Suroviny
Korpus:
200 g hladké mouky
90 g krupicového cukru
90 g opékané a jemně nakrájené lískové ořechy
1/8 lžičky soli
125 g studeného nesoleného másla, nakrájíme na menší kousky
Naplň:
250 g smetanového sýru Philadelphia, pokojové teploty
250 g jemného tvarohu
185 g krupicového cukru
2 lžíce hladké mouky
3 velké vejce, pokojové teploty
60 ml smetany ke šlehání
1 lžička vanilkového extraktu (esence)
185 g borůvek
Předehřejte troubu na 165 C.
Kuchyňský robot: K výrobě korpusu smichejte mouku, cukr, lískové ořechy a sůl a mixujte 2 nebo 3 krát. Přidejte máslo a mixujte 8-10 krát, dokud směs nevytvoří velké, hrubé drobky o velikosti hrášku.
Stlačte směs korpusu na dno dortové formy. Pečte korpus dozlatová, 15-20 minut. Pak dejte stranou.
Pro přípravu náplně ve velké misce smíchejte smetanový sýr, tvaroh a cukr a lžící nebo mixerem promíchejte, dokud nebudou smíchány a hladké. Vmícháme smetanu ke šlehání a vanilkový extrakt. Položte jemně borůvky. Nalijte naplň na připravený korpus.
Pečte 40 minut. Nechejte chladit alespoň 3 hodiny nebo přes noc. Podáváme studené. Uchovávejte těsně v chladničce po dobu až 3 dnů.