois, aby to pro vás byl opravdový gurmánský zážitek?“? Určitě! Vítězkou se stala paní Vendula Marešová s následující odpovědí: „Myslím, že jemná hořkost a lehká kořenitost Stella Artois by skvěle doplnila a zároveň nepřebila chuť pošírovaného humra s petrželkovým máslem a sladkými bramborami. To by byl koncert pro mé chuťové pohárky. Přítel, s kterým bych vyrazila na kuchařský workshop, by asi dal přednost jehněčí kýtě na rozmarýnu s celerovým pyré. Oba bychom se určitě shodli na kombinaci Stelly a čokoládového cheesecaku.“

Na druhém a třetím místě se pak umístili Pavel Motka a Vendula Svobodová, kteří vyhráli speciální chladicí nádobu – Ice Bucket.

Všem výhercům gratulujeme a přejeme jim mnoho dalších labužnických zážitků se Stellou Artois.

Pokud jste nezvítězili, přesto vás belgická kuchyně láká, můžete se přihlásit na listopadové kurzy, které už v češtině povedou zkušení šéfkuchaři ze školy vaření Chefparade

Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč