0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slovácké zabijačkové hody

Slovácké zabijačkové hody
sdílet:
Zima se ještě nedala na ústup, a tak je stále vhodné období pro zabijačkové pokrmy. Odpočiňte si od městského ruchu a vychutnejte si masové speciality ze zabijačky na čerstvém venkovském vzduchu. Připraví je pro vás ve slováckých Bukovanech.

V Bukovanském mlýně se přímo stanete svědky tradiční slovácké zabijačky. Budete mít možnost nahlížet řezníkovi pod ruce a sledovat přípravu jitrnic, tlačenky nebo škvarků. Explozi chutí vám způsobí jablečný křen, jelita nebo pečené maso se zelím a s bramborami, které na váš stůl donese obsluha v dobovém kroji. Mimo zabijačkových hodů, které svojí hudbou doprovodí harmonikář, bude zajištěno i ubytování na dvě noci, prohlídka větrného mlýna s nádhernou vyhlídkou a čeká vás i degustace deseti druhů sklepních vín. A až vás pohltí bujaré moravské veselí a dostanete se do té správné nálady, budete si moci zatančit s moravskou cimbálovkou.

Co: Víkend s pravou slováckou zabijačkou

Kdy: 4.–6. března 2011 

Kde: Bukovany u Kyjova

Za kolik: 2100 Kč za osobu
Info: www.bukovansky-mlyn.cz

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč