0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Čokocheesecake s malinami

Čokocheesecake s malinami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Malinová pěna:

75 g malinového pyré

6,5 g želatiny

39 g vody

250 g smetany 33%

75 g jogurtu

75 g cukru

20 g vody

38 g bílků (cca 1ks)

 

Čokoládový korpus:

35 g změklého másla

45 g cukru

40 g lískových ořechů

35 g hladké mouky

5 g holandského kakaa

10 g vody

špetka soli

40 g hořké čokolády

50 g 100% ořechové pasty (Ghítela, Šufánek...)

15 g másla

30 g hořké čokolády

 

Čokoládový krém:

250 g sýru Philladephia

70 g hořké čokolády (min. 65%)

250 g smetany 33%

 

Malinové želé:

150 g mražených malin

2,5 g želatiny

15 g vody

10 g cukru

20 g vody

250 g čerstvých malin na ozdobu

Na cheesecake budeme potřebovat kulatý ráfek o průměru 18 cm, silikonové formičky ve tvaru bohánků nebo kulatého tunelu.

Začneme malinovým mousse. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. 50 g pyré zahřejeme v rendlíku a přidáme k němu želatinu. Rozmícháme, pak přidáme zbylých 25 g pyré a znovu promícháme. Do směsi zapracujeme jogurt. Cukr s 20 g vody svaříme na 120 stupňů. V době, kdy má rozvar 112 stupňů, začneme pomalu šlehat bílky. Horký rozvar zašleháme do bílků a šleháme až do pokojové teploty. Smetanu vyšleháme do polotuha. Do sněhu postupně zamícháme pyré, pak přilijeme a zamícháme smetanu. Silikonové formičky naplníme ze 2/3 a po okrajích lžičkou vytáhneme směs nahoru. Doplníme zbytek a povrch uhladíme. Dáme mrazit do druhého dne.

Upečeme si drobenku na korpus. Ořechy nameleme na moučku. Přidáme máslo, cukr, mouku, kakao, vodu a sůl. Vypracujeme těsto, které nastrouháme na pečící papír. Pečeme na 140 stupňů 25 minut. Vychladlou drobenku nasekáme nožem najemno. Nadrobno také nasekáme 40 g čokolády. 30 g čokolády rozpustíme s máslem a rozmícháme s ořechovou pastou. Pod ráfem si položíme pečící papír. Směs nasypeme do ráfku a udusáme rovnoměrně po celém dně. Dáme do ztuhnout do lednice.

Na krém si rozpustíme čokoládu na alespoň 45 stupňů. Smetanu vyšleháme do polotuha. Čokoládu všleháme do Philladelphie. Přilijeme smetanu a zašleháme ručně metlou do hladkého krému. 2/3 krému naneseme na korpus. Vysvobodíme malinový mousse z formiček a vmáčkneme jej do krému. Zaplníme mezery a přidáme zbytek krému. Povrch dokonale uhladíme.Umazané boky ráfku otřeme papírovou utěrkou. Dáme do lednice do dalšího dne. 

Necháme nabobtnat 3 g želatiny v 18 g vody. 150 g malin ohřejeme v rendlíku na 60 stupňů a vmícháme želatinu. Necháme zchladnout alespoň na 40 stupňů. Směs nalijeme na vychlazený základ. Necháme ztuhnout cca 2 hodiny v lednici. 

Cheesecake vytáhneme z lednice a sloupneme pečící papír. Po okrajích jej objedeme nožem a vyndáme z ráfku. Boky můžeme uhladit horkým nožem. Povrch pokryjeme čerstvými malinami.

Autor: adelajde.cz

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...
AD
Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy
  • Nakupujeme

Vychutnejte si nekonečný kontrast a fascinující barvy

Díky vyspělým technologiím, kterými jsou televize LG doslova našlapané, se otevírá celá škála nových možností na sledování obsahu a také hraní her. Nejzásadnější je zde technologie samotného zobrazení obrazu OLED. ...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč