0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake s bielou čokoládou

Cheesecake s bielou čokoládou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

250 g čokoládových sušienok
120 g rozpusteného masla
150 g  bielej čokolády
600 g philadelphie
300 g crème fraîche 
150 g práškového cukru
1 vanilkový lusk
3 veľké vajcia
60 ml írskeho smotanového likéru
 
na potretie (nemusí byť)
250 ml kyslej smotany
1 lyžica cukru
1 lyžica citrónovej šťavy

 

Sušienky môžeme rozmixovať v kuchynskom robote. Roztopíme si maslo a zalejeme ním  rozmixované sušienky a poriadne premiešame. 

Rúru ohrejeme na 180  °C , tortovú formu s priemerom 24 cm si vymastíme maslom a spodok formy vystelieme papierom na pečenie. 

Do formy dáme sušienky a poriadne ich utlačíme pohárom. Zo sušienok môžeme vytvoriť aj okraj po stranách alebo ich utlačíme len vodorovne.

Korpus zo sušienok dáme na 10 minút zapiecť pri teplote  180°C, korpus tak bude chrumkavejší. Po vybratí korpusu teplotu znížime na 160 °C.

Medzitým si vo vodnom kúpeli rozpustíme bielu čokoládu a necháme ju trošku vychladnúť. V mise postupne rozmiešame philadelphiu,  crème fraîche, práškový cukor, pridáme vanilku, rozpustenú čokoládu a likér. Potom do zmesi zamiešame vajcia. Hladkú vymiešanú zmes vylejeme na sušienkový korpus a necháme asi 5 minút postáť, prípadne možne formou trošku pobúchať, aby unikli vzduchové bublinky.

Cheesecake pečieme asi 40 minút, pre istotu kontrolujem, aby nám nepopraskal. Po vybratí necháme koláčik vychladnúť, zakryjeme alobalom a dáme do chladničky najlepšie na celú noc.

Pred servírovaním môžeme cheesecake potrieť kyslou smotanou zmiešanou s cukrom a citrónovou šťavou.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč