0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Citrusovo avokádový cheesecake

Citrusovo avokádový cheesecake

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

2 balení sýru Philadelphia

200 ml smetana ke šlehání 33%

125 g másla

75 g kakaových máslových sušenek (např. Bebe)

75 g perníkových sušenek (např. Lotus)

1 větší avokádo

75 g moučkového cukru

vanilkový lusk

2 vanilkový cukr

šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu a poloviny limetky

na ozdobu trochu nastrouhané kůry a plátky z citronu a limetky

 

Sušenky najemno rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs vyrovnáme do dortové formy a vložíme na cca 7 min a cca 180°C do trouby. Po zapečení necháme vychladnout a vložíme do lednice.

Dále si připravíme základní krém z ušlehané šlehačky, do které postupně zamícháváme 2 balení sýru Philadelphia a moučkový cukr.

Krém rozdělíme na 2 části. Do cca 1/4 krému vmícháme rozmačkané nebo rozmixované avokádo, vanilkový cukr a vanilkový lusk pro lepší aroma a chuť. Přidáme 1 polévkovou lžíci citronové šťávy a vyšleháme v hladký krém.

Zbytek krému smícháme s nastrouhanou kůrou z citronu a limetky a šťávou z půlky citronu a půlky limetky.

Na vychladlý korpus navrstvýme avokádový a poté bílý krém.

Cheesecake dáme do lednice ztuhnout na min. 4 hodiny, nejlépe přes noc. Poté ozdobíme nastrouhanou kůrou a plátky citronu a limetky.

Autor: LucikSojka

Apetit magazín

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč