Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pozvánka na dvě unikátní degustace vín

degustace vín
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Pozvánka na unitátní degustaci vína

 

BORDEAUX MILLÉSIMES 2002 - 2012

4. ročník největší degustace starých ročníků Grand Cru Classé v ČR

6. – 7. října 2016

  • Čtvrtek: 15.00 – 18.00
  • Pátek: 10.00 – 13.00, 15.00 – 18.00

Střešní Salon Bellevue, V Celnici 10, Praha 1

Ochutnejte na 40 vín ze slavných châteaux:

Cos d´Estournel * Lynch Bages * Beychevelle * Lascombes * La Conseillante * Les Carmes Haut Brion * d´Armailhac * Bahans Haut Brion * Giscours * d´Issan * Lagrange * Lafon Rochet * Nenin * Larmande* La Dominique * La Gomerie * La Cabanne * Poujeaux * Chasse-Spleen * Sociando Mallet * Latour Martillac * Malartic Lagravière * Latour Martillac * Rieussec * Suduiraud * Bastor Lamontagne * Rayne Vigneau * La Grave * Les Ormes de Pez * Tronquoy Lalande * Malescot St. Exupéry  

Cena degustace 1500,- Kč/os.

degustace vín

JOUR DU CHÂTEAU MARGAUX

12. října 2016

Výjimečná akce věnovaná jednomu z největších vín světa – Château Margaux a zejména jednomu z největších enologů a osobností Bordeaux posledních 30 let - Paulu Pontalierovi. Paul Pontalier působil na Château Margaux od roku 1983 a od roku 1990 byl až do roku 2015 jeho generálním ředitelem. Připravili jsme pro Vás degustaci z ročníků, které nesou jeho rukopis a také menu připravené přesně podle receptur, které připravil slavný šéfkuchař a nositetel tří michelinských hvěz, Guy Savoy.

DEGUSTACE

  • Kdy: 12. října v 18 hodin 
  • Kde: Galerie vín - Passage, Millenium Plaza, V Celnici 10, 110 00, Praha 1
  • Cena: 5.900,- Kč

Pavillon rouge 2009 * Pavillon rouge 2004 * Pavillon rouge 2002 * Château Margaux 2006 * Château Margaux 2004 * Château Margaux 2001 * Château Margaux 1999 * Pavillon blanc 2007 * Pavillon blanc 2009

degustace vín

MENU CHÂTEAU MARGAUX

Dle receptur, které sestavil šéfkuchař Guy Savoy - připraví Jaroslav Finkous a Zdeněk Mareš

  • Kdy: 12. října ve 20 hodin
  • Kde: Salon Bellevue, Millenium Plaza, V Celnici 10, 110 00, Praha 1 (6. p.)
  • Cena: 9 900,- Kč (zvýhodněná cena degustace + menu 14.900,- Kč)

Menu:

  • Cristal Louis Roederer 2007 + Amuse bouche
  • Pavillon blanc du Ch. Margaux 2010 - Bordeaux + Gratinovaní krabi a mořští raci
  • Pavillon rouge du Ch. Margaux 2007 - Margaux + Perlička na liškách se silným jus
  • Château Margaux 1982 - degustace legendárního ročníku
  • Château Margaux 1995 - 1er Grand Cru Classé + Francouzské sýry
  • Château Rieussec 1988 - 1er Cru Classé Sauternes + Meringue s tropickým ovocem
Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor
  • Zdraví a výživa

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor

Je to ryba, která má jemnou (v podstatě univerzální) chuť, je téměř bez kostí a k tomu všemu je opravdu zdravá. Jedná se samozřejmě o lososa, a my se ptáme: jíte jej alespoň dvakrát týdně? Odborníci to doporučují, protože je bohatým zdrojem...
Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů
  • Zajímavosti

Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů

Kadeřávek je zpět a přináší do kuchyně svěží vítr! Tato superpotravina, plná vitamínů a minerálů, si získává své místo na stolech po celém světě. Připravte z něj pesto, které je nejen zdravé a snadné, ale také neuvěřitelně všestranné –...