Čokoládový dort k 15. narozeninám Apetitu

Čokoládový dort k 15. narozeninám Apetitu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

170g hladké mouky

250g cukru krupice

8 vajíček

80g kakaa

50g másla

1 1/2 lžičky přášku do pečiva

špetka soli

 

Čokoládový krém:

250g čokolády

300ml smetany ke šlehání

250g tvarohu

500g mascarpone

1 lžička vanilkového extraktu

cukr dle chuti

200g oblíbeného ovoce

Příprava korpusu:

Formu průměru 23 cm vyložíme pečícím papírem.

Máslo si rozpustíme a necháme vychladnout.

Troubu předehřejeme na 170 °C.

Vajíčka šlaháme s cukrem a solí do světlé husté pěny, trvá to cca 10 minut.

Mouku smícháme s kakaem a přáškem po pečiva.

Do vyšlehané pěny stěrkou lehce vmícháme moučnou směs, poté přilijeme rozpuštěné máslo a opět lehce vmícháme.

Nalijeme do formy a pečeme přibližne 45-50 minut.

Krém:

Necháme si rozpustit čokoládu, aby nám lehce vychladla.

Vyšleháme si mascarpone, tvaroh, šlehačku, cukr a vanilku do tuhého krému.

Přiléváme ještě lehce teplou čokoládu a šleháme, než se čokoláda rozpustí.

Vychladlý korpus rozkrojime, každé patro promažeme krémem a pokryjeme ovocem, nakonec obtáhneme strany a dáme chladit.

Po půl hodině chlazení obtahneme znovu strany dortu a uděláme špachtlí vlnovky.

Pak už jen dort ozdobíme a je hotovo.

Ať se podaří, dobrou chuť :)

 

 

Apetit magazín

  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...

Obchod Apetit