0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 26.–27. 1.

food festival
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Zabijačka a masopust – tato dvě klíčová slova nás budou provázet po zbytek ledna a po celý únor. Masopust letos končí až v úterý 5. března a do té doby si můžeme užívat vepřové hody. Tento víkend jsme pro vás našli tři zabijačkové akce a k tomu jeden košt zelí navrch.

Letenské prase

26. 1., 10.00–17.00, Praha 7 Letná, Národní zemědělské muzeum
V Národním zemědělském muzeu již podvanácté zažijete atmosféru domácí zabijačky. Čeká vás znovuoživení venkovských tradic či ochutnávka zabijačkových specialit, na dvoře muzea pak řeznický mistr Tomáš Hudera předvede zpracování vepříka a přípravu zabijačkových dobrot přímo na místě. Přihlásit se můžete též workshop v gastrostudiu, kde se naučíte připravit si jelita, jitrnice či tlačenku i v domácích podmínkách. Děti se zabaví v dílničkách nebo na divadelním představení O prasátku Arturovi.

  • Vstup: 50 Kč, děti do 140 cm a senioři nad 70 let zdarma, vstup platí i do muzejních expozic; na workshopy v gastrostudiu v 10.00 a ve 14.00 je třeba se přihlásit předem zde, cena: 990 Kč 

bourání masa

Máslovický masopust

26. 1., 10.00–15.00, Máslovice
Průvod masek s hudbou a zabijačka se chystá v Máslovicích. Od 10.30 budou řezničtí mistři brousit nože a porcovat, krájet a vařit z vepře zabijačkové lahůdky, v 11.30 pak vypukne soutěž v pojídání jitrnic. Maškary se sejdou na návsi ve 12.30, a pokud se chcete i vy přidat do průvodu, nestyďte se přestrojit, vítáni jsou i přespolní účastníci v maskách.

  • Vstup: zdarma

Zelofest

26. 1., 10.00–20.00, Pohořelice, radnice
Od 10 do 14 hodin můžete v Pohořelicích nosit do sálu místní radnice 0,7litrové zavařovací sklenice s kysaným zelím – odevzdáním vzorku se stanete soutěžícími v Zelofestu neboli koštu kysaného zelí. Bodování s ochutnávkou začne v 15.00 a vyhlášení výsledků se uskuteční v 17.00. Mimo spousty zelí vás v Pohořelicích ještě čeká moravské víno a cimbálová muzika. A pokud jste velcí jedlíci, můžete se přihlásit do klání v pojídání bramborových knedlíků se zelím.

  • Vstup: dobrovolné vstupné

Zabijačkový festival

27. 1., 11.00–18.00, Plzeň, Preslova 14, tržnice DEPO2015
Vše na zabijačku, od koření, přes nádobí a keramiku až po hotové jitrnice a jelítka seženete v Plzni. Zabijačkové pochoutky můžete zapít pivy z minipivovarů, točit se bude třeba Počernická Barborka 13º nebo piva z pivovaru Radouš. A pokud máte ze zabijačkových hodů nejraději koblihy, těšte se na spoustu sladkých věcí.

  • Vstup: zdarma
Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč