Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ochutnejte víno šampionů!

AD
láhev vína
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Zámecké vinařství Bzenec je čtyřnásobným držitelem titulu Šampion Národní soutěže vín Salonu vín. Vína ze Slovácka si zkrátka získávají chuťové pohárky degustátorů a porážejí konkurenci. Proč tomu tak je, lapidárně shrnul ředitel společnosti Ing. Bořek Svoboda: „Za naším úspěchem je poctivá práce ve vinici, systém ve výrobě a taky trocha štěstí.

Poctivý přístup se zkrátka vyplácí. O tom se může přesvědčit každý milovník vína, který ochutná i naši kolekci přívlastkových vín z Moravy - Herbarium Moravicum. Tuto produktovou řadu tvoří kolekce odrůd z moravských vinohradů. Na každé etiketě je kromě ročníku a základních údajů věrně vyobrazen hrozen i s listem dané odrůdy. Protože se jedná o už tradiční řadu, má zákazník díky čistotě a typičnosti odrůdy možnost porovnat, jak se liší jednotlivé ročníky vína pocházející z různých podoblastí jižní Moravy. Představíme vám nejoblíbenější odrůdy, které máte možnost ochutnat i v naší řadě přívlastkových vín Herbarium Moravicum.

láhev vína

Ryzlink vlašský je původu neznámého a v Čechách se objevil poprvé v roce 1941. Nazývá se též Welsch riezling, Olasz rizling nebo Laški rizling. Voní typicky po citrusových plodech, lučním kvítí a u přezrálé suroviny cítíme stopy medu a rozinek. K tomuto vínu doporučujeme kuřecí a krůtí maso.

Sauvignon pochází pravděpodobně z francouzského regionu Bordeaux nebo z oblasti na Loiře a u nás se smí pěstovat od roku 1952. Můžeme se setkat s názvy Sauvignon blanc a Sauvignon jaune. Ve vůni dominují tóny rybízu, černého bezu nebo kopřivy a hluchavky. Díky specifické chuti a výraznému aroma je ideální podávat ho k bílému masu, především k rybám.

Svatovavřinecké pochází také z Francie a je příbuzné s burgundskými odrůdami. V České republice je zapsané od roku 1941. Nazývá se také Saint Laurent či Sankt Laurent. Chuť má svěží po červeném ovoci a může mít i lehce kouřové aroma. Ideální je například k vepřovému masu či k výrazným sýrům.

Veltlínské zelené pravděpodobně pochází z Rakouska. V České republice je tato odrůda zavedena od roku 1941. Lze se setkat i s názvem Grüner Veltliner a do konce 18. století se jmenoval Mouhartsrebe, Weissgipfler nebo Grüner Muskateller. Chuť má širokou s tóny pepře až hořkomandlovou. Skvěle vynikne s mandlovou paštikou.

Objevte s námi rozmanitost vinných odrůd. A i když má každý jiné chuťové preference, svého výběru určitě nebude nikdo litovat. Všechny odrůdy z moravských vinohradů řady Herbarium Moravicum rozhodně stojí za to.

ochutnávání vína

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč