0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

V Ostravě otevřela první raw cukrárna

cukrárna
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Nová pobočka jedinečných cukráren Sweet Secret of raw otevřela v pátek 7.4. v Ostravě. V pořadí jde už o čtvrtou franšízu. Na raw dezertech si můžete pochutnat už v Praze, Brně a Jihlavě.

 

Dorty, zákusky, kuličky a cupcaky bez lepku, cukru, laktózy, umělých sladidel a živočišných produktů. Sladké potěšení bez výčitek si nově mohou vychutnat obyvatelé a návštěvníci Ostravy. Cukrárnu v Jantarové ulici nedaleko centra Nová Karolina otevřeli manželé Martina a Martin Miarkovi, které pro raw stravu nadchla jejich dcera.

Cukrárna jako splněný sen

„Raw dezerty nás nadchly natolik, že jsme se jejich výrobě rozhodli věnovat naplno. Museli jsme ale najít v Ostravě vhodný prostor a osvojit si všechny postupy a receptury,“ říká Martina Miarková, pro kterou je otevření vlastní cukrárny splněným snem. Nápad se jí v hlavě zrodil už před osmi lety, ale teprve nedávno se rozhodla jej, společně s manželem a dcerou, zrealizovat.

Koncept a interiér kavárny ozdobí recyklovaný nábytek z palet a světlý, příjemný prostor, který je společný pro všechny pobočky Sweet Secret of raw. Pojme zhruba 16 lidí, kteří si kromě vynikajících sladkostí můžou pochutnat na lahodné kávě z kolumbijských zrnek Los Andes, pražených v soukromé pražírně poblíž Prahy. Majitelé upozorňují, že půjde o jedinou položku na menu, která nebude raw.

zákusky

Nicméně k espressu, latté, nebo capuccinu nabízejí namísto klasického kravského mléka domácí mandlové. Kakao si hosté mohou objednat z nepraženého kakaa, které splňuje všechny aspekty raw kuchyně.

Pomocnou ruku v budování konceptu podává všem zájemcům Jan Plajner, který frašízovou síť před čtyřmi lety založil. „Nejde jen o to smíchat super zdravé potraviny a udělat z nich zákusek, naše cukrárny musí spojovat i určitá atmosféra a nálada, která je pro nás moc důležitá,“ dodává.

Součástí kavárny bude i malý obchůdek pro fanoušky zdravého stravování. 

Co je to raw?

Princip raw kuchyně je snaha o co nejšetrnější úpravu potravin, tak aby v jídle i v sladkých dezertech zůstalo zachováno co nejvíc vitamínů, minerálů, enzymů a dalších výživných látek.  

Kde ji najdete?

Otvírací doba:

  • Pondělí – Pátek 8:00 – 19:00
  • Sobota – Neděle 9:00 – 19:00
Autor: Eva.Dvorakova

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit