0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pozvánka na dvě unikátní degustace vín

degustace vín
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Pozvánka na unitátní degustaci vína

 

BORDEAUX MILLÉSIMES 2002 - 2012

4. ročník největší degustace starých ročníků Grand Cru Classé v ČR

6. – 7. října 2016

  • Čtvrtek: 15.00 – 18.00
  • Pátek: 10.00 – 13.00, 15.00 – 18.00

Střešní Salon Bellevue, V Celnici 10, Praha 1

Ochutnejte na 40 vín ze slavných châteaux:

Cos d´Estournel * Lynch Bages * Beychevelle * Lascombes * La Conseillante * Les Carmes Haut Brion * d´Armailhac * Bahans Haut Brion * Giscours * d´Issan * Lagrange * Lafon Rochet * Nenin * Larmande* La Dominique * La Gomerie * La Cabanne * Poujeaux * Chasse-Spleen * Sociando Mallet * Latour Martillac * Malartic Lagravière * Latour Martillac * Rieussec * Suduiraud * Bastor Lamontagne * Rayne Vigneau * La Grave * Les Ormes de Pez * Tronquoy Lalande * Malescot St. Exupéry  

Cena degustace 1500,- Kč/os.

degustace vín

JOUR DU CHÂTEAU MARGAUX

12. října 2016

Výjimečná akce věnovaná jednomu z největších vín světa – Château Margaux a zejména jednomu z největších enologů a osobností Bordeaux posledních 30 let - Paulu Pontalierovi. Paul Pontalier působil na Château Margaux od roku 1983 a od roku 1990 byl až do roku 2015 jeho generálním ředitelem. Připravili jsme pro Vás degustaci z ročníků, které nesou jeho rukopis a také menu připravené přesně podle receptur, které připravil slavný šéfkuchař a nositetel tří michelinských hvěz, Guy Savoy.

DEGUSTACE

  • Kdy: 12. října v 18 hodin 
  • Kde: Galerie vín - Passage, Millenium Plaza, V Celnici 10, 110 00, Praha 1
  • Cena: 5.900,- Kč

Pavillon rouge 2009 * Pavillon rouge 2004 * Pavillon rouge 2002 * Château Margaux 2006 * Château Margaux 2004 * Château Margaux 2001 * Château Margaux 1999 * Pavillon blanc 2007 * Pavillon blanc 2009

degustace vín

MENU CHÂTEAU MARGAUX

Dle receptur, které sestavil šéfkuchař Guy Savoy - připraví Jaroslav Finkous a Zdeněk Mareš

  • Kdy: 12. října ve 20 hodin
  • Kde: Salon Bellevue, Millenium Plaza, V Celnici 10, 110 00, Praha 1 (6. p.)
  • Cena: 9 900,- Kč (zvýhodněná cena degustace + menu 14.900,- Kč)

Menu:

  • Cristal Louis Roederer 2007 + Amuse bouche
  • Pavillon blanc du Ch. Margaux 2010 - Bordeaux + Gratinovaní krabi a mořští raci
  • Pavillon rouge du Ch. Margaux 2007 - Margaux + Perlička na liškách se silným jus
  • Château Margaux 1982 - degustace legendárního ročníku
  • Château Margaux 1995 - 1er Grand Cru Classé + Francouzské sýry
  • Château Rieussec 1988 - 1er Cru Classé Sauternes + Meringue s tropickým ovocem
Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit