Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Třetím nejlepším barmanem na světě je Češka

koktejlový bar
ZDROJ: Pexels.com
sdílet:

V úterý večer vyvrcholilo v Berlíně mistrovství světa v míchání koktejlů. Třetí místo v takzvané klasice, což je příprava nápojů bez triků, vybojovala v konkurenci 800 barmanů z více než 52 zemí světa Šárka Janová, mistryně České republiky v míchání nápojů.

První místo obsadil Slovák Vladimír Baňák, jehož Sweet Road porota vyznamenala jako koktejl roku. Jde o směs malinové vodky, rybízového likéru, vanilky a smetany korunovaná práškovým kakaem. Nový koktejl bude servírován na úvod příštího mistrovství světa v míchání koktejlů v Singapuru, oznámil prezident Mezinárodní asociace barmanů Derek Lee. Druhé skončilo Slovinsko.

„Mistrovství světa dopadlo lépe, než jsme očekávali... Je to obrovský úspěch,“ uvedl prezident České barmanské asociace Aleš Svojanský. Rodačka z Nového Jičína porazila matadory ze světové špičky. Zajímavé podle Svojanského je, že mistrovství kralovaly tentokrát země ze střední Evropy, což nikdo nečekal.    

Stejně jako zmlsaní pisálci o jídle a kuchaři, i Šárka Janová má vytříbený vkus a kritické chuťové pohárky. Nesnáší mléko, miluje sekt a drinky, které si na baru či v restauraci objedná, pečlivě posuzuje. K jejímu nejoblíbenějšímu míchanému nápoji patří Mary Pickford, což je kombinace bílého rumu, ananasového džusu a střiku z grenadinového sirupu, nepohrdne ale ani Mojitem, které na léto všem doporučuje.

V kategorii, kdy létají lahve od rumu i vodky vzduchem, zastupoval Česko Carlos Gonzales, ten ale bohužel do finále nepostoupil. Vyhrál jej Brit Gianluigi Bosco, který kromě náročných triků vykouzlil i nápoje postavené na vodce, jablečném likéru, vanilce a citronovém džusu, korunované zeleným citronem, dílkem jablka a červenými bobulemi.    

Skryt pre seznam

Související články

Autor: Redakce Apetit

Apetit magazín

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Jak doma vyrobit těstoviny krok za krokem

Milujete italskou kuchyni a její přípravu? Naučíme vás vyrobit čerstvé domácí těstoviny jako od italské babičky. A přijdeme na kloub správné délce vaření u jednotlivých druhů těstovin pro nebeské italské „al dente“! ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč