
recept
s Philadelphia
Citrusovo avokádový cheesecake
Věřím, že můj citrusovo-avokádovový cheesecake je nejlepší proto, že se v něm spojuje chuť perníkovo-skořicových sušenek s kyselou chutí mixu citrusů a krémového avokáda s vanilkou.
Ingredience
2 balení sýru Philadelphia
200 ml smetana ke šlehání 33%
125 g másla
75 g kakaových máslových sušenek (např. Bebe)
75 g perníkových sušenek (např. Lotus)
1 větší avokádo
75 g moučkového cukru
vanilkový lusk
2 vanilkový cukr
šťáva a nastrouhaná kůra z 1 citronu a poloviny limetky
na ozdobu trochu nastrouhané kůry a plátky z citronu a limetky
Příprava jídla
Sušenky najemno rozdrtíme a smícháme s rozpuštěným máslem. Směs vyrovnáme do dortové formy a vložíme na cca 7 min a cca 180°C do trouby. Po zapečení necháme vychladnout a vložíme do lednice.
Dále si připravíme základní krém z ušlehané šlehačky, do které postupně zamícháváme 2 balení sýru Philadelphia a moučkový cukr.
Krém rozdělíme na 2 části. Do cca 1/4 krému vmícháme rozmačkané nebo rozmixované avokádo, vanilkový cukr a vanilkový lusk pro lepší aroma a chuť. Přidáme 1 polévkovou lžíci citronové šťávy a vyšleháme v hladký krém.
Zbytek krému smícháme s nastrouhanou kůrou z citronu a limetky a šťávou z půlky citronu a půlky limetky.
Na vychladlý korpus navrstvýme avokádový a poté bílý krém.
Cheesecake dáme do lednice ztuhnout na min. 4 hodiny, nejlépe přes noc. Poté ozdobíme nastrouhanou kůrou a plátky citronu a limetky.
Přidat komentář