Gin s klementinkami a zázvorem

Gin s klementinkami a zázvorem

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 750 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2995 kcal
Bílkoviny 28 g
Cukr 322 g
Tuky 15 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při nákupu doporučujeme nešetřit na ginu, zároveň sáhněte po takovém, ve kterém není přespříliš bylinek. Chce to něco kvalitního, dobrého a jednoduchého, aby měly přidané ingredience prostor vyniknout.

Suroviny

krupicový cukr 100 g
gin 750 ml
klementinka 3 ks
zázvor (čerstvý) 50 g
oloupaný, na plátky, plátky naklepané
bobkový list 3 ks

1 Cukr smíchejte se 100 ml vody a přiveďte k mírnému varu. Míchejte, až se cukr rozpustí, pak odstavte. Nechte zcela vychladnout. Získáte více sirupu, než kolik potřebujete do ginu, uchovejte jej na další použití v lednici, kde vydrží měsíc. 

2 Gin vlijte do velké zavařovací sklenice s víčkem. Z klementinek oloupejte 3 pěkné proužky kůry a zbavte je bílé části. Potom oloupejte zbytek kůry, klementinky rozdělte na dílky a zbavte všech bílých zbytků slupky. Spolu s proužky kůry přidejte do ginu. Vmíchejte 3 lžíce cukrového sirupu, zázvor a přidejte i bobkové listy. Uzavřete a nechte louhovat alespoň 3 dny, během té doby několikrát protřepte.

3 Slijte přes čistou gázu do dárkové lahve nebo do menších dárkových uzavíratelných lahviček.

Foto: Katy Greenwood
Fotografie a recept převzaty z Olive Magazine/Immediate Media

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Nejlepší italské semifreddo krok za krokem

Pravé italské semifreddo je nadýchané, na jazyku taje a rozplývá se. Osvěžující semifreddo je pro léto je pro jako stvořené. Připravili jsme pro vás tipy, jak si mražený italský dezert připravit doma. ...
  • Tipy a triky

Zeptejte se redakce: Biskupský chlebíček

Milujete biskupský chlebíček? Tato jednoduchá pochoutka může posloužit jako chutný dezert i jako sladká svačinka. Poradíme vám, z jakého těsta je nejlepší ho připravit.    ...

Jak na nejlepší ovocný salát?

Zahrádky, trhy i obchody nabízejí moře lahodných ovocných plodů, které přímo žadoní o zpracování. Možností je spoustu. Můžete se pustit třeba do výroby džemu, kompotu nebo sirupu. Ale nejvíc zdravých látek se ukrývá v čerstvém ovoci, proto...
  • Tipy a triky

5 evergreenů rychlého občerstvení z českých koupališť

K českému koupališti neodmyslitelně patří oblíbené  gastrorychlovky: párek v rohlíku, smažák v housce, langoš, hranolky nebo kuřecí nugetky. V principu nejde o nic špatného, provedení ale může někdy kulhat. Připravte si...
  • Jak na to

3 tipy na rychlé jednohubky na špejli

Obyčejné jednohubky z pečiva a pomazánky známe všichni. Modernější alternativou jsou kanapky ze zeleniny a hummusu či lehké tvarohové pěny. Znáte ale jednohubky na špejli?   ...

Obchod Apetit