Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Tipy na víkend 18.–19. 2020

na festival s přáteli
ZDROJ: Archiv
sdílet:
Pomalu, ale jiště se probouzí letní festivalová sezona plná dobrého jídla a pití. Ulice se konečně plní lidmi, stánky a food trucky a jsou provoněné sezonním ovocem. Tak vezměte roušku do kapsy, nasaďte sluneční brýle a vyrazte za gastro zážitky. Na tento víkend jsme vybrali pár akcí, které si rozhodně zaslouží vaši pozornost.

Francouzský trh na Kampě, archiv pořadatele

Malý kousek Francie na Kampě

Od 14. do 19. července bude pražská Kampa připomínat spíše rušné francouzské městečko plné dobrého jídla, vína, hudby a tance. Francouzské trhy se zde pořádají již potřinácté a každý milovník francouzského stylu života si tam přijde na své. Samozřejmostí je široká nabídka sýrů a uzenin, které výborně doplní sklenka či dvě vybraných vín z uznávaných vinic. Ochutnat budete moci i vynikající francouzské slané koláče quiche, čerstvé ústřice, proslulé burgundské hlemýždě, lahodné dezerty a spousty dalších pochutin. Trhy budou již tradičně doprovázeny hudbou a tancem. V sobotu se můžete těšit na klasickou francouzskou hudbu, která bude v pozdějších hodinách přecházet do moderního podání francouzské skupiny Polemic Incredible. Trhy probíhají každý den od 10.00 do 22.00 na náměstí Kampa pod Karlovým mostem.

sýr na Francouzském trhu na Kampě, archiv pořadatele

Film & Breakfast

Unikátní projekt kina Přítomnost v Praze 3 ruší pravidla klasických kin. V sále se místo na klasických řadách sedaček usadíte v pohodlných křesílkách u stolečků, ke kterým si můžete objednat drink či kávu. Při promítání dokonce můžete prohodit i pár slov, aniž by vás někdo okřikoval. V neděli 19. července od 11.00 zde proběhne promítání snímku Tohle je náš svět, ke kterému se bude tematicky servírovat snídaně formou švédského stolu. Film sleduje fungování jedné netradiční rodiny, vychovávané otcem (Viggo Mortensen) mimo civilizaci. Bar je součástí kinosálu, takže nebude chybět ani brunchová klasika mimosa. Vstupenky na netradiční brunch zakoupíte na stránkách goout.cz

Skanzen na Veselém Kopci, foto: archiv Muzea v přírodě Vysočina

Na Veselém Kopci se místo jarmarku naučíte šít

V oblíbeném skanzenu Veselý Kopec se tento víkend bohužel nekoná populární jarmark. Muzeum v přírodě Vysočina (jak zní oficiální název skanzenu) však místo jarmarku připravilo komorní doprovodné programy a komentované prohlídky. „V sobotu 18. července návštěvníkům poodhalíme tajemství jedné staré půdy a díky tomu představíme zajímavé sbírkové předměty, případně se zájemci v dílničce naučí základní stehy, kterými se dříve zdobil lidový oděv. V komentované prohlídce se také dozvědí podrobnosti o kalendářních obyčejích, které připomínají interiéry našich roubenek,“ zve na Veselý Kopec etnografka Ilona Vojancová. V neděli 19. července bude pokračovat stejný program, pouze nahlédnutí do tajemství staré půdy vystřídá komentovaná prohlídka věnovaná vystaveným zemědělským strojům.

Food festival na hradě Švihov, foto: archiv pořadatele

Dobré jídlo světa na Švihově

Na vodním hradě Švihov v Plzeňském kraji navštivte v sobotu 19. 7. od 10.00 do 19.00 festival pouličního jídla Dobré jídlo světa. Na nádvoří rozloží své stánky a food trucky více než 40 prodejců dobrot do ruky.  K mání budou indonéské rýžové směsi, japonský ramen, thaiský nudlový pad thai, čínské knedlíčky dim sum a samozřejmě speciality z grillu, jako jsou různé typy burgerů, trhaná masa, žebírka, krevety či srbská plijeskavice. Chybět nebudou ani mořské pochoutky,  jako je středomořská peala, francouzská bujabéza a čerstvé francouzské a irské ústřice. Těšte se na špičkovou kávu, několik druhů sladkých dezertů a pestrý výběr zmrzlin, moravské víno, pivo z malých pivovarů či domácí limonádu. A protože je čas pikniků, nezapomeňte si s sebou vzít vlastní deku. Informace o vstupném a další důležité podrobnosti najdete na facebooku pořadatele.

Farmářský trh Heřmaňák

Farmářský trh Heřmaňák

Již standardně proběhnou v sobotu 18. července od 9.00 farmářské trhy na Řezáčově náměstí v Praze 7. Můžete zde koupit opravdu cokoliv. Ke koupi bude čerstvá zelenina a ovoce od farmářů, křupavé pečivo, domácí marmelády a sirupy, kvalitní maso a uzeniny, koření a třeba houby, pokud nestíháte víkendový výlet do lesa. Tento týden se můžete především těšit na dobrá česká vajíčka od spokojených slepic z volného chovu. Prodejcům vajíček můžete vracet vaječná plata, skořápky a suché pečivo, když budete mít náladu trochu omezit plýtvání. Farmáři i slepice budou mít radost. Celé trhy podporují používání ekologických obalů. Prodejci tedy ocení, když si přinesete vlastní tašky, sáčky a kontejnery. A pokud zapomenete, nebojte, nějaký ten obal rozhodně k nákupu dostanete – ale nebude z plastu.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč