0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tip na víkend: Dožínkové slavnosti s rybími specialitami

Tip na víkend: Dožínkové slavnosti s rybími specialitami
sdílet:
Plzeňské Dožínkové slavnosti budou patřit celé rodině. Před tím, než se děti vrátí do školy, s nimi můžete zažít kouzelný den.

Akce Dožínkové slavnosti aneb Připlul k nám pstruh z Rybářství Kolár na Vysočině se koná v sobotu 30. srpna od 10 do 16 hodin v plzeňském areálu Štruncových sadů. Akce je skvělá pro děti, na které čeká spousta zábavných aktivit jako kouzelný svět hrátkobraní, ve kterém se děti vydají po naučných stezkách a navštíví pohádkové kouty s poklady. 

Zkrátka nepřijdou ani dospělí, zvlášť pokud mají rádi ryby. Kuchaři pro návštěvníky připraví pstruha duhového v rozličných úpravách. Ryby na plzeňský festival připlují z Vysočiny z Rybářství Kolár. Více info najdete zde.

Co musíte v Plzni vidět

Pokud v Plzni nebydlíte, zavítejte po Dožínkách na prohlídku města. Stojí za to. V Západočeském muzeu probíhá několik výstav, mj. Jak se žilo na Plzeňsku nebo Poklady z hlubin země. Děti jistě potěší návštěva zoo nebo plzeňské hvězdárny a planetária. Na konci výletu se zastavte v centru na kávu a vychutnejte si atmosféru plzeňského starého města. Fotky ze svého gurmánsko-kulturního výletu nám pošlete na Facebook. Budeme se těšit!

Jak na pstruha

Sladkovodní ryby jsou prospěšnou součástí našich jídelníčků. Ať už si ryby ulovíte vlastní, nebo na ně půjdete do obchodu, dopřejte jim co nejjednodušší úpravu. Jen tak totiž vynikne delikátní chuť jejich masa. Nerybáře potěší, že pstruh duhový je k dostání v téměř každém supermarketu, a to hlavně mražený. Pokud ale můžete, kupte rybu čerstvou. Má velmi jemné šupiny, takže ji stačí omýt. Skvělý je pstruh po milánsku s bylinkami nebo pečený plněný hříbky.

 

Autor: nikita.rybova

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit