Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kdo umí nejlepší suši v Praze? To nám povězte vy

Až do 1. října se můžete zapojit do ankety o nejlepší suši v Praze. Vyberte jeden ze čtyřiceti pražských podniků a vyhrajte mísu plnou japonské lahůdky od Sushiqueen.cz.
5. 9. 2014 | Autor: Jana Kopřivová

Na www.nejvpraze.cz najdete seznam proslulých i méně známých podniků, kde můžete každý den ochutnat suši. Najdete mezi nimi legendární Miyabi, fusion restauraci Soho+ nebo třeba rozvozový portál Sushitime.cz. Přední pražské podniky do ankety vybrali Dita Pecháčková, Pavel Šporcl a další milovníci japonské kuchyně. Sami zvolte, kdo patří k vašim favoritům. 

Suši jezte rukama

Signifikantní japonské jídlo obestírá mnoho mýtů. Jeho příprava je však jednoduchá. Základem je naučit se správný postup, nakoupit kvalitní a čerstvé ingredience a pak už si chutě můžete do jednotlivých rolek skládat podle svého. Suši nabízí velký prostor pro fantazii. Neexistují žádná doporučení pro zakázané suroviny či kombinace. Různým seskládáním ingrediencí vynikne různá chuť. Maki suši je výrazné řasou nori, nigiri suši rybou a obrácené ura-maki zase ochucenou rýží. 

Největší chyby se dělají při jeho konzumaci, která by měla ctít jistá pravidla. Neodpustitelným hříchem je utopit suši kousky v bazénu ze sójové omáčky a wasabi. U tohoto jídla jde o chuť samotné rolky a kombinace chutí náplně s rýží a řasou, ne zalití jazyku solí. Suši se také tradičně zapíjí zeleným čajem nebo pivem, nepije se k němu rýžové víno saké. Ačkoli se spousta strávníků trápí při konzumaci hůlkami, nejsou nezbytné. Naopak. Suši můžete bez prohřešku jíst rukama.

REKLAMA

Přidat komentář