Ostružinové mojito

Ostružinové mojito

Hodnocení receptu
Průměr: 3 (1)
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 203 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 46 g
Tuky 0 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Na zahradní party.

Suroviny

hnědý cukr 4 ČL
limeta 2 ks
pokrájená
grenadinový sirup
ostružiny ks
máta lístků
led
tříšť
sodovka

1Do skleniček rozdělte 4 lžičky hnědého cukru, 2 pokrájené limety, přidejte po lžíci grenadinového sirupu, několik ostružin a lístků máty a vše podrťte.

2Přisypte ledovou tříšť až po okraj a dolijte sodovkou.

Verze pro dospělé  Před přidáním ledu ještě podrcené suroviny zalijte v každé sklence 4 cl karibského rumu.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/7

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit