Sušenkový podklad
Vezmeme sušenky (jaké máme rádi v USA jsou oblíbené celozrné, ale mohou být i kakaové, klasické Bebe atd..dle fantazie a chuti) a rozdrtíme je několika pulsy v kuchyňském robotu (kdo nemá tak do mikrotenového sáčku a válečkem). Pak přidáme nakrájené máslo a opět promícháme několika pulsy. Poté posktneme hmotě minutu odpočinku, máslo povolí a do třetice série pulsů, načež hmota začne tvořit slepence a hrudky.
Příprava formy
rozdělávací dortovou formu doře vymažem máslem. Sušenkovou hmotu přesypte do formy a pečliě upěchujte skleničkou s rovným dnem. Poté necháme po dobu přípravy krému zatuhnout v lednici
Krím
Ingredience na krém musí mít pokojovou teplotu (vyndáme dvě hodiny předem z lednice). Nejprve rozetřete dohladka sr v kuchyňském robotu a to za co nejmenších otáček. Poté přidáme cukr.. Rozmixujeme a přidáváme po jednom vejce a žoloutek, mícháme co nejméně ať zamezíme vmíchání vzduchu do krému.
Poté necháme krém 5 minut odpočinout. Nalijeme na korpus a pečeme ve vodní lázni v troubě na 160°C po dobu 30 min. Poté troubu vypneme, pooteřeme a necháme vychladnout. Před podáváním vychadíme v lednici (nejlépe přes noc). Před podáváním můžeme ozdobit ovocem, šlehačkou.