Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Cheesecake s karamelem a mandlemi

Popis receptu: 

Tento cheesecake je krásně vláčný, jemný a zároveň jednoduchý. Opražené mandle jsou v něm jako třešnička na dortu. Celá rodina se na něj vždy těší a nezbyde ani kousek. 

Autor: Kateřina Pacltová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Sušenkový základ:

    200g máslových sušenek

    90g másla, rozpuštěného

    50g mandlové mouky

    Náplň:

    500g sýr Philadelphia

    250g mascarpone

    250g ricotta

    1 pol. lž. van. aroma

    3x vajíčka

    1 pl. lž. citrónové šťávy

    200g cukru 

    Karamelová poleva:

    30g másla

    80g cukru

    60ml smetany 33%

Příprava jídla

1. Troubu předehřejeme na 160°C. Nejdříve si připravíme korpus. Sušenky vložíme do robotu a rozsekáme na drobečky. Přidáme mleté mandle a máslo. Dortovou formu o průměru 23 cm vyložíme pečícím papírem a směs natlačíme do formy. Dáme odležet do lednice.

2. Dohladka zpracujeme ricottu, mascarpone a Philadelphii. Přidáme cukr, vejce, aroma a citrónovou šťávu. Směs prošleháme a naneseme na vychlazený sušenkový základ. Pečeme v předehřáté troubě 10 minut na 160°C dále pak 30 minut na 130°C. Cheesecake necháme vychladnout v pootevřené troubě asi hodinu. Pak ho vyndáme a necháme úplně zchladnout. Na noc ho uložíme do lednice. 

3. V rendlíku rozpustíme cukr s máslem na karamel. Přidáme smetanu a mícháme do té doby, dokud se hmotna nespojí dohromady. Naneseme na cheesecake a posypeme opraženýma mandlema.

REKLAMA

Přidat komentář