Cheesecke

Cheesecke

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Sušenky (např. BeBe) 250g

Máslo 125g

750g sýru Philadelphia

120g práškového cukru

4 vejce

2 žloutky

Sušenkový podklad

Vezmeme sušenky (jaké máme rádi v USA jsou oblíbené celozrné, ale mohou být i kakaové, klasické Bebe atd..dle fantazie a chuti) a rozdrtíme je několika pulsy v kuchyňském robotu (kdo nemá tak do mikrotenového sáčku a válečkem). Pak přidáme nakrájené máslo a opět promícháme několika pulsy. Poté posktneme hmotě minutu odpočinku, máslo povolí a do třetice série pulsů, načež hmota začne tvořit slepence a hrudky. 

Příprava formy

rozdělávací dortovou formu doře vymažem máslem. Sušenkovou hmotu přesypte do formy a pečliě upěchujte skleničkou s rovným dnem. Poté necháme po dobu přípravy krému zatuhnout v lednici

Krím

Ingredience na krém musí mít pokojovou teplotu (vyndáme dvě hodiny předem z lednice). Nejprve rozetřete dohladka sr v kuchyňském robotu a to za co nejmenších otáček. Poté přidáme cukr.. Rozmixujeme a přidáváme po jednom vejce a žoloutek, mícháme co nejméně ať zamezíme vmíchání vzduchu do krému. 

Poté necháme krém 5 minut odpočinout. Nalijeme na korpus a pečeme ve vodní lázni v troubě na 160°C po dobu 30 min. Poté troubu vypneme, pooteřeme a necháme vychladnout. Před podáváním vychadíme v lednici (nejlépe přes noc). Před podáváním můžeme ozdobit ovocem, šlehačkou.

Autor: oplis

Apetit magazín

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...
5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách
  • Suroviny

5 jídel, díky kterým si zamilujete žlutý hrách

Sušený žlutý hrách patří mezi luštěninami k Popelkám. Kdysi významná surovina se dnes ocitla na okraji zájmu, přitom je levný, vydatný a svou jemnou chutí i krémovou strukturou zazáří v mnoha pokrmech. Dejte mu šanci, pochutnáte si. ...
5 kroků, jak připravovat luštěniny
  • Novinky a zajímavosti

5 kroků, jak připravovat luštěniny

Správná příprava luštěnin není obtížná. Pro jejich dobrou stravitelnost je důležité, abyste je dostatečně namáčeli a dlouho vařili. Sestavili jsme 5 přehledných kroků, které vás přípravou luštěnin názorně provedou. ...

Obchod Apetit