Den předem upečte sušenky.
Změklé máslo vyšlehejte do pěny ( trvá to cca 8 minut ) s oběma cukry. Zapracujte vejce a prosátou mouku. Zabalte do potravinové fólie a nechte 1 hodinu v lednici. Poté vyválejte těsto na pomoučené ploše, vykrájejte tvary dle libosti a pečte cca 10 minut.
Všechny ingredience na cheesecake vyndejte a nechte dvě hodiny na pracovní ploše.
Troubu rozehřejte na 180 stupňů.
Sušenky rozdrťte a přidejte rozpuštěné máslo. Připravenou směs rozprostřete na dno formy a utlačte lžící. Okraje formy vytřete máslem a vyložte pruhem pečícího papíru. Formu obalte alobalem, aby jste zajistili ochranu před vniknutím vody do dortu během pečení.
Sýr Philadelphia smíchejte kovovou metlí s cukry. Až se cukr rozpustí, přidejte creme fraiche a opět metlí promíchejte. Poté přidejte smetanu a opatrně ji vmíchejte. Vyklepnutá vejce přidejte do směsi a jemně vmíchejte. Kukuřičný škrob přesejte přes sítko a vmíchejte. Na konec přidejte přecezenou šťávu z citronu.
Směs vlijte na korpus a uhlaďte stěrkou.
Formu dejte do vyššího plechu, vlijte přibližně 1 litr horké vody a vložte do trouby.
Pečte 30 minut na 180 stupňů, poté snižte teplotu na 150 stupňů a dál pečte 30 minut.
Troubu vypněte, pootevřete a cheesecake v ní nechte 1 hodinu. Poté ho dejte na pracovní plochu a nechejte odpočinout dvě hodinu. Následně ho vychlaďte v lednici minimálně 6 hodin.
Po vychlazení sundejte ráfek formy, rozkrájejte dort na osm částí pomocí cukřářského nože, který vždy před nakrojením ponoříte do horké vody a osušíte papírovým ubrouskem.
Dort dozdobte dle fantazie a podávejte.