0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake s bielou čokoládou, kokosom a mangom

Cheesecake s bielou čokoládou, kokosom a mangom

Hodnocení receptu
5 / 5. Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

200g maslové sušienky

malá hrsť mandlí

100g roztopeného masla

 

Náplň:

 

500g  syru Philadelphia

250g  jemný tvaroh

3 ks  vajcia

100g cukru

1/2 šálky kokosu

2 zrelé mangá

50g bielej čokolády

1ČL želatína

 

Na suchej panvici opražime do zlatista mandle. Do mixéra dáme maslové sušienky a opražené mandle a rozmixujeme. Zmes presypeme do misky  a pridáme roztopené maslo. Premiešame a natlačíme do formy s priemerom 24 cm a posypeme polovicou kokosu.

V miske vyšľaháme 3 bielka s cukrom do peny, pridáme 3 žĺtka a prešľaháme, pridáme 500g Philadelphia a opäť prešľaháme, následne pridáme 250 g jemného tvarohu, zostávajúcu časť kokosu a roztopenú čokoládu. Všetko dobré premiešame.

Zmes nalejeme do formy na korpus, ktorý položíme na plech a dáme piecť do rúry na 1 hod pri 160°C. Necháme vychladnúť.

Mango si očistíme a nakrájame na kocky, ktoré rozmixujeme. Prelejeme do malého hrnca, zohrejeme a pridáme čajovú lyžičku želatíny. Prehrejeme a necháme chvíľu vychladnúť. Následne nalejeme na cheesecake a necháme vychladnúť

 

 

 

Autor: matoremo

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit