Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Cheesecke

Popis receptu: 

Tento cheesecake je nejleší proto, že je to pravý americký originál, který jsme připravovali přímo v USA pod vedením místního kuchaře. V jednoduchosti je síla

Autor: Petr Opletal
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 12 porcí
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    Sušenky (např. BeBe) 250g

    Máslo 125g

    750g sýru Philadelphia

    120g práškového cukru

    4 vejce

    2 žloutky

Příprava jídla

Sušenkový podklad

Vezmeme sušenky (jaké máme rádi v USA jsou oblíbené celozrné, ale mohou být i kakaové, klasické Bebe atd..dle fantazie a chuti) a rozdrtíme je několika pulsy v kuchyňském robotu (kdo nemá tak do mikrotenového sáčku a válečkem). Pak přidáme nakrájené máslo a opět promícháme několika pulsy. Poté posktneme hmotě minutu odpočinku, máslo povolí a do třetice série pulsů, načež hmota začne tvořit slepence a hrudky. 

Příprava formy

rozdělávací dortovou formu doře vymažem máslem. Sušenkovou hmotu přesypte do formy a pečliě upěchujte skleničkou s rovným dnem. Poté necháme po dobu přípravy krému zatuhnout v lednici

Krím

Ingredience na krém musí mít pokojovou teplotu (vyndáme dvě hodiny předem z lednice). Nejprve rozetřete dohladka sr v kuchyňském robotu a to za co nejmenších otáček. Poté přidáme cukr.. Rozmixujeme a přidáváme po jednom vejce a žoloutek, mícháme co nejméně ať zamezíme vmíchání vzduchu do krému. 

Poté necháme krém 5 minut odpočinout. Nalijeme na korpus a pečeme ve vodní lázni v troubě na 160°C po dobu 30 min. Poté troubu vypneme, pooteřeme a necháme vychladnout. Před podáváním vychadíme v lednici (nejlépe přes noc). Před podáváním můžeme ozdobit ovocem, šlehačkou.

Přidat komentář