0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Sezonní degustační menu v restauraci Vltava

Sezonní degustační menu v restauraci Vltava
sdílet:
Restaurace Vltava pražského hotelu President si pro vás nachystala degustační jarní festival. Na přelomu dubna a května tak máte možnost ochutnat lahodné pokrmy plné vitaminů doprovázené kvalitními víny z moravského vinařství Gotberg.

Jarní degustace


Tento festival pro milovníky dobrého jídla patří mezi pravidelné sezonní akce, které se konají v restauraci Vltava. Během jarní degustace se vám představí kvalitní produkty jihomoravského vinařství Gotberg, které při pěstování vína používá pouze ekologické prostředky. Na jídelním lístku na vás pak čekají lahůdky ze sezonních surovin v podobě pětichodového menu. Těšit se můžete na pokrmy, které vám mimo jiné pomohou doplnit energii po dlouhé zimě. Zaujmout by vás mohlo carpaccio z červené řepy, chřest nebo špenátové rizoto.

Degustační menu


  • Aperitiv
: Muškát moravský 2010 pozdní sběr, viniční trať Panenský kopec

  • Amuse bouche
: Carpaccio z červené řepy s kozím sýrem/Sylvánské zelené 2009 pozdní sběr, viniční trať Sonberk

  • Předkrm
: Pečené tygří krevety na mušlové redukci, špenátové rizoto/Chardonnay 2009 výběr z hroznů, viniční trať Panenský kopec

  • Hlavní chody
: Grilovaná pražma královská na mrkvovém pyré s baby chřestem, limetkový jus/Rulandské šedé 2009 výběr z hroznů, viniční trať Panenský kopec,
 nebo jehněčí biohřebínek na rozmarýnu s česnekem, omáčkou z portského vína a bramborovou tortillou/Merlot 2009 výběr z bobulí, viniční trať Svidrunk

  • Dezert
: Teplý čokoládový dortík s anglickým krémem a omáčkou z lesního ovoce/Pálava 2009 výběr z bobulí, viniční trať Panenský kopec


Co: Jarní degustace
Kdy: 15. dubna–15. května 2011
Kde: Restaurace Vltava (President Hotel Praha), náměstí Curieových 100, Praha 1
Za kolik: 1500 Kč

Připravila Nikola Kricnerová

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit