Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Jaký je váš ideální prázdninový večer?

Jaký je váš ideální prázdninový večer?
sdílet:
Komerční článek - Léto se blíží, obchody jsou již plné plavek a žabek, sluneční paprsky jsou teplejší a dny delší. Po práci a o víkendech už můžeme u vínka vysedávat venku a máme za sebou první zahradní grilování.

Propagace značky Manufaktura.
Apetitonline.cz není jeho autorem a nemá vliv na jeho obsah.

U cest prodávají jahody, v autech se omluvně vyhýbáme spoustám cyklistů a z plakátů nás lákají hudební festivaly pod otevřeným nebem a na hradech. To vše naznačuje, že prázdniny se blíží (ano, pro většinu z nás jsou to tedy spíše dovolené, ale když slovo prázdniny je tak hezké a odmalička jej máme spojené s něčím, čeho se nemůžeme dočkat a co je tak krásné…).

Jaký je váš ideální prázdninový večer? Odehrává se doma, u moře, na horách, chalupě či v nějakém velkoměstě? S kým jej trávíte a co děláte? Je to jen ideál, nebo tak své volné letní večery skutečně trávíte?

Ten můj vypadá následovně (a je to skutečně velmi častý scénář mých letních cest): Jsem se svým milým v jižní Francii v některém pitoreskním přímořském městečku. Den jsme začali snídaní na roztomilém balkonku našeho malého hotýlku s výhledem na třpytící se moře. Snídáme hříšně máslové croissanty a lahodný grepovoverbenový čaj. Pozorujeme rušný život na trhu pod námi. Ovoce, květiny a sýry voní až k nám. Baví nás poslouchat veselé štěbetání elegantních Francouzek nakupujících lahůdky do svých proutěných košíků, nadšené sdělování tajných rodinných receptů na soupe au pistou, hurónský smích pana řezníka i hlučné vykřikování nabízející ty nejlepší meruňky na světě (skutečně jsou…). Balíme plavky, připravuji nám na cestu svěží domácí limonádu z grepovoverbenového sirupu a v poklidu vyrážíme ven.

Den jsme strávili pohodovým výletováním po Provence a jejích levandulových polích, olivových sadech, vinicích a kamenných kostelíčcích. Hlad zaháníme ve venkovském domáckém restaurantu Chez Mama s dřevěnými stoly s kostkovanými červenobílými ubrusy. Z křídou popsané tabule si vybíráme kohoutka na víně, popíjíme jablečný cider a oběd zakončujeme malou silnou kávou a jablečným koláčem. Pozdní odpoledne jsme si zpříjemnili koupáním a siestou na malé opuštěné písčité pláži. V malém hotýlku s roztomilým balkonkem s výhledem na moře si po návratu dopřejeme osvěžující sprchu s jedinečnou vůní verbeny, která z nás dokonale smyje sůl a písek z odpoledního mořského koupání a dodá nám energii na večer.

Já se ještě celá nakrémuji verbenovým tělovým mlékem, abych krásně voněla a prodloužila si bronzové opálení. Vyrážíme na večeři. Na první pohled nás uchvátí malá hospůdka pod platany na náměstí. Objednáváme si výborné červené víno a ratatouille a plánujeme, co podnikneme zítra… Mezi řečí pozorujeme, jak poblíž hrají noblesní staříci svůj milovaný pétanque. V restauraci pouštějí ze stařičkého gramofonu šansony a nám je hezky… Po večeři ještě sedíme při svíčkách na balkonku, popíjíme a já zapisuji vše, co jsme ten den prožili, do svého prázdninového deníku… „Jakže to bylo u toho moře…? Šnorchlovali jsme, četli, hledali mušle a pak…“

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč