Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
5,0 (11x)
9. 4. 2018
Cheesecake s lyofilizovanými malinami
Cheesecake s lyofilizovanými malinami


Snadné
> 60 min
5,0 (11x)

Den předem upečte sušenky.

Změklé máslo vyšlehejte do pěny ( trvá to cca 8 minut ) s oběma cukry. Zapracujte vejce a prosátou mouku. Zabalte do potravinové fólie a nechte 1 hodinu v lednici. Poté vyválejte těsto na pomoučené ploše, vykrájejte tvary dle libosti a pečte cca 10 minut.

Všechny ingredience na cheesecake vyndejte a nechte dvě hodiny na pracovní ploše.

Troubu rozehřejte na 180 stupňů.

Sušenky rozdrťte a přidejte rozpuštěné máslo. Připravenou směs rozprostřete na dno formy a utlačte lžící. Okraje formy vytřete máslem a vyložte pruhem pečícího papíru. Formu obalte alobalem, aby jste zajistili ochranu před vniknutím vody do dortu během pečení.

Sýr Philadelphia smíchejte kovovou metlí s cukry. Až se cukr rozpustí, přidejte creme fraiche a opět metlí promíchejte. Poté přidejte smetanu a opatrně ji vmíchejte. Vyklepnutá vejce přidejte do směsi a jemně vmíchejte. Kukuřičný škrob přesejte přes sítko a vmíchejte. Na konec přidejte přecezenou šťávu z citronu.

Směs vlijte na korpus a uhlaďte stěrkou. 

Formu dejte do vyššího plechu, vlijte přibližně 1 litr horké vody a vložte do trouby.

Pečte 30 minut na 180 stupňů, poté snižte teplotu na 150 stupňů a dál pečte 30 minut.

Troubu vypněte, pootevřete a cheesecake v ní nechte 1 hodinu. Poté ho dejte na pracovní plochu a nechejte odpočinout dvě hodinu. Následně ho vychlaďte v lednici minimálně 6 hodin.

Po vychlazení sundejte ráfek formy, rozkrájejte dort na osm částí pomocí cukřářského nože, který vždy před nakrojením ponoříte do horké vody a osušíte papírovým ubrouskem.

Dort dozdobte dle fantazie a podávejte.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

8

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu