0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Slovácké zabijačkové hody

Slovácké zabijačkové hody
sdílet:
Zima se ještě nedala na ústup, a tak je stále vhodné období pro zabijačkové pokrmy. Odpočiňte si od městského ruchu a vychutnejte si masové speciality ze zabijačky na čerstvém venkovském vzduchu. Připraví je pro vás ve slováckých Bukovanech.

V Bukovanském mlýně se přímo stanete svědky tradiční slovácké zabijačky. Budete mít možnost nahlížet řezníkovi pod ruce a sledovat přípravu jitrnic, tlačenky nebo škvarků. Explozi chutí vám způsobí jablečný křen, jelita nebo pečené maso se zelím a s bramborami, které na váš stůl donese obsluha v dobovém kroji. Mimo zabijačkových hodů, které svojí hudbou doprovodí harmonikář, bude zajištěno i ubytování na dvě noci, prohlídka větrného mlýna s nádhernou vyhlídkou a čeká vás i degustace deseti druhů sklepních vín. A až vás pohltí bujaré moravské veselí a dostanete se do té správné nálady, budete si moci zatančit s moravskou cimbálovkou.

Co: Víkend s pravou slováckou zabijačkou

Kdy: 4.–6. března 2011 

Kde: Bukovany u Kyjova

Za kolik: 2100 Kč za osobu
Info: www.bukovansky-mlyn.cz

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...
Škola vaření: chilli omáčka
  • Tipy a triky

Škola vaření: chilli omáčka

Tomu říkáme vášeň! Domácí chilli omáčka inspirovaná asijskou kuchyní vás roztetelí a dodá letnímu vaření říz.   ...

Obchod Apetit