0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake s karamelem a mandlemi

Cheesecake s karamelem a mandlemi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

Sušenkový základ:

200g máslových sušenek

90g másla, rozpuštěného

50g mandlové mouky

Náplň:

500g sýr Philadelphia

250g mascarpone

250g ricotta

1 pol. lž. van. aroma

3x vajíčka

1 pl. lž. citrónové šťávy

200g cukru 

Karamelová poleva:

30g másla

80g cukru

60ml smetany 33%

1. Troubu předehřejeme na 160°C. Nejdříve si připravíme korpus. Sušenky vložíme do robotu a rozsekáme na drobečky. Přidáme mleté mandle a máslo. Dortovou formu o průměru 23 cm vyložíme pečícím papírem a směs natlačíme do formy. Dáme odležet do lednice.

2. Dohladka zpracujeme ricottu, mascarpone a Philadelphii. Přidáme cukr, vejce, aroma a citrónovou šťávu. Směs prošleháme a naneseme na vychlazený sušenkový základ. Pečeme v předehřáté troubě 10 minut na 160°C dále pak 30 minut na 130°C. Cheesecake necháme vychladnout v pootevřené troubě asi hodinu. Pak ho vyndáme a necháme úplně zchladnout. Na noc ho uložíme do lednice. 

3. V rendlíku rozpustíme cukr s máslem na karamel. Přidáme smetanu a mícháme do té doby, dokud se hmotna nespojí dohromady. Naneseme na cheesecake a posypeme opraženýma mandlema.

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč