0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 8.–9. 6.

koncert
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Druhý červnový víkend je doslava nabitý zajímavými akcemi, které se – ať už přímo, nebo trochu vzdáleněji – dotýkají jídla. A všechny nabízejí nevšední zážitky!

Pražská muzejní noc

8. 6., 19.00–1.00, muzea a vědecké instituce po celé Praze:  Přestože Pražská muzejní noc není zaměřena primárně na jídlo, zkrátka při ní nepřijdou ani hledači kulinárních zážitků. Vybrali jsme pro vás z nabídky více než 45 muzeí, galerií i vědeckých a kulturních institucí akce, kde se budou dít věci zajímavé i pro milovníky jídla.

Chemikova zmrzlina - výroba v 19.30, 20.30, 21.30, Přírodovědecká fakulta UK, Knihovna chemie
Ochutnat ovocnou a smetanovou zmrzlinu připravenou před vašima očima v chemické laboratoři můžete ochutnat na Přírodovědecké fakultě UK.

Gastronomie na dvoře - Národní zemědělské muzeum
Koupit gastronomické speciality od tuzemských výrobců si budete moci na dvoře Národního zemědělského muzea. V budově pak nevynechte expozici Gastronomie, jejíž součástí je i gastrostudio, kde od 20.00 do 23.00 budou probíhat cukrářské workshopy pro děti.

Grilování v centru  - 1. lékařská fakulta UK, Anatomický ústav 1. LF UK, Anatomické muzeum
Budoucí lékaři na chvíli zapomenou na zdravý životní styl a ugrilují vám klobásu, spláchnout ji můžete limonádou anebo pivem.

Chutě Japonska - Náprstkovo muzeum asijských, afrických a amerických kultur
Japonské speciality včetně sladkostí či proslulého zeleného čaje matcha na vás čekají v Náprstkovu muzeu.

Street Food Pop Up - nádvoří Novoměstské radnice
Pokud vám při putování noční Prahou vyhládne, po celou dobu trvání Pražské muzejní noci se můžete posilnit pouličním občerstvením.

Pražská muzejní noc: Vstup a doprava zdarma, informace o jednotlivých muzeích, mapu a jízdní řády speciálních autobusů najdete zde

barman

Cocktail International 2019

8. 6., 13.00–2.00, Brno, Galerie Vaňkovka
Milovníci míchaných nápojů by měli zamířit do Brna, kde se chystá festival koktejlů. Ve 12 barech vám mezinárodní tým namíchá koktejly podle nejnovějších trendů. Současně vás také provede i historií jejich příprav, takže zkrátka nepřijdou ani ctitelé klasiky. Umění mixologie si budete moci vyzkoušet u DIY baru, kde si pod vedením profesionálů vlastnoručně připravíte některý ze základních koktejlů. K tanci i poslechu bude hrát živá hudba. Vstup: zdarma

food festoval

Festival piva v Neratovicích

8. 6., od 12.00, Neratovice, Smetanova ulice, park za městským kinem
V Neratovicích můžete ochutnat pivo z řemeslných, malých, regionálních nebo středně velkých pivovarů. K mání budou pivní speciály i konopné pivo. Čepovat se bude do zálohovaných kelímků, takže se nemusíte trápit tím, že účastí na festivalu zatížíte životní prostředí. Vstup: zdarma

Putování pražskými vinicemi

8.–9. 6., 10.00–17.00, Praha, vinice v Praze 1, 2, 4, 6, 7 a 9
I nepřístupné pražské vinice otevřou své brány tento víkend veřejnosti, navštívit tak kromě běžně otevřených vinohradů v Grébovce, Botanické zahradě nebo pod Pražským hradem, budete moci i vinice pod Vyšehradem, v Modřanech, na Albertově, na Babě nebo mezi Vysočanami a Prosekem. Ve všech vinicích se chystají komentované prohlídky, na Gébovce se navíc budete moci od 14.00 do 17.00 podívat do i do sklípku, kde se tamní hrozny zpracovávají.

  • Vstup: zdarma, adresy pražských vinic a případné změny v časech prohlídek najdete zde 

trh

Festival ambasád

8. 9., 8.00–18.00, Praha, Vítězné náměstí
Na kulturní a kulinární exkurzi se vydejte do pražských Dejvic, farmářský trh je tuto sobotu spojen s Festivalem ambasád, kde budete moci ochutnat speciality z desítek států, a zatímco budete zkoušet nové chutě, můžete na pódiu sledovat vystoupení umělců z daných zemí. Vstup: zdarma

pouliční řemesla

Devatero řemesel na Veselém Kopci

8. 6., 9.00–16.00, Veselý Kopec u Hlinska, Muzeum v přírodě Vysočina
Tradiční řemesla vám předvedou ve skanzenu na Veselém Kopci. Podíváte se například, jak vyřezat dřevěnou lžíci, misku nebo zdobenou formu na perník. Mnohé z technik si navíc budete moci vyzkoušet v tvůrčích dílnách. Vstup: info na místě

Autor: Lucie Velek

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč