Ochutnejte koktejl v jednom z nejlepších barů na světě

Ochutnejte koktejl v jednom z nejlepších barů na světě
sdílet:
Tklivá melodie piana, interiér amerických podniků třicátých let minulého století – v baru Black Angel’s vám naservírují drink Old Fashioned spolu s atmosférou černobílého filmu.

Pražský bar Black Angel’s slaví v těchto dnech velký úspěch. Britský deník The Sunday Time ho zařadil do žebříčku 50 nejlepších barů světa. Podnik toto ocenění získal nejen díky originálnímu interiéru, ale i výjimečnými osobnostmi, které za barem stojí. Mezi ně patří světově uznávaná barmanská legenda Peter Dorelli, odborník na molekulární mixologii Tony Coligliaro a zakladatel Muzea amerických koktejlů, Dale DeGroff. A především šéfbarman Pavel Šíma, který sleduje trendy světové barové kultury. 

Black Angel’s je úspěšný právě díky excelentním barmanům, kteří se nebojí experimentovat. Můžete zde dostat drink v baňce plné voňavého dýmu z doutníku, v tubě od zubní pasty, místo kostky ledu v drinku najdete ledový diamant nebo led plněný alkoholem. Ve třicátých letech, kdy nebylo v USA jednoduché sehnat výrobník na led, si barmani led vyráběli sami. Tuto tradici dodržují i v Black Angel’s. Na přípravu koktejlů používají výhradně ručně vyrobený led, domácí sirupy a různé mixy připravované z čerstvých bylinek a šťáv. Drink v jednom z nejlepších světových barů si můžete dát i vy. Najdete ho v Praze na Staroměstském náměstí.

Tip redakce: Vyzkoušejte v Česku nepříliš známý koktejl Old Fashioned (staromódní). Patří mezi nejstarší koktejly na světě a pije se již od 2. poloviny 19. století. V Black Angel’s si jej nechte namíchat z ginu a užijte si jeho hořkosladkou chuť. 

Připravila Irena Vaňková
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit