Cheesecake á la peanut butter and jelly sandwich

Cheesecake á la peanut butter and jelly sandwich

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Suroviny

krusta

- 150 g máslových sušenek (já jsem použila Clubka)

- 50 g arašídů

- 70 g rozpuštěného másla (množství záleží na konkrétních sušenkách)

krém

- 250 g krémového sýra Philadelphia

- 250 g arašídového másla

- 50 g cukru krupice

- 200 ml smetany ke šlehání

+ malá sklenička (200 ml) jahodového džemu 

puntíky

- 30 g arašídového másla 

- 10 g másla

Krusta: Nejdříve rozdrtíme sušenky společně s arašídy. Poté vmícháme rozpuštěné máslo, vznikne nám tak základ cheesecaku, který vytlačíme do formy (o průměru 23 cm je dort nižší - viz fotka). Dáme do lednice.

Arašídové máslo: V mixéru drtíme arašídy tak dlouho, dokud se nezačne tvořit máslo (pro zjemnění přidáme 1 lžíci rostlinného oleje, 1 lžíci medu a špetku soli).

Krém: Ve stolním mixéru vyšleháme Philadelphii s cukrem a arašídovým máslem. Postupně vmícháme i předem vyšlehanou smetanu. Vyndáme základ z lednice, potřeme jahodovým džemem a navrstvíme krém. Dáme do lednice přes noc vychladit.

Dekorace: Cheesecake potřeme jahodovým džemem a buď jen postříkáme rozpuštěným arašídovým máslem, nebo poklademe puntíky. Puntíky vytvoříme tak, že rozpustíme arašídové máslo s máslem (poměr záleží na konzistenci arašídového másla), vznikne nám tak hmota, z které tvoříme zploštělé kuličky - puntíky.

A je to!

 

Autor: julief

Apetit magazín

Koprová omáčka na 6 různých způsobů
  • Tipy redakce

Koprová omáčka na 6 různých způsobů

Některými milovaná a jinými nenáviděná omáčka z kopru neodmyslitelně patří do české národní kuchyně. Někdo ji rád s bramborami a vejcem, jiný s knedlíkem a masem. Jak ještě si ji můžete vychutnat? Připravili jsme pro vás šest variací. ...
Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody
  • Tipy redakce

Představujeme novinku z edice Apetit: Jahody

Nová kuchařka z edice Apetit – Jahody, vychází už 19. 5. 2022. Je ódou na naše nejoblíbenější letní ovoce. Voňavé sladké jahody jsme nechali zazářit ve více než 130 receptech a tipech. ...
SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte
  • Soutěže

SOUTĚŽ: Hlasujte o nejoblíbenější jahodový dezert a vyhrajte

Sezona jahod je v plném proudu a s ní přicházejí ty nejlákavější pochoutky v podobě šlehačkových pohárů, tvarohových dezertů, jednoduchých bublanin a koláčů, zmrzlin i sofistikovaných dortů a zákusků. Všechny spojuje čerstvost, neodolatelná...
Za vůní dálek: kubánská kuchyně
  • Zajímavosti

Za vůní dálek: kubánská kuchyně

Cestování je o poznávání cizí krajiny i tamější kultury, se kterou je jídlo neodmyslitelně spojeno. Vydejte se s námi za vůní dálek, dnešní zastávkou bude Kuba. Trochu exotiky si tak můžeme užít všichni! Vydejte se s námi do exotické,...

Obchod Apetit