Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept
Soutěž
s Philadelphia

Citrusovo avokádový cheesecake

Popis receptu: 

Věřím, že můj citrusovo-avokádovový cheesecake je nejlepší proto, že se v něm spojuje chuť perníkovo-skořicových sušenek s kyselou chutí mixu citrusů a krémového avokáda s vanilkou.

Autor: Lucie Sojková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    2 balení sýru Philadelphia

    200 ml smetana ke šlehání 33%

    125 g másla

    75 g kakaových máslových sušenek (např. Bebe)

    75 g perníkových sušenek (např. Lotus)

    1 větší avokádo

    75 g moučkového cukru

    vanilkový lusk

    2 vanilkový cukr

    šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu a poloviny limetky

    na ozdobu trochu nastrouhané kůry a plátky z citronu a limetky

     

Příprava jídla

Sušenky najemno rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs vyrovnáme do dortové formy a vložíme na cca 7 min a cca 180°C do trouby. Po zapečení necháme vychladnout a vložíme do lednice.

Dále si připravíme základní krém z ušlehané šlehačky, do které postupně zamícháváme 2 balení sýru Philadelphia a moučkový cukr.

Krém rozdělíme na 2 části. Do cca 1/4 krému vmícháme rozmačkané nebo rozmixované avokádo, vanilkový cukr a vanilkový lusk pro lepší aroma a chuť. Přidáme 1 polévkovou lžíci citronové šťávy a vyšleháme v hladký krém.

Zbytek krému smícháme s nastrouhanou kůrou z citronu a limetky a šťávou z půlky citronu a půlky limetky.

Na vychladlý korpus navrstvýme avokádový a poté bílý krém.

Cheesecake dáme do lednice ztuhnout na min. 4 hodiny, nejlépe přes noc. Poté ozdobíme nastrouhanou kůrou a plátky citronu a limetky.

REKLAMA

Přidat komentář