Cheesecake s vaječným likérem

Cheesecake s vaječným likérem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 (4)
Více než hodinu Snadné

Suroviny

KORPUS
Kakaové sušenky s vanilkovou náplní 300 g
Máslo 100 g rozpuštěné

KRÉM S VAJEČNÝM LIKÉREM
Měkký tvaroh 500 g
Krémový sýr Philadelphia Original 125 g
Cukr120 g
Vaječný likér 75 ml
Vejce 2 ks
Vanilkový extrakt 1 lžička

KRÉM SE ŠLEHAČKOU
Smetana ke šlehání 215 g
Vanilínový cukr 1 balíček
Maracuja 3 ks
Želatinový ztužovač 1 balíček

Troubu předehřejeme na 180 ° C. Sušenky rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným máslem. Hmotu namačkáme na dno formy vyložené pečícím papírem. Vložíme do trouby a pečeme 10 minut.
Tvaroh a sýr Philadelphia utřeme s cukrem, vaječným likérem, vejci a vanilkovým extraktem. Náplň naneseme na předpečený korpus. Koláč znovu vložíme do stále vyhřáté trouby a pečeme 40 minut. Necháme vychladnout.
Smetanu vyšleháme s vanilínovým cukrem dotuha a poté do nívmícháme dužinu z maracuji.Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obalu a vmícháme do šlehačkové směsi. Naneseme na tvarohovou náplň. Cheesecake necháme ztuhnut v ledničce. 

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit