Cheesecake s bielou čokoládou, kokosom a mangom

Cheesecake s bielou čokoládou, kokosom a mangom

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

200g maslové sušienky

malá hrsť mandlí

100g roztopeného masla

 

Náplň:

 

500g  syru Philadelphia

250g  jemný tvaroh

3 ks  vajcia

100g cukru

1/2 šálky kokosu

2 zrelé mangá

50g bielej čokolády

1ČL želatína

 

Na suchej panvici opražime do zlatista mandle. Do mixéra dáme maslové sušienky a opražené mandle a rozmixujeme. Zmes presypeme do misky  a pridáme roztopené maslo. Premiešame a natlačíme do formy s priemerom 24 cm a posypeme polovicou kokosu.

V miske vyšľaháme 3 bielka s cukrom do peny, pridáme 3 žĺtka a prešľaháme, pridáme 500g Philadelphia a opäť prešľaháme, následne pridáme 250 g jemného tvarohu, zostávajúcu časť kokosu a roztopenú čokoládu. Všetko dobré premiešame.

Zmes nalejeme do formy na korpus, ktorý položíme na plech a dáme piecť do rúry na 1 hod pri 160°C. Necháme vychladnúť.

Mango si očistíme a nakrájame na kocky, ktoré rozmixujeme. Prelejeme do malého hrnca, zohrejeme a pridáme čajovú lyžičku želatíny. Prehrejeme a necháme chvíľu vychladnúť. Následne nalejeme na cheesecake a necháme vychladnúť

 

 

 

Autor: matoremo

Apetit magazín

10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit