Čokoládový dort k 15. narozeninám Apetitu

Čokoládový dort k 15. narozeninám Apetitu

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Suroviny

Korpus:

170g hladké mouky

250g cukru krupice

8 vajíček

80g kakaa

50g másla

1 1/2 lžičky přášku do pečiva

špetka soli

 

Čokoládový krém:

250g čokolády

300ml smetany ke šlehání

250g tvarohu

500g mascarpone

1 lžička vanilkového extraktu

cukr dle chuti

200g oblíbeného ovoce

Příprava korpusu:

Formu průměru 23 cm vyložíme pečícím papírem.

Máslo si rozpustíme a necháme vychladnout.

Troubu předehřejeme na 170 °C.

Vajíčka šlaháme s cukrem a solí do světlé husté pěny, trvá to cca 10 minut.

Mouku smícháme s kakaem a přáškem po pečiva.

Do vyšlehané pěny stěrkou lehce vmícháme moučnou směs, poté přilijeme rozpuštěné máslo a opět lehce vmícháme.

Nalijeme do formy a pečeme přibližne 45-50 minut.

Krém:

Necháme si rozpustit čokoládu, aby nám lehce vychladla.

Vyšleháme si mascarpone, tvaroh, šlehačku, cukr a vanilku do tuhého krému.

Přiléváme ještě lehce teplou čokoládu a šleháme, než se čokoláda rozpustí.

Vychladlý korpus rozkrojime, každé patro promažeme krémem a pokryjeme ovocem, nakonec obtáhneme strany a dáme chladit.

Po půl hodině chlazení obtahneme znovu strany dortu a uděláme špachtlí vlnovky.

Pak už jen dort ozdobíme a je hotovo.

Ať se podaří, dobrou chuť :)

 

 

Autor: marie.jungova

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit