Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 60 min
0,0 (0x)
13. 4. 2018
Cheesecake s karamelem a mandlemi
Cheesecake s karamelem a mandlemi


Snadné
< 60 min
0,0 (0x)

1. Troubu předehřejeme na 160°C. Nejdříve si připravíme korpus. Sušenky vložíme do robotu a rozsekáme na drobečky. Přidáme mleté mandle a máslo. Dortovou formu o průměru 23 cm vyložíme pečícím papírem a směs natlačíme do formy. Dáme odležet do lednice.

2. Dohladka zpracujeme ricottu, mascarpone a Philadelphii. Přidáme cukr, vejce, aroma a citrónovou šťávu. Směs prošleháme a naneseme na vychlazený sušenkový základ. Pečeme v předehřáté troubě 10 minut na 160°C dále pak 30 minut na 130°C. Cheesecake necháme vychladnout v pootevřené troubě asi hodinu. Pak ho vyndáme a necháme úplně zchladnout. Na noc ho uložíme do lednice. 

3. V rendlíku rozpustíme cukr s máslem na karamel. Přidáme smetanu a mícháme do té doby, dokud se hmotna nespojí dohromady. Naneseme na cheesecake a posypeme opraženýma mandlema.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

12

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu