Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
KOMERČNÍ SDĚLENÍ

Naučte se vařit v SaSaZu

Oblíbená pražská restaurace SaSaZu rozšiřuje nabídku kulinářských kurzů zaměřených na kuchyni jihovýchodní Asie.
8. 11. 2019 | Autor: Komerční prezentace

Pro všechny milovníky asijské kuchyně připravili v SaSaZu speciální školu vaření, která nabízí čtyři různé kurzy vedené předními šéfkuchaři. S jejich pomocí se ponoříte do autentických chutí a vůní asijského kontinentu a poznáte nečekané a báječné kombinace, které tento kout světa nabízí. Vybírat můžete ze čtyř kurzů – základního, nazvaného Jihovýchodní Asie, a dále pak z kurzů Barvy Asie s šéfkuchařem Andy Tanem, Indonéská kuchyně s Ari Munandarem a Thajská kuchyně s Robbertem van den Bergem. Kurzy se konají jednou měsíčně v sobotu odpoledne přímo v restauraci SaSaZu, trvají cca 2–2,5 hodiny a je nutné se na kurzy včas zaregistrovat. Vypsaná data a další informace naleznete zde. V každém kurzu se naučíte připravit 3 pokrmy a jeden autentický koktejl. 

Školu vaření si v SaSaZu vyzkoušely i slavné ženy. Pod vedením Andyho Tana a jeho týmu se v SaSaZu principům asijského vaření učily Daniela Peštová, Andrea Verešová a Monika Leová.

Škola vaření Jihovýchodní Asie

Šéfkuchař Andy Tan vás v tomto základním kurzu seznámí s hlavními principy kuchyně jihovýchodní Asie, typickými metodami vaření a také poznáte barevné a voňavé ingredience a bylinky, které tuto kuchyni dělají tak neodolatelnou. Vaření v jihovýchodní Asii, to jsou hlavně barevná a lehká jídla, úžasné chutě a rychlá příprava. V kurzu se naučíte připravit tři pokrmy typické pro tuto oblast a zjistíte, že je možné snadno je uvařit je i doma. Rolky Bang Chang s krevetami, citrusy, mátou, bazalkou a citrónovo-koriandrovou omáčkou, červené kari s kuřetem nebo hovězí medailonky s houbami shitake, fazolovými lusky a rýží zajisté potěší jakékoliv vaše hosty. Na závěr si namícháte skvělý koktejl Hainan Island ze sake, vodky a typického ovoce. 

Škola vaření Barvy Asie – Barevná jihovýchodní Asie

Šéfkuchař Andy Tan s vámi v tomoto kurzu pomyslně procestuje celou jihovýchodní Asii a umožní vám poznat komplikovanější chuťové kombinace typické pro země od Barmy, přes Thajsko a Malajsii až po Vietnam. Naučíte se také kuchařské techniky typické pro tyto země, poznáte nové ingredience a širokou škálu bylinek, které jsou pro jihovýchodní Asii typické. Zjistíte, že autentické pokrmy z jihovýchodní Asie můžete snadno připravit i doma a dozvíte se, kde nakoupit potřebné suroviny. Andy vás naučí, jak vařit tak, aby jídla, která připravíte, už nikdy nechutnala fádně. Vyzkoušíte si přípravu rolky Kabayaki Unagi Roll s tuňákem, lososem, unagi, chili, řasou wakame, mátou a omáčkou ze sezamu, dále Ga Curry neboli vietnamské žluté kuřecí kari a hovězí Good Morning Beef s nuoi tom pepřovou omáčkou. Naučíte se také připravit speciální koktejl Dua-Zou. 

 

Oběma kurzy vás provede šéfkuchař Andy Tan, který je s restaurací SaSaZu spojen od jejího otevření v roce 2009. V současné době pracuje na pozici hlavního šéfkuchaře a udává tak směr celé kulinářské nabídce SaSaZu. Andy pochází z indonéské Jávy a v minulosti pracoval pro přední světové restaurace jako Zenzi či Vakzuid nebo v restauraci hotelu Mandarin Oriental. Jeho specialitou je kombinace oblíbených pouličních jídel jihovýchodní Asie a sofistikovaného francouzského kulinářského umění.

 

 

 


 

 

 

Indonéská škola vaření – Poznejte tajemnou kuchyni Indonésie

Indonéská kuchyně je rozmanitá jako Indonésie sama. Vždyť je také tato ohromná země tvořena tisíci ostrovů. Existuje zde mnoho tradičních jídel a místních specialit, jejich příprava se ale často liší ostrov od ostrovu nebo dokonce město od města. Nejznámějším indonéským pouličním jídlem je zajisté nasi goreng, tedy smažená rýže, do které se přidává vajíčko, zelenina a smažené lupínky krupuk. Pokud vám to zní trochu fádně, stačí se podívat trochu hlouběji a snadno naleznete zajímavá jídla plná chutí, zeleniny, bylinek a koření. A právě ta vám pomůže v kurzu objevit šéfkuchař Ari Munandar. V jeho kurzu se naučíte připravit jarní rolku s krevetami, kuřetem a bambusovými výhonky Lumpia Semarang, jemnou kuřecí polévku s kokosovým mlékem a kuřetem Soto Ayam a hovězí maso v omáčce z černého pepře Sapi Lada Hitam. Připravíte si také skvělý koktejl Ginger Tini.

 

Šéfkuchař Ari Munandar pochází z indonéského ostrova Jáva a v minulosti pracoval ve vyhlášených restauracích Essensia hotelu Mandarin Oriental nebo Zinc v pražském Hiltonu. Ari je současně šéfkuchařem bratislavské restaurace SaSaZu a také vede Yazu by SaSaZu v Manifestu na Smíchově.

 


 

 

 

 

 

 

Thajská škola vaření – Kouzlo thajské kuchyně

Poznejte s námi kouzlo thajské kuchyně, která je díky kombinacím chutí a barev oblíbená po celém světě. Jejím základem je harmonie chutí, která je nedílnou součástí každého pokrmu, a právě tu vám pomůže najít náš Sous Chef Robbert van den Berg. S jeho pomocí se naučíte správně kombinovat čtyři hlavní chutě, tedy slanou, sladkou, kyselou a ostrou, a připravit tak pro rodinu nebo přátele opravdu autentická thajská jídla. V kurzu si vyzkoušíte přípravu thajských stálic Tom Yam Goong, tedy ostré polévky s krevetami a citronovou trávou, nudlí Pad Thai a Gaeng Kiew Waan Gai neboli zeleného kari s kuřetem a lilkem. Celé snažení zakončíte osvěžujícím koktejlem Green Geisha. 

 

Kurzem vás provede náš Sous Chef Robbert van den Berg, který  pochází z Holandska a v minulosti pracoval pro přední amsterdamské restaurace Momo a Izakaya. Jeho specialitou jsou kuchyně jihovýchodní Asie a rád se soustředí právě na thajskou kuchyni.

 

 

 

 

 

 

 

Pro více informací, navštivte: https://www.sasazu.com/cs/cooking-school


 

REKLAMA

Přidat komentář