Příprava korpusu:
Formu průměru 23 cm vyložíme pečícím papírem.
Máslo si rozpustíme a necháme vychladnout.
Troubu předehřejeme na 170 °C.
Vajíčka šlaháme s cukrem a solí do světlé husté pěny, trvá to cca 10 minut.
Mouku smícháme s kakaem a přáškem po pečiva.
Do vyšlehané pěny stěrkou lehce vmícháme moučnou směs, poté přilijeme rozpuštěné máslo a opět lehce vmícháme.
Nalijeme do formy a pečeme přibližne 45-50 minut.
Krém:
Necháme si rozpustit čokoládu, aby nám lehce vychladla.
Vyšleháme si mascarpone, tvaroh, šlehačku, cukr a vanilku do tuhého krému.
Přiléváme ještě lehce teplou čokoládu a šleháme, než se čokoláda rozpustí.
Vychladlý korpus rozkrojime, každé patro promažeme krémem a pokryjeme ovocem, nakonec obtáhneme strany a dáme chladit.
Po půl hodině chlazení obtahneme znovu strany dortu a uděláme špachtlí vlnovky.
Pak už jen dort ozdobíme a je hotovo.
Ať se podaří, dobrou chuť :)