0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zmrzlina hravě

Zmrzlina hravě
sdílet:
Komerční článek - Dá se podávat jednoduše, ale skrývá v sobě mnohem větší potenciál. Tady jsou naše nápady a recepty!

Propagace značky Carte d’Or.
Apetitonline.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah.

Aljaška


AlijaskaPříprava 30 minut, na 6–8 řezů,
PRo zkušené

150g čokoládového korpusu (domácí piškot, kupované pokrájené muffiny, brownies…)
50ml čokoládového likéru
3 velké kopečky jahodové zmrzliny Carte d’Or
3 velké kopečky zmrzliny Carte d’Or, třeba s příchutí Muffin
4 bílky 280g krupicového cukru

Předehřejeme troubu na 220 °C.
Čokoládový korpus položíme na plech potažený pečicím papírem. Korpus pokapeme čokoládovým likérem a doprostřed dáme jahodovou zmrzlinu. Muffinovou zmrzlinu promícháme a naneseme ji na jahodovou. Necháme ztuhnout v mrazáku (buď na plechu, nebo pečicí papír se základem dortu přesuneme na tácek).

Mezitím dáme bílky do ohnivzdorné misky a tu posadíme na kastrol s vroucí vodou. Prošleháme je na pěnu, přisypeme do nich cukr a ušleháme pevný sníh, který z mísy nevypadne, ani když ji otočíme dnem vzhůru. Pak sníh naneseme na připravený základ tak, aby nevykukoval ani kousek zmrzliny a korpusu.

Dáme do trouby vyhřáté na 200 stupňů a tři nebo čtyři minuty zapečeme; bílky by měly zezlátnout (nebo bílky opálíme opalovací pistolí). Okamžitě podáváme.

Poznejte aljašku

Světoznámý dezert pochází z Francie. Zmrzlinu a moučník libovolných příchutí vždy zakrývá rychle zapečený sníh z bílků. Není nutné ho šlehat ve vodní lázni tak, jak uvádí náš recept; bílky stačí dotuha ušlehat, nanést a rychle opéct. Na druhé straně, náš postup garantuje zdravotní nezávadnost a stabilitu sněhové koruny.



Kanadská jablka


Kanadska jablkaPříprava 15 minut, pro 4 osoby,
velmi snadné

2 jablka
2 banány
75 ml javorového sirupu
hrst lískových oříšků
rozinky nebo sušené brusinky na ozdobu
zmrzlina Carte d’Or Stracciatella

Jablka očistíme a rozkrojíme na čtvrtiny. Odstraníme jádřinec a nakrájíme je na tenké plátky. Oloupeme banán a nakrájíme ho na kolečka.

Jablka a banány dáme do pánve, zalijeme javorovým sirupem a za občasného míchání asi 3 minuty povaříme – ovoce by se mělo prohřát a sirup zhoustnout. Rozdělíme na talíře, vedle položíme kopeček zmrzliny Carte d’Or Stracciatella a ozdobíme ořechy a sušeným ovocem.



Mléčný koktejl


Mlecny koktejlPříprava 10 minut, pro 2 osoby,
velmi snadné

zmrzlina Carte d’Or s příchutí Tiramisu
150 ml smetany ke šlehání
100 ml mléka
100 ml silné studené kávy
oblíbený likér (Baileys, Carolans…)
oplatky, případně čokoláda k podávání

Ve džbánku smícháme zmrzlinu se smetanou, mlékem a kávou. Do sklenic nalijeme trochu likéru a na něj rozdělíme zmrzlinovou směs. Okamžitě podáváme s oplatkami. Koktejl můžeme doplnit nastrouhanou čokoládou.



Malinový pohár


Malinovy poharPříprava 15 minut, pro 2 osoby,
velmi snadné

6 větších sušenek nebo mandlových pusinek
150g čerstvých malin
1 borůvkový nebo malinový muffin
zmrzlina Carte d’Or, například Crème Caramel


Sušenky nebo pusinky rozdrtíme pomocí kuchyňského válečku. Polovinu rozdělíme do dezertních pohárů. Navrch rozdělíme maliny.

Muffiny nakrájíme na tenké plátky, rozložíme je na maliny a navrch dáme kopečky zmrzliny. Posypeme zbytkem rozdrcených sušenek a ihned podáváme.




Zmrzlinu znali už ve starověkém Egyptě, Babylonu a Číně. Do Evropy se recept na ni dostal údajně díky Marcu Polovi. Následně, na konci 16. století, vyhotovili v Itálii první stroj na výrobu zmrzliny. V současnosti se tento vynikající dezert vyrábí ve více než tisíci příchutí a je dostupný kdykoli a pro každého. Velkou zásluhu na tom má i francouzská zmrzlina Carte d’Or.

Carte d’Or, což v překladu znamená Zlatá karta, je na trhu od roku 1970. Tato prémiová značka vyrábí zmrzliny z těch nejkvalitnějších surovin.

Jednotlivé příchutě vytváří skupina složená ze specialistů na zmrzlinu v čele s Patrickem Kotletem. Promyšlenost a poctivý způsob výroby tak řadí Carte d’Or k nejlepším současným zmrzlinám.

Carte d’Or
nabízí klasické příchutě jako vanilka, čokoláda, jahoda, vlašský ořech a lískový ořech. V řadě Selection najdete výrobky s nějakým drobným plus – polevou, oříšky, kousky ovoce…Oblíbené jsou například druhy jogurt-lesní ovoce, tiramisu, mozartkugeln a crème caramel.

Novinkou je Carte d’Or Muffin – zmrzlinová varianta i u nás stále více populárního zákusku. Vznikla díky fantazii hlavního cukráře cukrárny Gerbeaudi: vychutnat si tak můžete krémovou vanilkovou zmrzlinu s kousky muffinů a kakaovou polevou.

Čokoládová zmrzlina Carte d’Or se vyrábí z pravé belgické čokolády. Ta je jednou z nejvyhledávanějších a nejchutnějších čokolád na celém světě.
Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech
  • Suroviny

Podzimní ovoce v neodolatelných dezertech

Příroda se pomalu zbarvuje podzimními barvami a nám hraje v hlavě píseň ,švestky se modrají, jablka sládnou’. Přichází ideální čas k pečení dezertů se sladkými dary podzimu. Vyzkoušejte vláčný švestkový koláč, pošírované hrušky, horký...

Obchod Apetit