0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 20.–21. 10.

dekorace
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Den kávy ve Zlíně, Husobraní na Smíchovské náplavce, Klobáskobraní ve Valašském Meziříčí, Dýňové hrátky v pražské Botanické zahradě, Svatohavelské posvícení v kouřimském skanzenu a výlovy rybníků na Moravě i v Čechách – menu na gastroakcích ctí sezonu a s postupujícím podzimem přibývá masitých a sytých dobrot.

Den kávy

20. 10., 10.00–17.30, Zlín, Kongresové centrum
V rámci festivalu Kávafest, který se volně prolíná měsícem říjnem a slouží jako oslava černého aromatického moku, se můžete ve Zlíně v sobotu vydat do Kongresového centra na Den kávy. Na trhu kávy tam zakoupíte kávu i příslušenství nezbytné pro její přípravu. Čekají vás degustace, přednášky, workshopy – zaměřené například na espresso či latte – nebo ukázky přípravy originální turecké kávy. Vstup: info na místě

Husobraní na Smíchovské náplavce

20. 10., 10.00–18.00, Praha, Smíchovská náplavka
Více než 1000 hus se bude v sobotu péci na smíchovském břehu Vltavy v Praze. A pokud už vás nudí klasické stehno s knedlíkem a se zelím, ochutnejte husu v moderním pojetí: husí burger, husu uzenou, konfitovanou či husí BBQ. Nebo si kupte některou z nabízených husích specialit. Domů si můžete odnést pochoutku z husích jater – foie gras, husí paštiku nebo sádlo. Vstup: zdarma

Klobáskobraní

20. 10., 11.00–16.00, Valašské Meziříčí, Muzeum řeznictví
Souboj amatérských řezníků o nejlepší klobásku si pro vás přichystali v Muzeu řeznictví ve Valašském Meziříčí. Soutěžní kousky můžete i ochutnat, a kdyby snad na vás nezbyla ani nožka, zaženete hlad v gastrostanu na nádvoří před muzeem. Součástí akce je i možnost návštěvy expozic muzea, živá hudba a tvořivé dílny pro děti.Vstup: info na místě

dýně

Výlovy rybníků

od 20. 10.
Pokud jste vášnivými rybáři nebo si jen potrpíte na ryby, vypravte se na výlov rybníka. Kromě možnosti zakoupit si přímo na místě čerstvé ryby, mnohdy včetně těch, které nejsou snadno k dostání (když budete mít štěstí, narazíte i na sumce), zažijete atmosféru výlovu, který obvykle začíná už za ranní mlhy. Rybářství v různých částech republiky zahajují výlovy v průběhu října, končí se obvykle v listopadu. Níže najdete seznam rybníků, kam se můžete podívat právě tento víkend.

  • Rybník Dehtář, 20.–24. 10., pořádá Rybářství Hluboká

  • Hradecký rybník, 20.–21. 10., pořádá Rybářství Tovačov

  • Rybník Olšovec, 20.–21. 10., pořádá Olšovec, s.r.o, Jedovnice

  • Přehrada Malé Sedlo, 20. 10., pořádá Sportovní rybářství Petřvald

Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč