Čokocheesecake s malinami

Čokocheesecake s malinami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Malinová pěna:

75 g malinového pyré

6,5 g želatiny

39 g vody

250 g smetany 33%

75 g jogurtu

75 g cukru

20 g vody

38 g bílků (cca 1ks)

 

Čokoládový korpus:

35 g změklého másla

45 g cukru

40 g lískových ořechů

35 g hladké mouky

5 g holandského kakaa

10 g vody

špetka soli

40 g hořké čokolády

50 g 100% ořechové pasty (Ghítela, Šufánek...)

15 g másla

30 g hořké čokolády

 

Čokoládový krém:

250 g sýru Philladephia

70 g hořké čokolády (min. 65%)

250 g smetany 33%

 

Malinové želé:

150 g mražených malin

2,5 g želatiny

15 g vody

10 g cukru

20 g vody

250 g čerstvých malin na ozdobu

Na cheesecake budeme potřebovat kulatý ráfek o průměru 18 cm, silikonové formičky ve tvaru bohánků nebo kulatého tunelu.

Začneme malinovým mousse. Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. 50 g pyré zahřejeme v rendlíku a přidáme k němu želatinu. Rozmícháme, pak přidáme zbylých 25 g pyré a znovu promícháme. Do směsi zapracujeme jogurt. Cukr s 20 g vody svaříme na 120 stupňů. V době, kdy má rozvar 112 stupňů, začneme pomalu šlehat bílky. Horký rozvar zašleháme do bílků a šleháme až do pokojové teploty. Smetanu vyšleháme do polotuha. Do sněhu postupně zamícháme pyré, pak přilijeme a zamícháme smetanu. Silikonové formičky naplníme ze 2/3 a po okrajích lžičkou vytáhneme směs nahoru. Doplníme zbytek a povrch uhladíme. Dáme mrazit do druhého dne.

Upečeme si drobenku na korpus. Ořechy nameleme na moučku. Přidáme máslo, cukr, mouku, kakao, vodu a sůl. Vypracujeme těsto, které nastrouháme na pečící papír. Pečeme na 140 stupňů 25 minut. Vychladlou drobenku nasekáme nožem najemno. Nadrobno také nasekáme 40 g čokolády. 30 g čokolády rozpustíme s máslem a rozmícháme s ořechovou pastou. Pod ráfem si položíme pečící papír. Směs nasypeme do ráfku a udusáme rovnoměrně po celém dně. Dáme do ztuhnout do lednice.

Na krém si rozpustíme čokoládu na alespoň 45 stupňů. Smetanu vyšleháme do polotuha. Čokoládu všleháme do Philladelphie. Přilijeme smetanu a zašleháme ručně metlou do hladkého krému. 2/3 krému naneseme na korpus. Vysvobodíme malinový mousse z formiček a vmáčkneme jej do krému. Zaplníme mezery a přidáme zbytek krému. Povrch dokonale uhladíme.Umazané boky ráfku otřeme papírovou utěrkou. Dáme do lednice do dalšího dne. 

Necháme nabobtnat 3 g želatiny v 18 g vody. 150 g malin ohřejeme v rendlíku na 60 stupňů a vmícháme želatinu. Necháme zchladnout alespoň na 40 stupňů. Směs nalijeme na vychlazený základ. Necháme ztuhnout cca 2 hodiny v lednici. 

Cheesecake vytáhneme z lednice a sloupneme pečící papír. Po okrajích jej objedeme nožem a vyndáme z ráfku. Boky můžeme uhladit horkým nožem. Povrch pokryjeme čerstvými malinami.

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Houby aneb co dělat s plným košíkem hub

Bedly, babka, hřib, pravák, hlíva a tamhle roste žampion. V našich lesích najdete mnoho druhů jedlých hub, které lze skvěle využít v kuchyni. Záleží jen na vás, na jaké houbové delikatesy si troufnete. V následujícím...
  • Suroviny

Daiquiri: Opojné osvěžení na letní párty

Oblíbený drink Ernesta Hemingwaye si díky svěží citrusové chuti našel své místo v nejprestižnějších koktejlových barech po celém světě. Připravte si s námi původní kubánské daiquiri a vyzkoušejte jej také v kombinaci s ovocem jako...
  • Stories

APETIT Stories: S chutí do příběhů

Milujeme dobré jídlo, kvalitní suroviny a skvělé příběhy. To vše nás spojuje a dělá náš život barevnějším, chutnějším a příjemnějším. Zakousněte se s námi do příběhů nejen o jídle. Věříme, že vám budou chutnat. ...
  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Obchod Apetit