Suroviny
Doba přípravy: 2 dny
Dort je potřeba připravovat 1 den před akcí a dokončením.
Pomůcky:
- Forma o rozměrech 17/7 cm , kterou následně vyložíte pečícím papírem. Máte-li silikonovou formu, tak stačí před naplněním vypláchnout vodou.
- Formovač na jedlé listy květin (nebo 4 rozpůlené ruličky z toaletního papíru)
- Chladící sprej na čokoládu
Čokoládová květina
- Poleva Master Martini – 4 lžíce pecek
Zlatý dekorační posyp (nemusí být)
Maliny dle chuti (mohou být i mražené)
Těsto
- 70 g vychlazeného másla (Hera máslová)
- 140 g hladké mouky
- špetka soli
- 20 g mandlové mouky
- 60 g cukru moučka
- 33 g vejce
- 2 zarovnané lžíce kakaa
Krém „paříž“
- 400 ml smetany 40%
- 35 g cukru krystal
- 30 g kakaa pečlivě rozmíchat a přivedeme k varu
- 50 g 70 % čokolády
Slaný karamel
- 100 g cukru
- 40 g máslová Hera (pokojové teploty)
- 60 g smetany
- sůl dle chuti
Zrcadlová poleva
- 50 ml vody
- 100 g cukru krystal
- 95 g glukózy
- 70 g slazeného kondenzovaného mléka
- 6 g plátky želatiny + 1 dcl vody
- 110 g bílé čokolády
- Gelová barva