Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Big Green Egg – více než gril

Kdo jednou vyzkoušel Big Green Egg, bude v něm chtít grilovat pořád. A také udit, dusit, péct chleba, pizzu i koláče nebo nedělní kachnu. Big Green Egg totiž není jen gril, ale kompletní venkovní kuchyně ukrytá v kompaktním a krásném zaobleném tvaru.
1. 6. 2020 | Autor: Komerční prezentace

Keramickým grilům se říká kamado, což japonsky znamená pec. Jejich tajemství spočívá v tom, že se v nich jídlo dělá vždy pod poklopem. Díky tomu zůstane báječně šťavnaté a uchová si plnou, silnou chuť. Tato technologie přípravy pokrmů je stará už 3000 let. Moderní kamado se ale původním hliněným pecím na dřevo podobají hlavně oválným tvarem. Keramika, z jaké se vyrábějí dnes, má k obyčejné cihlářské hlíně daleko.

Vysoce kvalitní a odolná keramika

Díky použití speciální jemné směsi jílu a moderních technologií při výrobě, vypalování i glazování nabízí Big Green Egg jako jediný na trhu na všechny keramické díly doživotní záruku. Vynikající kvalita použité keramiky zajišťuje rovnoměrné zahřívání grilu, tudíž nemůže dojít k jeho prasknutí. Zároveň Bigg Green Egg výborně udržuje teplo, při grilování se tak spotřebuje méně dřevěného uhlí. Oproti keramickým grilům s hrubší keramickou strukturou navíc absorbuje Bigg Green Egg při vaření méně vlhkosti, proto se jídlo nevysuší. Zakulacený tvar vajíčka zaručuje díky cirkulaci vzduchu dokonalý rozvod tepla, takže pokrm se pod poklopem připravuje v rovnoměrné teplotě. Nemůže se tak stát, že maso bude z jedné strany připálené a z druhé nedopečené. 

Co všechno umí?

S kamado můžete připravovat všechny druhy jídel a pokrmů od klasického grilování, přes uzení a pečení, až po techniky, jako je vaření, přípravu v páře či dušení a pomalé vaření, které klasický gril nezvládne. Big Green Egg umožňuje nejen přesnou regulaci teploty, ale má i velký teplotní rozsah, a to od 70 až po 350 °C. Chcete upéct lahodnou a křupavou pizzu při vysoké teplotě? Rozžhavte dřevěné uhlí tak, že úplně otevřete větrací dvířka. Dovnitř pece se dostane více kyslíku, uhlí se rozhoří a teplota začne stoupat. Pokud naopak chcete vařit pomalu nebo se chystáte vytáhnout již hotové maso z pece, omezte přívod kyslíku,a teplota se sníží.

S příslušenstvím dokážete ještě více

Příslušenství není nezbytné, ale rozšíří vaše možnosti. Například když vytvoříte ochranný štít mezi žhavým dřevěným uhlím a připravovaným pokrmem na roštu, jídlo se bude vařit na nepřímém ohni – v Big Green Egg díky tomu připravíte i pomalu pečená nebo dušená masa. Můžete tak péct i koláče. Pokud na rošt umístíte pečící kámen, rázem gril proměníte na pizza pec. Příslušenství volte podle toho, jak chcete kamodo využívat. Budete v něm vařit nebo dusit? Pak se vám bude hodit litinový smaltovaný pekáč. Milujete jemně zauzenou chuť? V tom případě využijete dřevěné udící štěpky nebo špalíky.

Jakou velikost zvolit?

Než si koupíte kamado, je důležité se rozhodnout kde a kdy nejčastěji ho využijete. Rádi cestujete a chcete si Big Green Egg brát s sebou? Pořiďte si některý z menších modelů. Bude Big Green Egg jednou z hlavních dominant vaší venkovní kuchyně, máte velkou rodinu nebo často zvete přátele na večeři? Pak byste měli zvážit koupi všestrannějšího modelu jako je M, L nebo XL. Big Green Egg 2XL pak často najdete i v profesionálních restauračních kuchyních, jelikož v něm lze najednou připravit jídlo pro větší počet lidí. Ocení ho však i milovníci velké společnosti, večírků a zahradních slavností. Zkrátka ať už jste zádumčivý samotář tábořící uprostřed divočiny, hlava početné a věčně hladové rodiny, nadšený hostitel s velkou zahradou a davem přátel nebo společenský majitel bytu s miniterasou, vaše Big Green Egg už na vás u smluvních prodejců netrpělivě čeká.

Jestli se ke koupi chystáte právě teď, na nic nečekejte. Grilovací sezona už běží a do konce června můžete u autorizovaných prodejců objednat nejoblíbenější modely Big Green Egg M a Big Green Egg L v setu se stojanem za zvýhodněnou cenu. 

 

 

REKLAMA

Přidat komentář