Cheesecake brownies

Cheesecake brownies

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

Těsto  na cheesecake:

1 balení sýru Philadelphia

1/4 hrnku pískového cukru

1 vejce

1 hrnek býlých čoko chipsů nebo bílé čokolády

Těsto na brownies:

1/4 hrnku cukru

1 hrnek čokoládových chipsů

1/2 hrnku pískového cukru

2 vejce

2/3 hrnku hladké mouky

1/2 lžičky kypřícího prášku

špetka soli

1. Nejprve si předehřejeme troubu na 190 stupňů

2. V misce utřeme sýr Philadelphia, 1/4 hrnku cukru a 1 vejce v hladkou hmotu. Přidáme bílé chipsy a společně promícháme.

3. Připravíme si vodní lázeň na kterou umístíme misku. Vodu přivedeme k varu a v misce postupně rozpustíme máslo a čokoládové chipsy. Po jejich rozpuštění odstraníme z vodní lázně. Přimícháme 2 vejce a  1/2 hrnku cukru. Do této směsy přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a špetkou soli.

4. Na dno vymazané nebo pečícím papírem vyložené menší kulaté nebo čtvercové formy vylejeme polovinu čokoládové směsy. Na tuto čokoládovou vrstvu naneseme cheesecakovou směs a zbytek čokoládové směsy. Můžeme vrchní vrstvu promíchat, tak aby vznikla pěkný mramorový efekt.

5. Pečeme při 180 stupních 20-25 minut dokud není cheescake propečený.

6. Necháme vychladnout, ale nejlépe chutná ještě vláčný.

 

Autor: erča

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit