Sušenky najemno rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs vyrovnáme do dortové formy a vložíme na cca 7 min a cca 180°C do trouby. Po zapečení necháme vychladnout a vložíme do lednice.
Dále si připravíme základní krém z ušlehané šlehačky, do které postupně zamícháváme 2 balení sýru Philadelphia a moučkový cukr.
Krém rozdělíme na 2 části. Do cca 1/4 krému vmícháme rozmačkané nebo rozmixované avokádo, vanilkový cukr a vanilkový lusk pro lepší aroma a chuť. Přidáme 1 polévkovou lžíci citronové šťávy a vyšleháme v hladký krém.
Zbytek krému smícháme s nastrouhanou kůrou z citronu a limetky a šťávou z půlky citronu a půlky limetky.
Na vychladlý korpus navrstvýme avokádový a poté bílý krém.
Cheesecake dáme do lednice ztuhnout na min. 4 hodiny, nejlépe přes noc. Poté ozdobíme nastrouhanou kůrou a plátky citronu a limetky.