0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pro mimořádné okamžiky!

AD
Pro mimořádné okamžiky!
sdílet:
Když se řekne Itálie, každému se ihned vybaví moře, slunce, dovolená a v neposlední řadě rovněž dobré jídlo. Však také ne náhodou je její kuchyně označována za jednu z nejlepších na světě.

Pizza, těstoviny na tisíc způsobů, sýry jako je mozzarella, parmazán či gorgonzola potěší nejeden mlsný jazýček. Na své si přijdou všichni milovníci dobrého jídla, včetně opravdových gurmánů. Ti si totiž mohou pochutnat na skutečné delikatese – vzácných lanýžích. Právě v Itálii se totiž nachází ty nejlepší a nejcennější.

 

Gastronomický zážitek se vším všudy

Aby byl gastronomický zážitek kompletní, pak nesmíte zapomenout, že k dobrému jídlu zcela neodmyslitelně patří také dobré víno, kterým je tato jihoevropská země přímo proslulá. A není divu, podmínky pro pěstování révy vinné jsou zde totiž naprosto ideální. Slunce a kvalitní půda spolu s dlouhou tradicí - první zmínky o vinohradnictví pochází už z doby 2000 let před naším letopočtem, dávají dohromady vzniknout skutečně jedinečným vínům, která patří mezi opravdové skvosty.

 

Klenot mezi víny

K takovým lahodným a exkluzivním klenotům patří i vína z vinařství IlMarroneto. Tato přední italská značka je špičkou mezi výrobci tradičního a zároveň jedinečného Brunella, které patří mezi nejlepší červená vína - ve své kráse a komplexnosti je nepřekonatelné. Vyrábí se výhradně z odrůdy Sangiovese, ve vinařství se navíc zpracovává pouze přírodním přístupem, který je dnes téměř legendární – bez použití pesticidů a speciálních přípravků na ochranu rostlin. V dubových sudech zraje celé měsíce, Brunello se z něj stává až po dlouhých pěti letech. Vína této firmy se pyšní celou řadou ocenění a pravidelně se umisťují na předních místech v žebřících nejlepších vín uznávaných samotnými sommeliéry. A nejedná se pouze o špičkové Brunello, ale také výborné Rosso di Montalcino, které se vyrábí ze stejných hroznů. Charakteristické je svým ovocným aroma, díky němuž se nádherně snoubí s nejrůznějšími pokrmy. Perfektně chutná v kombinaci s červeným masem, zvěřinou či sýry typu pecorino.

 

Zasloužená odměna

Dopřejte si něco jedinečného a pochutnejte si na unikátních vínech, která se vyrábějí v limitovaných edicích. Radost udělají také jako dárek při nejrůznějších příležitostech, ať už je to oslava narozenin, svatba či Vánoce. Vhodné je i k archivaci. V České republice je obstaráte exkluzivně ve Food Paradise, kde seženete také další kvalitní pochoutky, které jsou vyráběné z prvotřídních surovin a bez nichž se italská gastronomie neobejde. Tak, dopřejte sobě a svým nejbližším něco skutečně mimořádného!

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit