Suroviny
Na velkou formu:
Korpus:
190 g oblíbených sušenek
120 g rozpuštěné máslo
Náplň:
3 balení sýra Philadelphie
3 vejce
špetka soli
lžíce marmelády (použila jsem brusinkovou)
1,5 balení smetany ke šlehání
3-4 polévkových lžic dle chuti
1 balení matcha zeleného čaje
Sušenky s rozpuštěným máslem smícháme a natlačíme do vymazané nebo vystlané formy. V předehřáté troubě na 170 °C pečeme 10-12 minut (dle trouby), po upečení necháme vychladnout.
V míse smícháme sýry, vejce, sůl, marmeládu a část cukru a směs nalijeme na vychlazený předpečený korpus. V jiné míse ušleháme šlehačku do polotuha, společně se zbytkem cukru a čajem matcha a také nalejeme na korpus. Pečeme v troubě na 170 °C 40-45 minut.
Je dobré nechat koláč vychladnout v lednici, protože když je teplý, zelená šlehačka z něj stéká (odtud přezdívka slizcake).
Dobrou chuť!