Citrusovo avokádový cheesecake

Citrusovo avokádový cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

2 balení sýru Philadelphia

200 ml smetana ke šlehání 33%

125 g másla

75 g kakaových máslových sušenek (např. Bebe)

75 g perníkových sušenek (např. Lotus)

1 větší avokádo

75 g moučkového cukru

vanilkový lusk

2 vanilkový cukr

šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu a poloviny limetky

na ozdobu trochu nastrouhané kůry a plátky z citronu a limetky

 

Sušenky najemno rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs vyrovnáme do dortové formy a vložíme na cca 7 min a cca 180°C do trouby. Po zapečení necháme vychladnout a vložíme do lednice.

Dále si připravíme základní krém z ušlehané šlehačky, do které postupně zamícháváme 2 balení sýru Philadelphia a moučkový cukr.

Krém rozdělíme na 2 části. Do cca 1/4 krému vmícháme rozmačkané nebo rozmixované avokádo, vanilkový cukr a vanilkový lusk pro lepší aroma a chuť. Přidáme 1 polévkovou lžíci citronové šťávy a vyšleháme v hladký krém.

Zbytek krému smícháme s nastrouhanou kůrou z citronu a limetky a šťávou z půlky citronu a půlky limetky.

Na vychladlý korpus navrstvýme avokádový a poté bílý krém.

Cheesecake dáme do lednice ztuhnout na min. 4 hodiny, nejlépe přes noc. Poté ozdobíme nastrouhanou kůrou a plátky citronu a limetky.

Autor: LucikSojka

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...

Obchod Apetit