Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Cheesecake s lyofilizovanými malinami

Popis receptu: 

Cheesecake z domácích máslových sušenek a mrazem sušených malin.

Autor: Hana Horáková
Hodnocení:
8 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8 porcí
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    na sušenky

    100 g změklého másla

    90 g pískového cukru

    15 g vanilkového cukru

    1 vejce, pokojové teploty

    200 g prosáté hladké mouky

    na korpus

    150 g máslových sušenek

    60 g rozpuštěného másla

    na sýrovou vrstu

    266 g krémového sýru Philadelphia original

    80 g pískového cukru

    10 g vanilkového cukru

    133 g creme fraiche

    100 ml 33% smetany ke šlehání

    2 vejce

    2 zarovnané polévkové lžíce kukuřičného škrobu, prosátého

    1/3 citronové šťávy

    na zdobení

    lyofilizované maliny, rozdrcené

    čerstvé maliny a borůvky

    lístky medňky, máty, lichořeřišnice

    Recept je na formu o průměru 17 cm. Pokud by jste chtěli péct dort ve formě o průměru 26 cm, množství surovin navyšte o 1/3 dávky.

Příprava jídla

Den předem upečte sušenky.

Změklé máslo vyšlehejte do pěny ( trvá to cca 8 minut ) s oběma cukry. Zapracujte vejce a prosátou mouku. Zabalte do potravinové fólie a nechte 1 hodinu v lednici. Poté vyválejte těsto na pomoučené ploše, vykrájejte tvary dle libosti a pečte cca 10 minut.

Všechny ingredience na cheesecake vyndejte a nechte dvě hodiny na pracovní ploše.

Troubu rozehřejte na 180 stupňů.

Sušenky rozdrťte a přidejte rozpuštěné máslo. Připravenou směs rozprostřete na dno formy a utlačte lžící. Okraje formy vytřete máslem a vyložte pruhem pečícího papíru. Formu obalte alobalem, aby jste zajistili ochranu před vniknutím vody do dortu během pečení.

Sýr Philadelphia smíchejte kovovou metlí s cukry. Až se cukr rozpustí, přidejte creme fraiche a opět metlí promíchejte. Poté přidejte smetanu a opatrně ji vmíchejte. Vyklepnutá vejce přidejte do směsi a jemně vmíchejte. Kukuřičný škrob přesejte přes sítko a vmíchejte. Na konec přidejte přecezenou šťávu z citronu.

Směs vlijte na korpus a uhlaďte stěrkou. 

Formu dejte do vyššího plechu, vlijte přibližně 1 litr horké vody a vložte do trouby.

Pečte 30 minut na 180 stupňů, poté snižte teplotu na 150 stupňů a dál pečte 30 minut.

Troubu vypněte, pootevřete a cheesecake v ní nechte 1 hodinu. Poté ho dejte na pracovní plochu a nechejte odpočinout dvě hodinu. Následně ho vychlaďte v lednici minimálně 6 hodin.

Po vychlazení sundejte ráfek formy, rozkrájejte dort na osm částí pomocí cukřářského nože, který vždy před nakrojením ponoříte do horké vody a osušíte papírovým ubrouskem.

Dort dozdobte dle fantazie a podávejte.

REKLAMA

Přidat komentář