Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zátiší uvítá v září zářícího hosta

šéfkuchař Richard Toix
ZDROJ: Archiv
sdílet:

Restauraci Zátiší v září navštíví francouzský šéfkuchař Richard Toix.

 

Když je někdo příjemný, inspirativní a upřímný, má mnoho přátel, kteří ho navštěvují. Stejně tak je to i v gastronomických zařízeních. Proto také bude v restauraci Zátiší bude v září hostovat francouzský šéfkuchař Richard Toix.

Tato inspirativní hvězda gastronomického nebe stojí za povšimnutí. Narodil se na Valentýna a od dětství se chtěl stát kuchařem. Vařil v tříhvězdičkové restauraci Les frères Roux v Londýně a v několika prvotřídních restaurací ve Francii. Náhle si vzal na rok volno a přemýšlel, co dál. Sklízel jablka a hrušky, zkoušel obchodovat s vínem, ale kuchyně mu nakonec začala chybět. Proto si tento bývalý ragbyový hráč otevřel s manželkou Laure malý útulný podnik Le Champ de Foire.

Po 15 letech se rozhodl potěšit svými kulinářskými fantaziemi více hostů a zrekonstruoval sídlo Chalet de Venise v Saint-Benoît s okouzlující terasou a zahradou u řeky Miosson. Již po devíti měsících získal za velmi kreativní ztvárnění lokálních sezonních surovin michelinskou hvězdu!

Richard Toix přijede do restaurace V Zátiší v termínu od 13. do 16. 9. 2016. Připravované menu je stále obestřeno tajemstvím, ale jedno je jisté – bude to velký zážitek!

jídlo s jedlými květy jídlo s jedlými květy

Autor: kojzarova.m

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...