Slovácké zabijačkové hody

sdílet:
Zima se ještě nedala na ústup, a tak je stále vhodné období pro zabijačkové pokrmy. Odpočiňte si od městského ruchu a vychutnejte si masové speciality ze zabijačky na čerstvém venkovském vzduchu. Připraví je pro vás ve slováckých Bukovanech.

V Bukovanském mlýně se přímo stanete svědky tradiční slovácké zabijačky. Budete mít možnost nahlížet řezníkovi pod ruce a sledovat přípravu jitrnic, tlačenky nebo škvarků. Explozi chutí vám způsobí jablečný křen, jelita nebo pečené maso se zelím a s bramborami, které na váš stůl donese obsluha v dobovém kroji. Mimo zabijačkových hodů, které svojí hudbou doprovodí harmonikář, bude zajištěno i ubytování na dvě noci, prohlídka větrného mlýna s nádhernou vyhlídkou a čeká vás i degustace deseti druhů sklepních vín. A až vás pohltí bujaré moravské veselí a dostanete se do té správné nálady, budete si moci zatančit s moravskou cimbálovkou.

Co: Víkend s pravou slováckou zabijačkou

Kdy: 4.–6. března 2011 

Kde: Bukovany u Kyjova

Za kolik: 2100 Kč za osobu
Info: www.bukovansky-mlyn.cz

Autor: Redakce Apetit

Obchod Apetit