Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

5 kuchařek, které si vychutnat na podzim

5 kuchařek, které si vychutnat na podzim
sdílet:
S padajícím listím se uchylujeme do kuchyně, rozpalujeme troubu a kouzlíme teplo domova, které voní podzimními plody a kořením. Vybrali jsme pro vás kuchařkové novinky i osvědčené stálice, které vás provedou podzimním vařením.

Snadno & rychle

111 receptů od šéfa Pražského kulinárního institutu Romana Vaňka vám zjednoduší vaření ve všední dny. Kniha je skvělá pro všechny, kdo potřebují funkční nápady na rychlá rodinná jídla a nemají v týdnu čas na vaření. Koupíte v e-shopech za 399 Kč.

Brambory

Od polévky až po dezert. Sto receptů z brambor, které jsme pro vás uvařili a vyzkoušeli v redakční kuchyni časopisu Apetit. Ochutnejte nejlepší bramborové pokrmy z jednoho hrnce, křupavé placky, lahodné kaše, úžasné knedlíky i vláčné pečivo. Kniha k dostání v knihkupectvích za 299 Kč.

Velká sýrová nakládačka

Zakladatelky stejnojmené soutěže Katka Suchá a Iva Bartošová napsaly knihu, díky které budete vždy dobře naložení. Zúročily v ní recepty z devíti ročníků soutěže a své vlastní hermelínové experimenty. V knize najdete recepty tradiční i spoustu opravdu odvážných kousků. Stojí 164 Kč.

Regionální kuchařka 

Všechny chutě Čech, Moravy a Slezska spojila do jedné kuchařky gastronomická novinářka Petra Pospěchová. Najdete v ní jihočeské noky s borůvkovým žahourem, podkrkonošské kyselo, chodské koláče, kapra namodro a další krajová jídla, milovaná i pozapomenutá. Knihu koupíte za 499 Kč.

Úsporná kuchařka

Anuše Kejřová knihu napsala v roce 1905 a okamžitě sklidila velké ovace. I po více než sto letech je co se z ní učit. Rychlé a chutné večeře, velká menu i klasické dezerty. Úsporná kuchařka je milou exkurzí do let minulých. Koupíte ji v knihkupectvích, pro lepší cenu se po ní poohlédněte v antikvariátech, kde ji seženete doslova za hubičku.

Autor: jana.koprivova

Apetit magazín

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?
  • Zajímavosti

Pstruh na všechny způsoby: Který recept vyzkoušíte jako první?

Jemné maso, delikátní chuť a nekonečné možnosti úpravy – pstruh patří mezi nejoblíbenější ryby v české kuchyni. A není divu: na másle s křupavou kůrčičkou, v krémových těstovinách nebo v asijském stylu? Možností je nespočet! Připravili jsme...