Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Perníkovým vláčkem DELÍCIA od Tescomy do království zábavy

AD
10 zajímavostí, které jste o perníku ještě neslyšeli
ZDROJ: unsplash.com
sdílet:
Komerční článek - Vaše kuchyň se během chvíle může stát perníkovým nádražím! Upečte svým dětem nebo vnoučatům netradiční narozeninový dort v podobě perníkového vláčku, který se právě řítí rychlostí vlaku EuroCity Delícia do našich prodejen.

Propagace značky Tescoma.
Apetitonline.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah.

Na výlet vlakem nepotřebujete jízdenku, ale jedenáct kovových vykrajovátek. K údržbě výrobního nářadí, na které Tescoma poskytuje tříletou záruku, pak postačí omytí pod tekoucí vodou,  osušení a uložení.
Ať už budete péci spolu s dětmi, přichystáte vláček jako překvapení za dobré vysvědčení, nebo jen tak pro radost či na zub, určitě se vám bude hodit recept na perníkové těsto, který je součástí balení:

Ingredience (pro přípravu jednoho vláčku): 1 menší vejce, 160 g hladké mouky 00, 50 g mletého cukru, 40 g mírně ohřátého medu, 1 čajová lžička sody, špetka mleté skořice, špetka mletého hřebíčku
Příprava cukrové polevy: Bílek smíchejte s moučkovým cukrem do zhoustnutí.

Postup: Všechny ingredience smíchejte a zpracujte těsto, které nechte uležet nejméně 2 hodiny v lednici (lze ponechat až 14 dní). Vyválejte do plátu vysokého 2–3 mm a vykrojte z něj jednotlivé díly vláčku. Plech na pečení lehce vymažte tukem nebo použijte pečicí fólii DELÍCIA, perník potřete žloutkem a pečte při 150 °C do zhnědnutí. Jednotlivé díly vláčku slepte cukrovou polevou, ozdobte a spojte stuhou.

Všechny výrobky tradičního českého výrobce chytrých a praktických pomocníků do kuchyně můžete zakoupit na www.tescoma.cz a v Prodejních centrech Tescoma po celé České či Slovenské republice. Seznam prodejců a další informace o Tescomě naleznete www.tescoma.cz.

Tescoma

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor
  • Zdraví a výživa

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor

Je to ryba, která má jemnou (v podstatě univerzální) chuť, je téměř bez kostí a k tomu všemu je opravdu zdravá. Jedná se samozřejmě o lososa, a my se ptáme: jíte jej alespoň dvakrát týdně? Odborníci to doporučují, protože je bohatým zdrojem...
Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů
  • Zajímavosti

Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů

Kadeřávek je zpět a přináší do kuchyně svěží vítr! Tato superpotravina, plná vitamínů a minerálů, si získává své místo na stolech po celém světě. Připravte z něj pesto, které je nejen zdravé a snadné, ale také neuvěřitelně všestranné –...