0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vyzrajte na Prague Food Festival

Vyzrajte na Prague Food Festival
sdílet:
Dnes startuje největší gastronomická událost roku. Máme pro vás pár rad, tipů a triků, jak si třídenní kulinářskou party co nejvíce užít. Mimochodem, dění na festivalu můžete sledovat na našich stránkách, kam budeme pravidelně přidávat fotky a psát, co zajímavého už jsme ochutnali a jak vše probíhá. Doufáme, že až se na festival vypravíte, přijdete se s námi pozdravit, moc se na vás všechny těšíme!

   

  1. Jste-li rozhodnuti strávit na festivalu jen jeden den, můžete se rozhodnout hned podle tří kriterií: podle počasí, návštěvnosti a programu. Počasí je nevyzpytatelné, ráno svítilo sluníčko a teď už je nebe zase zatažené, doporučujeme sledovat předpověď, nebo nakoupit holinky a pláštěnky (s deštníkem v ruce se špatně jí!). Historicky nejnavštěvovanějším dnem je sobota, chcete-li se vyhnout davům, přijďte v pátek nebo v neděli. Program je opravdu pestrý, tady vám už moc poradit nemůžeme.
  2. Chcete-li si v klidu vychutnat dobroty, které navařili ve všech 33 restauracích, rozložte si návštěvu Prague Food Festivalu do více dní a přijďte vždy na dvě až čtyři hodinky. Budete tak mít dostatek času vše ochutnat a hlavně si to v klidu vychutnat.
  3. Přijďte z Palachova náměstí, je to nejjednodušší. Je to kousek od stanice metra Staroměstská a navíc zde bude pro všechny, kdo si koupili vstupenku v předprodeji, připravena ‚bezfrontová‘ pokladna. Druhý vchod z Křižovnického náměstí na konci Karlova mostu tak můžete v klidu přenechat ostatním.
  4. Sledujte stánek Mattoni, chystají velkou novinku!
  5. Patříte-li mezi milovníky piva, rezervujte si řízenou degustaci pod vedením sládků z Plzeňského Prazdroje včas! Je o ni vždy velký zájem a nemuselo by se na vás dostat.
  6. Berete-li s sebou děti, počítejte s tím, že letos pro ně není připravený organizovaný baby sitting. I tak ale na druhou stranu dostanou u pískoviště na Alšově nábřeží spoustu dárků.
  7. Určitě si mezi ochutnávky vybraných lahůdek vtěstnejte alespoň jednu Cooking show. Letos se může jeden z vás každého vaření zúčastnit, tak přijďte včas, příležitost vařit s nejlepšími českými kuchaři nemáte přece každý den! Cooking shows uvádí Radek John a jeden z nejvýznamějších sommeliérů Ivo Dvořák.
  8. V neděli si nenechte ujít Nestlé Chřest Cup – tedy soutěž specialit připravených z chřestu, který je právě v sezoně.
  9. Jste spíše na nápoje než na jídlo? Pak si nenechte ujít představení nejlepšího italského baristy na téma Espresso & Latte Art. Pak se můžete rovnou přesunout na večení barmanskou show (Bugsy's, Infinity, Cloud).
  10. Když to počasí dovolí, udělejte si výlet po Vltavě! K dispozici bude patnáct člunů z flotily Pražských Benátek. Můžete si tak udělat romantickou projížďku, v klidu vychutnávat dobroty a kochat se Prahou z trochu jiného úhlu.
  11. Máte-li omezený rozpočet, vyhledávejte stánky, kde se dá za tři až čtyři Grandy ochutnat co nejvíce. Lepší je přeci rozmanitost, než jedna obrovská porce!
  12. A poslední, snad nejpraktičtější rada. U vstupu si nezapomeňte říci o mapku s programem. Budete díky tomu vědět, kde je jaká restaurace a co zrovna vaří. Můžete si tak naplánovat procházku celým areálem tak, aby vám nc neuniklo.

Přejeme vám krásný víkend plný neuvěřitelných kulinářskýchdobrot, užijte si to, opijte se krásou Prahy i dobrými víny a nezapomeňtese za námi stavit u stánku Apetitu na muffin, na kus řeči, nebo třeba jenpro pár receptů či praktický sedák.

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč