Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Pršut do quiche i pro hosty

Pršut do quiche i pro hosty
sdílet:
Chystáte pohoštění pro návštěvu a lámete si hlavu, jaké ingredience nakoupit a co přichystat? Zkuste pro jednou sáhnout v regálech trochu jinam, po něčem neobvyklém, netradičním… zkrátka po něčem, čím každého překvapíte i potěšíte zároveň. Sáhněte po pršutu. Můžete ho použít do slaných koláčů, do bagetek, na chlebíčky i na obložený talíř. Až ze stolu zmizí jako první, uvidíte, že vaše volba byla správná.

Jak bálkánský pršut, tak italské prosciutto se vyrábí v každé středomořské zemi, resp. v každém regionu, specifickým způsobem, v každém případě jde však o sušené vepřové maso. Každý pršut má pak svou typickou chuť, vůni, konzistenci a barvu. Stejně jako znalci vína či olivového oleje rozeznají jednotlivé výrobky, i znalec sušené šunky pozná, co má na talíři. 

Bez pršutu se na pobřeží, ale vlastně ani téměř v celém Chorvatsku neobejde žádné posezení s přáteli, žádná recepce, oslava či slavnostní oběd. My dodáváme, že jej můžete přidávat nejen do sendvičů, ale i do slaných koláčů (quiche lorraine), protože jím lze skvěle nahradit kvalitní anglickou slaninu, která je u nás často jen těžko k sehnání.

Když pršut, tak od Krahulíka

Pršut se na rozdíl od svého italského kolegy krájí na silnější plátky, zkusit můžete pršut, respektive maso upravené sušením, z krkovičky, pečeně či boku. Náš tip jsou pršuty z Krahulčí, které mají snad nejlepší poměr ‚cena/výkon‘, tedy za příznivou cenu dostanete pršut výborné kvality.  Ostatně ne nadarmo se mohou pršuty firmy Krahulík pyšnit národní značkou Klasa.

Pro pršuty z Krahulčí jsou krkovice speciálně vybírané, mimo jiné také s ohledem na mramorování, tedy prostoupení tukem, které musí být velmi jemné. Jak je známo, tuk je nositel chuti, a navíc působí jako rozpouštědlo pro kdejaký vitamin, kterých na podzim díky sklizni nejrůznějších druhů ovoce a zeleniny přijímáme požehnaně. Pršut proto můžete servírovat se salátem i s ovocem.

Pršut krkovice zakoupíte v síti supermarketů a hypermarketů. 75g balení krájeného výrobku stojí cca 30 Kč. Více na www.krahulik.cz.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč