Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
4,4 (10x)
22. 3. 2018
Amaretti cheesecake s meruňkovou glazurou
Amaretti cheesecake s meruňkovou glazurou


Snadné
< 60 min
4,4 (10x)

  1.  Na základ rozmixujeme sušenky nahrubo. Rozmixované sušenky dáme do mísy a smícháme s rozpuštěným máslem. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečícím papírem. Poté sušenkovou směs napěchujeme do formy a dáme chladit na půl hodiny do ledničky.
  2.  Mezitím namočíme do vody plátky želatiny dle návodu na obalu. Do rendlíku nalijeme smetanu a dáme ji na sporák pomalu ohřívat.
  3.  Do mísy přidáme sýr Philadelphia, moučkový cukr a citronovou kůru a vyšleháme do hladkého krému.
  4.  Želatinu vyždímáme a přidáme do teplé smetany, rozmícháme a stáhneme z plotny. Necháme vychladnout, občas promícháme.
  5.  Do sýrové směsi přidáme nejprve pár lžic vychladlé želatinové smetany a vyšleháme. Poté můžeme přidat zbytek smetany a opět vyšlehat do hladkého krému.
  6.  Hotový krém nalijeme do formy na sušenkový základ a necháme ztuhnout v ledničce, nejlépe přes noc.
  7.  V kastrůlku rozmícháme 5 lžic meruňkové marmelády a 1 a půl lžíce studené vody. Kastrůlek dáme na sporák a přivedeme k varu a následně odstavíme. Hotovou glazuru necháme trochu zchladit a poté ji štětcem naneseme na dort. Dort dáme vychladit, dokud glazura neztuhne.
  8.  Hotový cheesecake ozdobíme plátky kandovaných citronů, můžeme také posypat hoblinami z bílé čokolády.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

10

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

10

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu