0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 20.–21. 10.

dekorace
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Den kávy ve Zlíně, Husobraní na Smíchovské náplavce, Klobáskobraní ve Valašském Meziříčí, Dýňové hrátky v pražské Botanické zahradě, Svatohavelské posvícení v kouřimském skanzenu a výlovy rybníků na Moravě i v Čechách – menu na gastroakcích ctí sezonu a s postupujícím podzimem přibývá masitých a sytých dobrot.

Den kávy

20. 10., 10.00–17.30, Zlín, Kongresové centrum
V rámci festivalu Kávafest, který se volně prolíná měsícem říjnem a slouží jako oslava černého aromatického moku, se můžete ve Zlíně v sobotu vydat do Kongresového centra na Den kávy. Na trhu kávy tam zakoupíte kávu i příslušenství nezbytné pro její přípravu. Čekají vás degustace, přednášky, workshopy – zaměřené například na espresso či latte – nebo ukázky přípravy originální turecké kávy. Vstup: info na místě

Husobraní na Smíchovské náplavce

20. 10., 10.00–18.00, Praha, Smíchovská náplavka
Více než 1000 hus se bude v sobotu péci na smíchovském břehu Vltavy v Praze. A pokud už vás nudí klasické stehno s knedlíkem a se zelím, ochutnejte husu v moderním pojetí: husí burger, husu uzenou, konfitovanou či husí BBQ. Nebo si kupte některou z nabízených husích specialit. Domů si můžete odnést pochoutku z husích jater – foie gras, husí paštiku nebo sádlo. Vstup: zdarma

Klobáskobraní

20. 10., 11.00–16.00, Valašské Meziříčí, Muzeum řeznictví
Souboj amatérských řezníků o nejlepší klobásku si pro vás přichystali v Muzeu řeznictví ve Valašském Meziříčí. Soutěžní kousky můžete i ochutnat, a kdyby snad na vás nezbyla ani nožka, zaženete hlad v gastrostanu na nádvoří před muzeem. Součástí akce je i možnost návštěvy expozic muzea, živá hudba a tvořivé dílny pro děti.Vstup: info na místě

dýně

Výlovy rybníků

od 20. 10.
Pokud jste vášnivými rybáři nebo si jen potrpíte na ryby, vypravte se na výlov rybníka. Kromě možnosti zakoupit si přímo na místě čerstvé ryby, mnohdy včetně těch, které nejsou snadno k dostání (když budete mít štěstí, narazíte i na sumce), zažijete atmosféru výlovu, který obvykle začíná už za ranní mlhy. Rybářství v různých částech republiky zahajují výlovy v průběhu října, končí se obvykle v listopadu. Níže najdete seznam rybníků, kam se můžete podívat právě tento víkend.

  • Rybník Dehtář, 20.–24. 10., pořádá Rybářství Hluboká

  • Hradecký rybník, 20.–21. 10., pořádá Rybářství Tovačov

  • Rybník Olšovec, 20.–21. 10., pořádá Olšovec, s.r.o, Jedovnice

  • Přehrada Malé Sedlo, 20. 10., pořádá Sportovní rybářství Petřvald

Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit