0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tradiční jídla z regionů v Brně

Tradiční jídla z regionů v Brně
sdílet:
Po celý týden můžete v Brně ochutnat jídla z Regionální kuchařky Petry Pospěchové. Uvaří je v podniku Tomato Fresh Restaurant.

O tom, že kuchařská kniha může zaujmout běžné čtenáře i profesionální kuchaře, vás přesvědčí Regionální kuchařka Petry Pospěchové. Podle její prvotiny bude od 9. do 15. prosince vařit tým brněnské restaurace Tomato Fresh Restaurant. Návštěvníkům nabídne masový pudink s bramborami, vánoční rybí polévku, houbového kubu, kapra namodro a jako sladkost na závěr peciválky, které jsou oblíbené v Podkrkonoší. V pátek 13. bude delikatesy servírovat sama autorka kuchařky Petra Pospěchová, která s týmem restaurace připraví jako překvapení pro hosty speciální menu.



Vyhlášené krajové speciality


Regionální kuchařka Petry Pospěchové mapuje kuchyni českých regionů. V jedné knize najdete všechny chutě Čech, Moravy a Slezska. Autorka představí tradiční recepty i návody na jídla skoro zapomenutá. Kuchařka je přehledně rozdělena na kapitoly podle regionů a z každého nabízí charakteristická jídla – od polévek po dezerty včetně ochutnávky každodenního jídelníčku. Nechybí v ní recept na lívance se žahourem, černou zabijačkovou polévku, valašské frgále i krkonošské kyselo. Kuchařku koupíte na www.smartpress.cz za 499 Kč.

Foto: archiv vydavatelství Smartpress
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu
  • Tipy a triky

Chystej večer, snídej ráno: 5 nápadů na snídani v předstihu

Možná si ráno rádi přispíte, možná máte začátek svého dne rozpočítaný na vteřiny. Snídani ale odbýt nemusíte. I ve spěchu můžete dobře a plnohodnotně jíst, stačí se předem připravit. Lahodné smoothie, křupavé sendviče, báječné...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit