Snadno & rychle
111 receptů od šéfa Pražského kulinárního institutu Romana Vaňka vám zjednoduší vaření ve všední dny. Kniha je skvělá pro všechny, kdo potřebují funkční nápady na rychlá rodinná jídla a nemají v týdnu čas na vaření. Koupíte v e-shopech za 399 Kč.
Brambory
Od polévky až po dezert. Sto receptů z brambor, které jsme pro vás uvařili a vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. Ochutnejte nejlepší bramborové pokrmy z jednoho hrnce, křupavé placky, lahodné kaše, úžasné knedlíky i vláčné pečivo. Kniha k dostání v knihkupectvích za 299 Kč.
Velká sýrová nakládačka
Zakladatelky stejnojmené soutěže Katka Suchá a Iva Bartošová napsaly knihu, díky které budete vždy dobře naložení. Zúročily v ní recepty z devíti ročníků soutěže a své vlastní hermelínové experimenty. V knize najdete recepty tradiční i spoustu opravdu odvážných kousků. Stojí 164 Kč.
Regionální kuchařka
Všechny chutě Čech, Moravy a Slezska spojila do jedné kuchařky gastronomická novinářka Petra Pospěchová. Najdete v ní jihočeské noky s borůvkovým žahourem, podkrkonošské kyselo, chodské koláče, kapra namodro a další krajová jídla, milovaná i pozapomenutá. Knihu koupíte za 499 Kč.
Úsporná kuchařka
Anuše Kejřová knihu napsala v roce 1905 a okamžitě sklidila velké ovace. I po více než sto letech je co se z ní učit. Rychlé a chutné večeře, velká menu i klasické dezerty. Úsporná kuchařka je milou exkurzí do let minulých. Koupíte ji v knihkupectvích, pro lepší cenu se po ní poohlédněte v antikvariátech, kde ji seženete doslova za hubičku.