Amaretti cheesecake s meruňkovou glazurou

Amaretti cheesecake s meruňkovou glazurou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do hodiny Snadné

Suroviny

Sušenkový základ:
  • 200 g sušenek amaretti
  • 75 g másla, rozpuštěného
Náplň:
  • 500 g sýra Philadelphia
  • 200 ml smetany
  • 130 g moučkového cukru
  • kůra z 1 bio citrónu
  • 10 g plátkové želatiny
Meruňková glazura:
  • 5 lžic meruňkové marmelády
  • 1,5 lžíce studené vody
Na ozdobu:
  • kandované citronové plátky
  • nastrouhaná bílá čokoláda (asi 50 g)
  1.  Na základ rozmixujeme sušenky nahrubo. Rozmixované sušenky dáme do mísy a smícháme s rozpuštěným máslem. Dortovou formu o průměru 24 cm vyložíme pečícím papírem. Poté sušenkovou směs napěchujeme do formy a dáme chladit na půl hodiny do ledničky.
  2.  Mezitím namočíme do vody plátky želatiny dle návodu na obalu. Do rendlíku nalijeme smetanu a dáme ji na sporák pomalu ohřívat.
  3.  Do mísy přidáme sýr Philadelphia, moučkový cukr a citronovou kůru a vyšleháme do hladkého krému.
  4.  Želatinu vyždímáme a přidáme do teplé smetany, rozmícháme a stáhneme z plotny. Necháme vychladnout, občas promícháme.
  5.  Do sýrové směsi přidáme nejprve pár lžic vychladlé želatinové smetany a vyšleháme. Poté můžeme přidat zbytek smetany a opět vyšlehat do hladkého krému.
  6.  Hotový krém nalijeme do formy na sušenkový základ a necháme ztuhnout v ledničce, nejlépe přes noc.
  7.  V kastrůlku rozmícháme 5 lžic meruňkové marmelády a 1 a půl lžíce studené vody. Kastrůlek dáme na sporák a přivedeme k varu a následně odstavíme. Hotovou glazuru necháme trochu zchladit a poté ji štětcem naneseme na dort. Dort dáme vychladit, dokud glazura neztuhne.
  8.  Hotový cheesecake ozdobíme plátky kandovaných citronů, můžeme také posypat hoblinami z bílé čokolády.
Autor: MarketaRei

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit