Cheesecake s bielou čokoládou

Cheesecake s bielou čokoládou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

250 g čokoládových sušienok
120 g rozpusteného masla
150 g  bielej čokolády
600 g philadelphie
300 g crème fraîche 
150 g práškového cukru
1 vanilkový lusk
3 veľké vajcia
60 ml írskeho smotanového likéru
 
na potretie (nemusí byť)
250 ml kyslej smotany
1 lyžica cukru
1 lyžica citrónovej šťavy

 

Sušienky môžeme rozmixovať v kuchynskom robote. Roztopíme si maslo a zalejeme ním  rozmixované sušienky a poriadne premiešame. 

Rúru ohrejeme na 180  °C , tortovú formu s priemerom 24 cm si vymastíme maslom a spodok formy vystelieme papierom na pečenie. 

Do formy dáme sušienky a poriadne ich utlačíme pohárom. Zo sušienok môžeme vytvoriť aj okraj po stranách alebo ich utlačíme len vodorovne.

Korpus zo sušienok dáme na 10 minút zapiecť pri teplote  180°C, korpus tak bude chrumkavejší. Po vybratí korpusu teplotu znížime na 160 °C.

Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu a necháme ju trošku vychladnúť. V mise postupne rozmiešame philadelphiu,  crème fraîche, práškový cukor, pridáme vanilku, rozpustenú čokoládu a likér. Potom do zmesi zamiešame vajcia. Hladkú vymiešanú zmes vylejeme na sušienkový korpus a necháme asi 5 minút postáť, prípadne možne formou trošku pobúchať, aby unikli vzduchové bublinky.

Cheesecake pečieme asi 40 minút, pre istotu kontrolujem, aby nám nepopraskal. Po vybratí necháme koláčik vychladnúť, zakryjeme alobalom a dáme do chladničky najlepšie na celú noc.

Pred servírovaním môžeme cheesecake potrieť kyslou smotanou zmiešanou s cukrom a citrónovou šťavou.

Autor: Lenka Glányi

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Zmrzlina & alkohol aneb letní osvěžení pro dospělé

Nemůžete se rozhodnout mezi zmrzlinou a míchaným alkoholickým drinkem? Proč to nespojit? Je známo, že zmrzlina si s alkoholem báječně rozumí. My vám odtajníme tři typy drinků se zmrzlinou, které můžete nesčetněkrát obměnit, takže vás nikdy...

Osvěžte se španělskou sangrií

Co se vám vybaví, když se řekne Španělsko? Kastaněty? Paella? A co sangria? Právě ta je symbolem horkého léta na Pyrenejském poloostrově. Víte, jak se opravdová sangria připravuje a kde se vůbec vzala? ...
  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...

Obchod Apetit