0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

V Ostravě otevřela první raw cukrárna

cukrárna
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Nová pobočka jedinečných cukráren Sweet Secret of raw otevřela v pátek 7.4. v Ostravě. V pořadí jde už o čtvrtou franšízu. Na raw dezertech si můžete pochutnat už v Praze, Brně a Jihlavě.

 

Dorty, zákusky, kuličky a cupcaky bez lepku, cukru, laktózy, umělých sladidel a živočišných produktů. Sladké potěšení bez výčitek si nově mohou vychutnat obyvatelé a návštěvníci Ostravy. Cukrárnu v Jantarové ulici nedaleko centra Nová Karolina otevřeli manželé Martina a Martin Miarkovi, které pro raw stravu nadchla jejich dcera.

Cukrárna jako splněný sen

„Raw dezerty nás nadchly natolik, že jsme se jejich výrobě rozhodli věnovat naplno. Museli jsme ale najít v Ostravě vhodný prostor a osvojit si všechny postupy a receptury,“ říká Martina Miarková, pro kterou je otevření vlastní cukrárny splněným snem. Nápad se jí v hlavě zrodil už před osmi lety, ale teprve nedávno se rozhodla jej, společně s manželem a dcerou, zrealizovat.

Koncept a interiér kavárny ozdobí recyklovaný nábytek z palet a světlý, příjemný prostor, který je společný pro všechny pobočky Sweet Secret of raw. Pojme zhruba 16 lidí, kteří si kromě vynikajících sladkostí můžou pochutnat na lahodné kávě z kolumbijských zrnek Los Andes, pražených v soukromé pražírně poblíž Prahy. Majitelé upozorňují, že půjde o jedinou položku na menu, která nebude raw.

zákusky

Nicméně k espressu, latté, nebo capuccinu nabízejí namísto klasického kravského mléka domácí mandlové. Kakao si hosté mohou objednat z nepraženého kakaa, které splňuje všechny aspekty raw kuchyně.

Pomocnou ruku v budování konceptu podává všem zájemcům Jan Plajner, který frašízovou síť před čtyřmi lety založil. „Nejde jen o to smíchat super zdravé potraviny a udělat z nich zákusek, naše cukrárny musí spojovat i určitá atmosféra a nálada, která je pro nás moc důležitá,“ dodává.

Součástí kavárny bude i malý obchůdek pro fanoušky zdravého stravování. 

Co je to raw?

Princip raw kuchyně je snaha o co nejšetrnější úpravu potravin, tak aby v jídle i v sladkých dezertech zůstalo zachováno co nejvíc vitamínů, minerálů, enzymů a dalších výživných látek.  

Kde ji najdete?

Otvírací doba:

  • Pondělí – Pátek 8:00 – 19:00
  • Sobota – Neděle 9:00 – 19:00
Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč