0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Borůvkový cheesecake s korpusem z lískových oříšků

Borůvkový cheesecake s korpusem z lískových oříšků

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné

Suroviny

Korpus:

200 g hladké mouky

90 g krupicového cukru

90 g opékané a jemně nakrájené lískové ořechy

1/8 lžičky soli

125 g studeného nesoleného másla, nakrájíme na menší kousky

Naplň:

250 g smetanového sýru Philadelphia, pokojové teploty

250 g jemného tvarohu

185 g krupicového cukru

2 lžíce hladké mouky

3 velké vejce, pokojové teploty

60 ml smetany ke šlehání

1 lžička vanilkového extraktu (esence)

185 g borůvek

Předehřejte troubu na 165 C.

Kuchyňský robot: K výrobě korpusu smichejte mouku, cukr, lískové ořechy a sůl a mixujte 2 nebo 3 krát. Přidejte máslo a mixujte 8-10 krát, dokud směs nevytvoří velké, hrubé drobky o velikosti hrášku.

Stlačte směs korpusu na dno dortové formy. Pečte korpus dozlatová, 15-20 minut. Pak dejte stranou.

Pro přípravu náplně ve velké misce smíchejte smetanový sýr, tvaroh a cukr a lžící nebo mixerem promíchejte, dokud nebudou smíchány a hladké. Vmícháme smetanu ke šlehání a vanilkový extrakt. Položte jemně borůvky. Nalijte naplň na připravený korpus.

Pečte 40 minut.  Nechejte chladit alespoň 3 hodiny nebo přes noc. Podáváme studené. Uchovávejte těsně v chladničce po dobu až 3 dnů.

Autor: jullko

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč