Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Amaretti cheesecake s meruňkovou glazurou

Popis receptu: 

Svěží cheesecake, ve kterém se snoubí příjemně kyselá chuť meruňkové glazury s hořkosladkým amaretti základem, které spojuje lahodný smetanovo-sýrový krém Philadelphia.

Autor: Markéta Reindlová
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 10 - 12 ks
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Sušenkový základ:
    • 200 g sušenek amaretti
    • 75 g másla, rozpuštěného
    Náplň:
    • 500 g sýra Philadelphia
    • 200 ml smetany
    • 130 g moučkového cukru
    • kůra z 1 bio citrónu
    • 10 g plátkové želatiny
    Meruňková glazura:
    • 5 lžic meruňkové marmelády
    • 1,5 lžíce studené vody
    Na ozdobu:
    • kandované citronové plátky
    • nastrouhaná bílá čokoláda (asi 50 g)

Příprava jídla

  1.  Na základ rozmixujeme sušenky nahrubo. Rozmixované sušenky dáme do mísy a smícháme s rozpuštěným máslem. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečícím papírem. Poté sušenkovou směs napěchujeme do formy a dáme chladit na půl hodiny do ledničky.
  2.  Mezitím namočíme do vody plátky želatiny dle návodu na obalu. Do rendlíku nalijeme smetanu a dáme ji na sporák pomalu ohřívat.
  3.  Do mísy přidáme sýr Philadelphia, moučkový cukr a citronovou kůru a vyšleháme do hladkého krému.
  4.  Želatinu vyždímáme a přidáme do teplé smetany, rozmícháme a stáhneme z plotny. Necháme vychladnout, občas promícháme.
  5.  Do sýrové směsi přidáme nejprve pár lžic vychladlé želatinové smetany a vyšleháme. Poté můžeme přidat zbytek smetany a opět vyšlehat do hladkého krému.
  6.  Hotový krém nalijeme do formy na sušenkový základ a necháme ztuhnout v ledničce, nejlépe přes noc.
  7.  V kastrůlku rozmícháme 5 lžic meruňkové marmelády a 1 a půl lžíce studené vody. Kastrůlek dáme na sporák a přivedeme k varu a následně odstavíme. Hotovou glazuru necháme trochu zchladit a poté ji štětcem naneseme na dort. Dort dáme vychladit, dokud glazura neztuhne.
  8.  Hotový cheesecake ozdobíme plátky kandovaných citronů, můžeme také posypat hoblinami z bílé čokolády.
REKLAMA

Přidat komentář