0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Borůvkový cheesecake s korpusem z lískových oříšků

Borůvkový cheesecake s korpusem z lískových oříšků

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Velmi snadné

Suroviny

Korpus:

200 g hladké mouky

90 g krupicového cukru

90 g opékané a jemně nakrájené lískové ořechy

1/8 lžičky soli

125 g studeného nesoleného másla, nakrájíme na menší kousky

Naplň:

250 g smetanového sýru Philadelphia, pokojové teploty

250 g jemného tvarohu

185 g krupicového cukru

2 lžíce hladké mouky

3 velké vejce, pokojové teploty

60 ml smetany ke šlehání

1 lžička vanilkového extraktu (esence)

185 g borůvek

Předehřejte troubu na 165 C.

Kuchyňský robot: K výrobě korpusu smichejte mouku, cukr, lískové ořechy a sůl a mixujte 2 nebo 3 krát. Přidejte máslo a mixujte 8-10 krát, dokud směs nevytvoří velké, hrubé drobky o velikosti hrášku.

Stlačte směs korpusu na dno dortové formy. Pečte korpus dozlatová, 15-20 minut. Pak dejte stranou.

Pro přípravu náplně ve velké misce smíchejte smetanový sýr, tvaroh a cukr a lžící nebo mixerem promíchejte, dokud nebudou smíchány a hladké. Vmícháme smetanu ke šlehání a vanilkový extrakt. Položte jemně borůvky. Nalijte naplň na připravený korpus.

Pečte 40 minut.  Nechejte chladit alespoň 3 hodiny nebo přes noc. Podáváme studené. Uchovávejte těsně v chladničce po dobu až 3 dnů.

Autor: jullko

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit