0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ochutnejte koktejl v jednom z nejlepších barů na světě

Ochutnejte koktejl v jednom z nejlepších barů na světě
sdílet:
Tklivá melodie piana, interiér amerických podniků třicátých let minulého století – v baru Black Angel’s vám naservírují drink Old Fashioned spolu s atmosférou černobílého filmu.

Pražský bar Black Angel’s slaví v těchto dnech velký úspěch. Britský deník The Sunday Time ho zařadil do žebříčku 50 nejlepších barů světa. Podnik toto ocenění získal nejen díky originálnímu interiéru, ale i výjimečnými osobnostmi, které za barem stojí. Mezi ně patří světově uznávaná barmanská legenda Peter Dorelli, odborník na molekulární mixologii Tony Coligliaro a zakladatel Muzea amerických koktejlů, Dale DeGroff. A především šéfbarman Pavel Šíma, který sleduje trendy světové barové kultury. 

Black Angel’s je úspěšný právě díky excelentním barmanům, kteří se nebojí experimentovat. Můžete zde dostat drink v baňce plné voňavého dýmu z doutníku, v tubě od zubní pasty, místo kostky ledu v drinku najdete ledový diamant nebo led plněný alkoholem. Ve třicátých letech, kdy nebylo v USA jednoduché sehnat výrobník na led, si barmani led vyráběli sami. Tuto tradici dodržují i v Black Angel’s. Na přípravu koktejlů používají výhradně ručně vyrobený led, domácí sirupy a různé mixy připravované z čerstvých bylinek a šťáv. Drink v jednom z nejlepších světových barů si můžete dát i vy. Najdete ho v Praze na Staroměstském náměstí.

Tip redakce: Vyzkoušejte v Česku nepříliš známý koktejl Old Fashioned (staromódní). Patří mezi nejstarší koktejly na světě a pije se již od 2. poloviny 19. století. V Black Angel’s si jej nechte namíchat z ginu a užijte si jeho hořkosladkou chuť. 

Připravila Irena Vaňková
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit