0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

MilkParade.eu: Originální recepty s možností výhry

AD
MilkParade.eu
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Festival MilkParade 2016, pořádaný projektem na podporu konzumace mléka a mléčných výrobků Bílé plus, si pro vás nachystal originální recepty od šéfkuchaře Michala Nikodema. Pokud některý z nich vyzkoušíte, následně ho vyfotíte a pošlete na email info@milkparade.eu, máte navíc šanci vyhrát jeden z pěti voucherů na kuchařský kurz do kulinárního studia Ola Kala.

Vaříte rádi, ale přistihujete se, že v kuchyni točíte svých oblíbených 5 receptů? Rozšiřte svůj kulinářní repertoár a zkuste připravit některý z deseti originálních receptů šéfkuchaře Michala Nikodema, které si přichystal speciálně pro projekt na podporu konzumace mléka a mléčných výrobků Bílé plus. Motivací vám může být i možnost výhry v podobě voucherů na kurz vaření. Pět nejúspěšnějších domácích kuchtíků získá poukaz v hodnotě 2 900 Kč do kulinárního studia Ola Kala. A co všech deset soutěžních receptů spojuje? Poctivé mléčné výrobky, které se hodí téměř na cokoliv.

Produkty z mléka využívám hojně ve všech typech kuchyně – ve studené, v teplé (např. přílohy, omáčky, krémové polévky) a také v dezertech. Nejraději mám smetanu, hustou zakysanou smetanu, máslo, hustý jogurt a kvalitní tučné sýry. Bez mléka a mléčných výrobků sice vařit dovedu, ale chuť smetany, másla, tvarohu nikdy ničím nenahradíte,“ prozrazuje šéfkuchař Michal Nikodem.

Jak tedy můžete soutěžit?

Vyberte si některý z deseti soutěžních receptů. Jejich kompletní seznam včetně pracovního postupu a fotografií najdete na www.milkparade.eu. Nakupte si přísady a můžete začít vařit. Až bude jídlo hotové, vyfoťte nám ho a svůj kuchařský výtvor pošlete na email: info@milkparade.eu. Snažte se, aby se pokrm co nejvíce podobal tomu, jak ho uvařil a naservíroval šéfkuchař Michal Nikodém. Soutěžní fotografie je možné posílat od 3. 10. do 31. 10. 2016. Nejpovedenější z nich vybere odborná porota. Výsledky soutěže budou vyhlášeny v druhém týdnu v listopadu 2016 na www.milkparade.eu.

MilkParade.eu MilkParade.eu 

MilkParade.eu MilkParade.eu¨

MilkParade.eu MilkParade.eu

MilkParade.eu MilkParade.eu

Seznam soutěžních receptů:

  1. Kořeněná treska na másle s omáčkou z mascarpone
  2. Kuřecí steak s hříbkovo-smetanovou omáčkou
  3. Tvarohové taštičky plněné povidly, sypané perníkem a přelité máslem
  4. Sýrové souflé
  5. Slaný koláč se sýrem, cuketou a lososem
  6. Chuťovky s krevetkami a lučinou
  7. Krůtí prsa marinovaná v jogurtu s jablky na kari
  8. Sváteční pekanový máslový koláč
  9. Čokoládové brownies se šlehačkou
  10. Máslovo-karamelové lodičky

Více informací a recepty najdete na www.milkparade.eu.

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Hřejivé podzimní polévky
  • Tipy redakce

Hřejivé podzimní polévky

Jak zahřát tělo i duši v podzimních sychravých dnech? Nejlépe vydatnou horkou polévkou! Podzimní stálicí je dýňová, ale skvěle zahřeje i polévka z květáku, celeru nebo mrkve. Zužitkujte letní úrodu a připravte si dokonalý pokrm v barvách a...

Obchod Apetit