Cheesecake á la peanut butter and jelly sandwich

Cheesecake á la peanut butter and jelly sandwich

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Suroviny

krusta

- 150 g máslových sušenek (já jsem použila Clubka)

- 50 g arašídů

- 70 g rozpuštěného másla (množství záleží na konkrétních sušenkách)

krém

- 250 g krémového sýra Philadelphia

- 250 g arašídového másla

- 50 g cukru krupice

- 200 ml smetany ke šlehání

+ malá sklenička (200 ml) jahodového džemu 

puntíky

- 30 g arašídového másla 

- 10 g másla

Krusta: Nejdříve rozdrtíme sušenky společně s arašídy. Poté vmícháme rozpuštěné máslo, vznikne nám tak základ cheesecaku, který vytlačíme do formy (o průměru 23 cm je dort nižší - viz fotka). Dáme do lednice.

Arašídové máslo: V mixéru drtíme arašídy tak dlouho, dokud se nezačne tvořit máslo (pro zjemnění přidáme 1 lžíci rostlinného oleje, 1 lžíci medu a špetku soli).

Krém: Ve stolním mixéru vyšleháme Philadelphii s cukrem a arašídovým máslem. Postupně vmícháme i předem vyšlehanou smetanu. Vyndáme základ z lednice, potřeme jahodovým džemem a navrstvíme krém. Dáme do lednice přes noc vychladit.

Dekorace: Cheesecake potřeme jahodovým džemem a buď jen postříkáme rozpuštěným arašídovým máslem, nebo poklademe puntíky. Puntíky vytvoříme tak, že rozpustíme arašídové máslo s máslem (poměr záleží na konzistenci arašídového másla), vznikne nám tak hmota, z které tvoříme zploštělé kuličky - puntíky.

A je to!

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit