Sezonní degustační menu v restauraci Vltava

sdílet:
Restaurace Vltava pražského hotelu President si pro vás nachystala degustační jarní festival. Na přelomu dubna a května tak máte možnost ochutnat lahodné pokrmy plné vitaminů doprovázené kvalitními víny z moravského vinařství Gotberg.

Jarní degustace


Tento festival pro milovníky dobrého jídla patří mezi pravidelné sezonní akce, které se konají v restauraci Vltava. Během jarní degustace se vám představí kvalitní produkty jihomoravského vinařství Gotberg, které při pěstování vína používá pouze ekologické prostředky. Na jídelním lístku na vás pak čekají lahůdky ze sezonních surovin v podobě pětichodového menu. Těšit se můžete na pokrmy, které vám mimo jiné pomohou doplnit energii po dlouhé zimě. Zaujmout by vás mohlo carpaccio z červené řepy, chřest nebo špenátové rizoto.

Degustační menu


  • Aperitiv
: Muškát moravský 2010 pozdní sběr, viniční trať Panenský kopec

  • Amuse bouche
: Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem/Sylvánské zelené 2009 pozdní sběr, viniční trať Sonberk

  • Předkrm
: Pečené tygří krevety na mušlové redukci, špenátové rizoto/Chardonnay 2009 výběr z hroznů, viniční trať Panenský kopec

  • Hlavní chody
: Grilovaná pražma královská na mrkvovém pyré s baby chřestem, limetkový jus/Rulandské šedé 2009 výběr z hroznů, viniční trať Panenský kopec,
 nebo jehněčí biohřebínek na rozmarýnu s česnekem, omáčkou z portského vína a bramborovou tortillou/Merlot 2009 výběr z bobulí, viniční trať Svidrunk

  • Dezert
: Teplý čokoládový dortík s anglickým krémem a omáčkou z lesního ovoce/Pálava 2009 výběr z bobulí, viniční trať Panenský kopec


Co: Jarní degustace
Kdy: 15. dubna–15. května 2011
Kde: Restaurace Vltava (President Hotel Praha), náměstí Curieových 100, Praha 1
Za kolik: 1500 Kč

Připravila Nikola Kricnerová

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit