0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake á la peanut butter and jelly sandwich

Cheesecake á la peanut butter and jelly sandwich

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Suroviny

krusta

- 150 g máslových sušenek (já jsem použila Clubka)

- 50 g arašídů

- 70 g rozpuštěného másla (množství záleží na konkrétních sušenkách)

krém

- 250 g krémového sýra Philadelphia

- 250 g arašídového másla

- 50 g cukru krupice

- 200 ml smetany ke šlehání

+ malá sklenička (200 ml) jahodového džemu 

puntíky

- 30 g arašídového másla 

- 10 g másla

Krusta: Nejdříve rozdrtíme sušenky společně s arašídy. Poté vmícháme rozpuštěné máslo, vznikne nám tak základ cheesecaku, který vytlačíme do formy (o průměru 23 cm je dort nižší - viz fotka). Dáme do lednice.

Arašídové máslo: V mixéru drtíme arašídy tak dlouho, dokud se nezačne tvořit máslo (pro zjemnění přidáme 1 lžíci rostlinného oleje, 1 lžíci medu a špetku soli).

Krém: Ve stolním mixéru vyšleháme Philadelphii s cukrem a arašídovým máslem. Postupně vmícháme i předem vyšlehanou smetanu. Vyndáme základ z lednice, potřeme jahodovým džemem a navrstvíme krém. Dáme do lednice přes noc vychladit.

Dekorace: Cheesecake potřeme jahodovým džemem a buď jen postříkáme rozpuštěným arašídovým máslem, nebo poklademe puntíky. Puntíky vytvoříme tak, že rozpustíme arašídové máslo s máslem (poměr záleží na konzistenci arašídového másla), vznikne nám tak hmota, z které tvoříme zploštělé kuličky - puntíky.

A je to!

 

Autor: julief

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč