Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Cheesecake s karamelem a mandlemi

Cheesecake s karamelem a mandlemi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

Sušenkový základ:

200g máslových sušenek

90g másla, rozpuštěného

50g mandlové mouky

Náplň:

500g sýr Philadelphia

250g mascarpone

250g ricotta

1 pol. lž. van. aroma

3x vajíčka

1 pl. lž. citrónové šťávy

200g cukru 

Karamelová poleva:

30g másla

80g cukru

60ml smetany 33%

1. Troubu předehřejeme na 160°C. Nejdříve si připravíme korpus. Sušenky vložíme do robotu a rozsekáme na drobečky. Přidáme mleté mandle a máslo. Dortovou formu o průměru 23 cm vyložíme pečícím papírem a směs natlačíme do formy. Dáme odležet do lednice.

2. Dohladka zpracujeme ricottu, mascarpone a Philadelphii. Přidáme cukr, vejce, aroma a citrónovou šťávu. Směs prošleháme a naneseme na vychlazený sušenkový základ. Pečeme v předehřáté troubě 10 minut na 160°C dále pak 30 minut na 130°C. Cheesecake necháme vychladnout v pootevřené troubě asi hodinu. Pak ho vyndáme a necháme úplně zchladnout. Na noc ho uložíme do lednice. 

3. V rendlíku rozpustíme cukr s máslem na karamel. Přidáme smetanu a mícháme do té doby, dokud se hmotna nespojí dohromady. Naneseme na cheesecake a posypeme opraženýma mandlema.

Apetit magazín

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?
  • Jak na to

Proč jíst para ořechy a jak prospívají našemu tělu?

Matkeřským stromem brazilských para ořechů je juvie ztepilá. Roste v dalekých deštných pralesích jižní Ameriky. Velká exotická jádra bývají součástí ořechových a ovocných směsí. Para ořechy jsou bohaté na zdraví prospěšné látky. Kolik...
Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit