Borůvkový cheesecake s korpusem z lískových oříšků

Borůvkový cheesecake s korpusem z lískových oříšků

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné

Suroviny

Korpus:

200 g hladké mouky

90 g krupicového cukru

90 g opékané a jemně nakrájené lískové ořechy

1/8 lžičky soli

125 g studeného nesoleného másla, nakrájíme na menší kousky

Naplň:

250 g smetanového sýru Philadelphia, pokojové teploty

250 g jemného tvarohu

185 g krupicového cukru

2 lžíce hladké mouky

3 velké vejce, pokojové teploty

60 ml smetany ke šlehání

1 lžička vanilkového extraktu (esence)

185 g borůvek

Předehřejte troubu na 165 C.

Kuchyňský robot: K výrobě korpusu smichejte mouku, cukr, lískové ořechy a sůl a mixujte 2 nebo 3 krát. Přidejte máslo a mixujte 8-10 krát, dokud směs nevytvoří velké, hrubé drobky o velikosti hrášku.

Stlačte směs korpusu na dno dortové formy. Pečte korpus dozlatová, 15-20 minut. Pak dejte stranou.

Pro přípravu náplně ve velké misce smíchejte smetanový sýr, tvaroh a cukr a lžící nebo mixerem promíchejte, dokud nebudou smíchány a hladké. Vmícháme smetanu ke šlehání a vanilkový extrakt. Položte jemně borůvky. Nalijte naplň na připravený korpus.

Pečte 40 minut.  Nechejte chladit alespoň 3 hodiny nebo přes noc. Podáváme studené. Uchovávejte těsně v chladničce po dobu až 3 dnů.

Autor: jullko

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit