0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Cheesecake s vaječným likérem

Cheesecake s vaječným likérem

Hodnocení receptu
4.8 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Snadné

Suroviny

KORPUS
Kakaové sušenky s vanilkovou náplní 300 g
Máslo 100 g rozpuštěné

KRÉM S VAJEČNÝM LIKÉREM
Měkký tvaroh 500 g
Krémový sýr Philadelphia Original 125 g
Cukr120 g
Vaječný likér 75 ml
Vejce 2 ks
Vanilkový extrakt 1 lžička

KRÉM SE ŠLEHAČKOU
Smetana ke šlehání 215 g
Vanilínový cukr 1 balíček
Maracuja 3 ks
Želatinový ztužovač 1 balíček

Troubu předehřejeme na 180 ° C. Sušenky rozmixujeme a smícháme s rozpuštěným máslem. Hmotu namačkáme na dno formy vyložené pečícím papírem. Vložíme do trouby a pečeme 10 minut.
Tvaroh a sýr Philadelphia utřeme s cukrem, vaječným likérem, vejci a vanilkovým extraktem. Náplň naneseme na předpečený korpus. Koláč znovu vložíme do stále vyhřáté trouby a pečeme 40 minut. Necháme vychladnout.
Smetanu vyšleháme s vanilínovým cukrem dotuha a poté do nívmícháme dužinu z maracuji.Želatinový ztužovač připravíme s vodou podle návodu na obalu a vmícháme do šlehačkové směsi. Naneseme na tvarohovou náplň. Cheesecake necháme ztuhnut v ledničce. 

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit