0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 8.–9. 6.

koncert
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Druhý červnový víkend je doslava nabitý zajímavými akcemi, které se – ať už přímo, nebo trochu vzdáleněji – dotýkají jídla. A všechny nabízejí nevšední zážitky!

Pražská muzejní noc

8. 6., 19.00–1.00, muzea a vědecké instituce po celé Praze:  Přestože Pražská muzejní noc není zaměřena primárně na jídlo, zkrátka při ní nepřijdou ani hledači kulinárních zážitků. Vybrali jsme pro vás z nabídky více než 45 muzeí, galerií i vědeckých a kulturních institucí akce, kde se budou dít věci zajímavé i pro milovníky jídla.

Chemikova zmrzlina - výroba v 19.30, 20.30, 21.30, Přírodovědecká fakulta UK, Knihovna chemie
Ochutnat ovocnou a smetanovou zmrzlinu připravenou před vašima očima v chemické laboratoři můžete ochutnat na Přírodovědecké fakultě UK.

Gastronomie na dvoře - Národní zemědělské muzeum
Koupit gastronomické speciality od tuzemských výrobců si budete moci na dvoře Národního zemědělského muzea. V budově pak nevynechte expozici Gastronomie, jejíž součástí je i gastrostudio, kde od 20.00 do 23.00 budou probíhat cukrářské workshopy pro děti.

Grilování v centru  - 1. lékařská fakulta UK, Anatomický ústav 1. LF UK, Anatomické muzeum
Budoucí lékaři na chvíli zapomenou na zdravý životní styl a ugrilují vám klobásu, spláchnout ji můžete limonádou anebo pivem.

Chutě Japonska - Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur
Japonské speciality včetně sladkostí či proslulého zeleného čaje matcha na vás čekají v Náprstkovu muzeu.

Street Food Pop Up - nádvoří Novoměstské radnice
Pokud vám při putování noční Prahou vyhládne, po celou dobu trvání Pražské muzejní noci se můžete posilnit pouličním občerstvením.

Pražská muzejní noc: Vstup a doprava zdarma, informace o jednotlivých muzeích, mapu a jízdní řády speciálních autobusů najdete zde

barman

Cocktail International 2019

8. 6., 13.00–2.00, Brno, Galerie Vaňkovka
Milovníci míchaných nápojů by měli zamířit do Brna, kde se chystá festival koktejlů. Ve 12 barech vám mezinárodní tým namíchá koktejly podle nejnovějších trendů. Současně vás také provede i historií jejich příprav, takže zkrátka nepřijdou ani ctitelé klasiky. Umění mixologie si budete moci vyzkoušet u DIY baru, kde si pod vedením profesionálů vlastnoručně připravíte některý ze základních koktejlů. K tanci i poslechu bude hrát živá hudba. Vstup: zdarma

food festoval

Festival piva v Neratovicích

8. 6., od 12.00, Neratovice, Smetanova ulice, park za městským kinem
V Neratovicích můžete ochutnat pivo z řemeslných, malých, regionálních nebo středně velkých pivovarů. K mání budou pivní speciály i konopné pivo. Čepovat se bude do zálohovaných kelímků, takže se nemusíte trápit tím, že účastí na festivalu zatížíte životní prostředí. Vstup: zdarma

Putování pražskými vinicemi

8.–9. 6., 10.00–17.00, Praha, vinice v Praze 1, 2, 4, 6, 7 a 9
I nepřístupné pražské vinice otevřou své brány tento víkend veřejnosti, navštívit tak kromě běžně otevřených vinohradů v Grébovce, Botanické zahradě nebo pod Pražským hradem, budete moci i vinice pod Vyšehradem, v Modřanech, na Albertově, na Babě nebo mezi Vysočanami a Prosekem. Ve všech vinicích se chystají komentované prohlídky, na Gébovce se navíc budete moci od 14.00 do 17.00 podívat do i do sklípku, kde se tamní hrozny zpracovávají.

  • Vstup: zdarma, adresy pražských vinic a případné změny v časech prohlídek najdete zde 

trh

Festival ambasád

8. 9., 8.00–18.00, Praha, Vítězné náměstí
Na kulturní a kulinární exkurzi se vydejte do pražských Dejvic, farmářský trh je tuto sobotu spojen s Festivalem ambasád, kde budete moci ochutnat speciality z desítek států, a zatímco budete zkoušet nové chutě, můžete na pódiu sledovat vystoupení umělců z daných zemí. Vstup: zdarma

pouliční řemesla

Devatero řemesel na Veselém Kopci

8. 6., 9.00–16.00, Veselý Kopec u Hlinska, Muzeum v přírodě Vysočina
Tradiční řemesla vám předvedou ve skanzenu na Veselém Kopci. Podíváte se například, jak vyřezat dřevěnou lžíci, misku nebo zdobenou formu na perník. Mnohé z technik si navíc budete moci vyzkoušet v tvůrčích dílnách. Vstup: info na místě

Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit