Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake s lyofilizovanými malinami

Cheesecake s lyofilizovanými malinami

Hodnocení receptu
5/5 Počet hodnocení: 10
Více než hodinu Snadné

Suroviny

na sušenky

100 g změklého másla

90 g pískového cukru

15 g vanilkového cukru

1 vejce, pokojové teploty

200 g prosáté hladké mouky

na korpus

150 g máslových sušenek

60 g rozpuštěného másla

na sýrovou vrstu

266 g krémového sýru Philadelphia original

80 g pískového cukru

10 g vanilkového cukru

133 g creme fraiche

100 ml 33% smetany ke šlehání

2 vejce

2 zarovnané polévkové lžíce kukuřičného škrobu, prosátého

1/3 citronové šťávy

na zdobení

lyofilizované maliny, rozdrcené

čerstvé maliny a borůvky

lístky medňky, máty, lichořeřišnice

Recept je na formu o průměru 17 cm. Pokud by jste chtěli péct dort ve formě o průměru 26 cm, množství surovin navyšte o 1/3 dávky.

Den předem upečte sušenky.

Změklé máslo vyšlehejte do pěny ( trvá to cca 8 minut ) s oběma cukry. Zapracujte vejce a prosátou mouku. Zabalte do potravinové fólie a nechte 1 hodinu v lednici. Poté vyválejte těsto na pomoučené ploše, vykrájejte tvary dle libosti a pečte cca 10 minut.

Všechny ingredience na cheesecake vyndejte a nechte dvě hodiny na pracovní ploše.

Troubu rozehřejte na 180 stupňů.

Sušenky rozdrťte a přidejte rozpuštěné máslo. Připravenou směs rozprostřete na dno formy a utlačte lžící. Okraje formy vytřete máslem a vyložte pruhem pečícího papíru. Formu obalte alobalem, aby jste zajistili ochranu před vniknutím vody do dortu během pečení.

Sýr Philadelphia smíchejte kovovou metlí s cukry. Až se cukr rozpustí, přidejte creme fraiche a opět metlí promíchejte. Poté přidejte smetanu a opatrně ji vmíchejte. Vyklepnutá vejce přidejte do směsi a jemně vmíchejte. Kukuřičný škrob přesejte přes sítko a vmíchejte. Na konec přidejte přecezenou šťávu z citronu.

Směs vlijte na korpus a uhlaďte stěrkou. 

Formu dejte do vyššího plechu, vlijte přibližně 1 litr horké vody a vložte do trouby.

Pečte 30 minut na 180 stupňů, poté snižte teplotu na 150 stupňů a dál pečte 30 minut.

Troubu vypněte, pootevřete a cheesecake v ní nechte 1 hodinu. Poté ho dejte na pracovní plochu a nechejte odpočinout dvě hodinu. Následně ho vychlaďte v lednici minimálně 6 hodin.

Po vychlazení sundejte ráfek formy, rozkrájejte dort na osm částí pomocí cukřářského nože, který vždy před nakrojením ponoříte do horké vody a osušíte papírovým ubrouskem.

Dort dozdobte dle fantazie a podávejte.

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
339 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč