Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Gin s klementinkami a zázvorem
Gin s klementinkami a zázvorem
ZDROJ: Olive Magazine/Immediate Media
sdílet:

Gin s klementinkami a zázvorem

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 750 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2995 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 322 g
Tuky 15 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Při nákupu doporučujeme nešetřit na ginu, zároveň sáhněte po takovém, ve kterém není přespříliš bylinek. Chce to něco kvalitního, dobrého a jednoduchého, aby měly přidané ingredience prostor vyniknout.

Suroviny

gin 750 ml
zázvor (čerstvý) 50 g
oloupaný, na plátky, plátky naklepané

Postup

1

Cukr smíchejte se 100 ml vody a přiveďte k mírnému varu. Míchejte, až se cukr rozpustí, pak odstavte. Nechte zcela vychladnout. Získáte více sirupu, než kolik potřebujete do ginu, uchovejte jej na další použití v lednici, kde vydrží měsíc.

2

Gin vlijte do velké zavařovací sklenice s víčkem. Z klementinek oloupejte 3 pěkné proužky kůry a zbavte je bílé části. Potom oloupejte zbytek kůry, klementinky rozdělte na dílky a zbavte všech bílých zbytků slupky. Spolu s proužky kůry přidejte do ginu. Vmíchejte 3 lžíce cukrového sirupu, zázvor a přidejte i bobkové listy. Uzavřete a nechte louhovat alespoň 3 dny, během té doby několikrát protřepte.

3

Slijte přes čistou gázu do dárkové lahve nebo do menších dárkových uzavíratelných lahviček.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/12

Apetit magazín