0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake s bielou čokoládou

Cheesecake s bielou čokoládou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

250 g čokoládových sušienok
120 g rozpusteného masla
150 g  bielej čokolády
600 g philadelphie
300 g crème fraîche 
150 g práškového cukru
1 vanilkový lusk
3 veľké vajcia
60 ml írskeho smotanového likéru
 
na potretie (nemusí byť)
250 ml kyslej smotany
1 lyžica cukru
1 lyžica citrónovej šťavy

 

Sušienky môžeme rozmixovať v kuchynskom robote. Roztopíme si maslo a zalejeme ním  rozmixované sušienky a poriadne premiešame. 

Rúru ohrejeme na 180  °C , tortovú formu s priemerom 24 cm si vymastíme maslom a spodok formy vystelieme papierom na pečenie. 

Do formy dáme sušienky a poriadne ich utlačíme pohárom. Zo sušienok môžeme vytvoriť aj okraj po stranách alebo ich utlačíme len vodorovne.

Korpus zo sušienok dáme na 10 minút zapiecť pri teplote  180°C, korpus tak bude chrumkavejší. Po vybratí korpusu teplotu znížime na 160 °C.

Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu a necháme ju trošku vychladnúť. V mise postupne rozmiešame philadelphiu,  crème fraîche, práškový cukor, pridáme vanilku, rozpustenú čokoládu a likér. Potom do zmesi zamiešame vajcia. Hladkú vymiešanú zmes vylejeme na sušienkový korpus a necháme asi 5 minút postáť, prípadne možne formou trošku pobúchať, aby unikli vzduchové bublinky.

Cheesecake pečieme asi 40 minút, pre istotu kontrolujem, aby nám nepopraskal. Po vybratí necháme koláčik vychladnúť, zakryjeme alobalom a dáme do chladničky najlepšie na celú noc.

Pred servírovaním môžeme cheesecake potrieť kyslou smotanou zmiešanou s cukrom a citrónovou šťavou.

Apetit magazín

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?
  • Lidé a jídlo

Víte, jak vypadaly socialistické kuchařky?

Kuchařky vždy byly oblíbeným knižním žánrem. V knihkupectvích najdeme širokou nabídku českých i zahraničních autorů a to i přes to, že receptů je plný internet. Do dnešní podoby se nějaký čas vyvíjely. Víte, jak vypadaly socialistické...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit