0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Amaretti cheesecake s meruňkovou glazurou

Amaretti cheesecake s meruňkovou glazurou

Hodnocení receptu
4.3/5 Počet hodnocení: 9
Do hodiny Snadné

Suroviny

Sušenkový základ:
  • 200 g sušenek amaretti
  • 75 g másla, rozpuštěného
Náplň:
  • 500 g sýra Philadelphia
  • 200 ml smetany
  • 130 g moučkového cukru
  • kůra z 1 bio citrónu
  • 10 g plátkové želatiny
Meruňková glazura:
  • 5 lžic meruňkové marmelády
  • 1,5 lžíce studené vody
Na ozdobu:
  • kandované citronové plátky
  • nastrouhaná bílá čokoláda (asi 50 g)
  1.  Na základ rozmixujeme sušenky nahrubo. Rozmixované sušenky dáme do mísy a smícháme s rozpuštěným máslem. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečícím papírem. Poté sušenkovou směs napěchujeme do formy a dáme chladit na půl hodiny do ledničky.
  2.  Mezitím namočíme do vody plátky želatiny dle návodu na obalu. Do rendlíku nalijeme smetanu a dáme ji na sporák pomalu ohřívat.
  3.  Do mísy přidáme sýr Philadelphia, moučkový cukr a citronovou kůru a vyšleháme do hladkého krému.
  4.  Želatinu vyždímáme a přidáme do teplé smetany, rozmícháme a stáhneme z plotny. Necháme vychladnout, občas promícháme.
  5.  Do sýrové směsi přidáme nejprve pár lžic vychladlé želatinové smetany a vyšleháme. Poté můžeme přidat zbytek smetany a opět vyšlehat do hladkého krému.
  6.  Hotový krém nalijeme do formy na sušenkový základ a necháme ztuhnout v ledničce, nejlépe přes noc.
  7.  V kastrůlku rozmícháme 5 lžic meruňkové marmelády a 1 a půl lžíce studené vody. Kastrůlek dáme na sporák a přivedeme k varu a následně odstavíme. Hotovou glazuru necháme trochu zchladit a poté ji štětcem naneseme na dort. Dort dáme vychladit, dokud glazura neztuhne.
  8.  Hotový cheesecake ozdobíme plátky kandovaných citronů, můžeme také posypat hoblinami z bílé čokolády.
Autor: MarketaRei

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč